Piersici umplute cu crema
Pentru aluat: • 500 g făină • 250 ml smântână • 2 ouă • 100 g zahăr • 50 g unt • 1 praf de copt • coaja de la o lămâie
Pentru cremă: • 200 g unt • 150 g zahăr • 100 g nuci măcinate • 2 ouă • 30 g cacao • 30 ml rom • 2 linguri lapte (sau 30 ml apă) • 1 pachețel zahăr vanilat
Mod de preparare
Aluatul: într-un castron, se amestecă zahărul, untul, smântâna, ouăle, praful de copt și coaja de lămâie, apoi se încorporează făina și se frământă totul 4-5 minute. Din aluatul obținut se ia aproximativ 1/4, se întinde pe masa presărată cu făină și se modelează un sul cu diametrul de 2 cm, care se taie în bucăți de aproximativ 2-3 cm.
Din fiecare bucată de aluat se formează biluțe care se așază în tava presărată cu făină, cu o distanță de 3-4 cm între ele. Se coc aproximativ 20-25 de minute la foc mic (nu trebuie să se rumenească foarte tare). După coacere, se lasă să se răcească, apoi se scobesc ușor la bază cu o linguriță, se umplu cu cremă și se lipesc câte două, formând câte o piersică.
Pentru a părea cât mai naturale, piersicile se colorează. Pentru a obține culoarea roz, se fierb câteva felii de sfeclă roșie. Pentru culoarea verde, se fierb frunze de spanac. Se pot folosi și culori alimentare.
Piersicile se trec cu partea bombată prin lichidul colorat (cât să se ude puțin) și apoi prin zahăr. După ce se usucă puțin, se pun pe un platou sau în fructieră.
Crema: se amestecă untul, cacaua, zahărul și ouăle, apoi se încorporează nucile măcinate, laptele și romul. Dacă amestecul obținut nu este suficient de tare, se adaugă o parte din compoziția rămasă prin scobirea piersicilor. Se amestecă totul bine.
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/03/shutterstock_67782100-300x200.jpg