Specialiștii au descoperit, în urma unor studii, că inflamația cronică este baza mai multor afecțiuni, denumite de medici „bolile civilizației”, adică cele în legătură cu stilul de viață, precum cancerul și bolile de inimă.
Deși inflamația este vitală, atunci când apare ca răspuns la o traumă sau la o infecție, cu scopul de a restabili echilibrul, ea poate scăpa de sub control și, în timp, poate cauza probleme de sănătate.
O dietă echilibrată poate, însă, să fie de ajutor. Spre exemplu, evitarea alimentelor este o parte foarte importantă, iar adoptarea unei diete bazate pe produse proaspete, integrale, băuturi și combinații de plante, vor reduce semnificativ răspunsul inflamator.
Iată ce aliment antiinflamatoare ar trebui incluse în mediul zilnic:
Legume cu frunze verzi - din cauza conținutului de vitamina K, cu puternice efecte antiinflamatorii și anticancerigene, legumele precum varza kale, broccoli, spanacul, ar trebui să fie baza alimentației.
Fructe de pădure - deși toate sunt excelente, un studiu a arătat că zmeura neagră a redus incidența anumitor tipuri de cancer la animale cu 50%.
Somon și cod negru - cel din urmă are mult mai mulți acizi grași omega-3 antiinflamatorii și decât somonul.
Ghimbir - în afara faptului că are o puternică acțiune antiinflamatoare, ghimbirul reduce gazele intestinale și senzația de greață.
Te-ar putea interesa: Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității!
Urmărește-ne pe Facebook ca să fii la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://ro.intelligentlabs.org/15-alimente-antiinflamatoare/