Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 21 Martie 2014    Actualizat: 22 Martie 2014

   Rechizitoriul întocmit de procurorii ploieşteni în „dosarul Alexe-Păvăleanu” arată că reprezentanţii mai multor firme de construcţii din Prahova au fost constrânşi să vireze o parte din banii primiţi de la Consiliul Judeţean către gruparea interlopă. Aceştia erau ameninţaţi că, dacă nu cotizează, nu mai „pupă” lucrări. În „schema” intimidărilor apare şi Andrei Ţărîndă, un apropiat al deputatului PSD Vlad Cosma, potrivit telegrama.ro.
     Probele strânse de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cadrul aşa-zisului dosar „Alexe-Păvăleanu” arată că mai mulţi constructori din Prahova care lucrau din fonduri publice de la CJ au fost constrânşi să vireze o parte din banii încasaţi către diverse firme conduse - direct sau prin interpuşi - de Răzvan Alexe şi Marcel Păvăleanu. Reţeta era simplă. Fie înainte de licitaţii, fie după câştigarea contractelor, respectivii erau înştiinţaţi că trebuie să subcontracteze o parte din lucrări către firme controlate de gruparea cercetată în acest dosar. În teorie, câştigătorii licitaţiilor primeau banii de la Consiliul Judeţean şi dădeau mai departe către subcontractanţi o parte importantă din contract, pentru serviciile prestate de aceştia. Numai că, de cele mai multe ori, subcontractările erau fictive, de fapt lucrările fiind făcute în integralitate de firmele care câştigau licitaţiile. De ce le mai convenea să lucreze? Întrucât erau ameninţaţi că, dacă nu cotizează, nu mai prind niciodată lucrări din bugetul judeţului. Rechizitoriul întocmit în acest dosar se întinde pe aproape 300 de pagini şi cuprinde probe prin care procurorii vor să demonstreze că firmele implicate au prejudiciat bugetul de stat prin evaziune fiscală şi spălare de bani. În paralel, din cazul de infracţiuni economice a fost disjuns şi binecunoscutul caz de trafic de influenţă, instrumentat de DNA, în care sunt cercetaţi Răzvan Alexe, Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, Vlad Cosma, deputat PSD, şi Daniel Alixandrescu, şeful Direcţiei de Patrimoniu din Consiliul Judeţean.

      Mărturii incredibile

     Unul dintre denunţători a povestit că a fost invitat în biroul lui Alexe din Tătărani, înainte de licitaţia Consiliului Judeţean pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Prahova, unde i s-a comunicat că va câştiga contracte pe două dintre cele opt sectoare. Drept răsplată, i s-a cerut să subcontracteze în totalitate serviciile pentru unul dintre cele două sectoare primite, către Marconstruct Company, despre care procurorii spun că a fost condusă de Răzvan Alexe, Marcel Păvăleanu şi Stroe Cecilia. În schimb, în ianra respectivă, toate intervenţiile pentru deszăpezire pe acel sector de drumuri au fost făcute de către firma sa. Cu toate astea, banii primiţi pentru acel sector au fost daţi în totalitate mai departe către Marconstruct, povesteşte martorul.

     Un alt martor spune că a fost obligat să presteze lucrări, cu forţă de muncă proprie, în cadrul unui contract desfăşurat de firma Conti la Spitalul Judeţean, fără să primească vreun ban pentru serviciile prestate: „Îl cunosc pe Răzvan Alexe, prin intemeidiul unui prieten comun din anul 2007,  iar în vara anului 2010 am fost chemat de către Alexe Răzvan la biroul său din loc. Tătărani, jud. Prahova şi  mi-a propus dacă vreau să subcontractez o lucrare câştigată de SC Conti SA la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti având ca obiect  înlocuire reţea de alimentare cu apă a spitalului. Acesta mi-a spus să întocmesc o ofertă de preţ numai cu privire la manopera lucrării - întrucât materialele urma să le funizeze firma Conti SA - pe care i-am înmânat-o lui Alexe Răzvan. După ce am ajuns la un consens cu privire la preţul lucrării, Alexe Răzvan mi-a spus să încep lucrările, urmând ca ulterior să semnăm şi un contract în acest sens cu firma SC Conti SA. De asemena, mi-a precizat că lucrarea va fi susţinută iniţial din fordurile  firmei Conti, ulterior urmând ca plăţile să fie efectuate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti - beneciarul lucrării către Conti. Pentru realizarea lucrării am deplasat la Spitalul Judeţean Ploieşti un număr de 6-7 muncitori şi mai multe utilaje (...). Fac precizarea că  pentru această lucrare pe care am executat-o pentru SC Conti SA nu am primit nici până în prezent contravaloarea lucrărilor efectuate. În cadrul lucrărilor de la Spitalul Judeţean Ploieşti am fost singura firmă care am efectuat lucrarea şi nu au mai fost  si alte firme subcontractante”.

