Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DESERT
Adaugat: 21 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Piersici umplute cu crema

 

Pentru aluat: • 500 g făină • 250 ml smântână • 2 ouă • 100 g zahăr • 50 g unt • 1 praf de copt • coaja de la o lămâie

Pentru cremă: • 200 g unt • 150 g zahăr • 100 g nuci măcinate • 2 ouă • 30 g cacao • 30 ml rom • 2 linguri lapte (sau 30 ml apă) • 1 pachețel zahăr vanilat

Mod de preparare
Aluatul: într-un castron, se amestecă zahărul, untul, smântâna, ouăle, praful de copt și coaja de lămâie, apoi se încorporează făina și se frământă totul 4-5 minute. Din aluatul obținut se ia aproximativ 1/4, se întinde pe masa presărată cu făină și se modelează un sul cu diametrul de 2 cm, care se taie în bucăți de aproximativ 2-3 cm.

Din fiecare bucată de aluat se formează biluțe care se așază în tava presărată cu făină, cu o distanță de 3-4 cm între ele. Se coc aproximativ 20-25 de minute la foc mic (nu trebuie să se rumenească foarte tare). După coacere, se lasă să se răcească, apoi se scobesc ușor la bază cu o linguriță, se umplu cu cremă și se lipesc câte două, formând câte o piersică.

Pentru a părea cât mai naturale, piersicile se colorează. Pentru a obține culoarea roz, se fierb câteva felii de sfeclă roșie. Pentru culoarea verde, se fierb frunze de spanac. Se pot folosi și culori alimentare.

Piersicile se trec cu partea bombată prin lichidul colorat (cât să se ude puțin) și apoi prin zahăr. După ce se usucă puțin, se pun pe un platou sau în fructieră.

Crema: se amestecă untul, cacaua, zahărul și ouăle, apoi se încorporează nucile măcinate, laptele și romul. Dacă amestecul obținut nu este suficient de tare, se adaugă o parte din compoziția rămasă prin scobirea piersicilor. Se amestecă totul bine.

Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/03/shutterstock_67782100-300x200.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios
Rețeta unui mic dejun turcesc, delicios și foarte rapid de preparat....
 
Cum trebuie să aplici corect crema cu factor de protecție
Crema cu SPF este cea care poate reduce cu 80% îmbătrânirea prematu...
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane
Expunerea prelungită a copiilor la televizor poate afecta dezvoltarea...
 
Menta, planta care te scapă de păianjenii și furnicile din casă
Această plantă banală îți va proteja bucătăria de musafirii nep...
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi
Deși nu poate fi controlat în totalitate, metabolismul poate fi infl...
 
5 trucuri pentru un machiaj de vară durabil, natural și fresh
Pentru a obține un machiaj incredibil nu este mereu nevoie să folose...
 
Pliculețele de ceai și beneficiile pentru piele și păr
Pliculețele de ceai au o mulțime de întrebuințări, atât în cas...
 
Greșeli pe care să le eviți atunci când speli rufe
Există câteva reguli atunci când speli rufe la mașina de spălat, ...
 
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0