     Presiunile lui Andrei Ţărîndă

     Reprezentantul unei societăţi comerciale a declarat în timpul cercetărilor că a aflat că firma la care lucra avea o datorie de circa 700.000 de lei către Răzvan Alexe. Firma, care executa un contract de lucrări din bani publici, a fost ameninţată cu blocarea plăţilor pentru lucrările prestate, dacă nu-şi achită datoria. În scenă intră, potrivit mărturiei, Andrei Ţărîndă, băiatul omului de afaceri Marian Ţărîndă şi fratele iubitei lui Vlad Cosma. Ţărîndă junior, în calitate de reprezentant al firmei de proiectare, a avertizat că nu-şi dă viza pentru nicio lucrare efectuată de această firmă până când nu-şi plăteşte datoria pentru Alexe.
     „În aprilie - mai 2012, firma avea în derulare un contract de realizare a unui pod rutier , în localitatea Cărbuneşti, jud. Prahova, finanţat de Consiliul Judeţean. La un moment dat lucrările au fost oprite de firma noastră deoarece, cu ocazia întocmirii  proceselor verbale de calitate, lucrări ascunse, dirigintele de şantier al Consiliului Judeţean Prahova mi-a comunicat că nu va semna  până când  proiectantul nu aplică viza. Menţionez că proiectantul, prin Ţărîndă Andrei, ne-a comunicat că nu va semna (...). Ţărîndă Andrei mi-a spus că pentru rezolvarea problemei trebuie să  urcăm la biroul lui Răzvan Alexe. Am urcat în biroul acestuia unde în prezenţa lui  Ţârîndă Andrei şi Stroe Cecilia, Alexe Răzvan mi-a spus că Ţărîndă nu va semna  procesele verbale până când directorul tehnic al SC … SRL (n.r. firma la care lucrează martorul) nu va achita datoria firmei noastre către Alexe Răzvan. Acesta mi-a mai spus că dacă nu plătim nu vom încasa banii pentru pod, iar firma noastră va avea probleme  pe viitor. Am plecat şi am transmis mesajul directorului tehnic
     În cursul anului 2013 am fost contactat de Stroe Cecilia  care mi-a spus că Răzvan Alexe  a dispus  să efectuăm o lucrare in comuna Măgureni constând în asfaltarea  de drumuri agricole, lucrare care era finanţată prin fonduri europene. Cunoşteam faptul că licitaţia  respectivă fusese câştigată de S&S Wizard, firmă controlată de  Răzvan Alexe şi Marcel Păvăleanu. Precizez faptul că nu a existat un contract  privind subcontractarea acestei lucrări, iar această lucrare ne-a fost pretinsă să o facem  de către  Răzvan Alexe şi Marcel Păvăleanu, lăsând să se creadă  că au influenţă asupra lui V.C. (n.r. cel mai probabil Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă) şi că în condiţiile în care nu vom proceda în acest fel nu vom mai putea accede la alte lucrări şi la banii pe care Consiliul Judeţean Prahova ni-i datora pentru lucrările în curs de efectuare. În aceste condiţii  am efectuat  din sursele proprii (materii proprii, forţe de muncă, utilaje) lucrările de asfaltare, pe toate tronsoanele prevăzute în proiect”, a declarat unul dintre martori.

     Sursa text: telegrama.ro

 

PRAHOVA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0