Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 24 Martie 2014    Actualizat: 24 Martie 2014

     Dosarul infracțiunilor întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul lui Răzvan Alexe și Marcel Păvăleanu este pe amplu, divers și complicat.  Din rechizitoriul anchetatorilor reies infracţiuni economice în jurul câtorva firme conduse, direct sau indirect, de mai mulţi controversaţi oameni de afaceri din judeţ, cu ramificaţii puternice în lumea interlopă, dar şi pe scena politică. Noi detalii despre aceste cercetări sunt prezentate de către telegrama.ro
     Plecând de la cazul Flaminia - vasul german încărcat cu substanţe periculoase - procurorii ploieşteni au luat la verificări mai multe societăţi comerciale din judeţ şi din Bucureşti, descoperind o schemă complicată de tranzacţii făcute de acestea. Încetul cu încetul, dosarul s-a extins, ajungând la peste 140 de societăţi şi la un prejudiciu calculat la mai bine de 40 de milioane de euro, din evaziune fiscală şi spălare de bani.
     În rechizitoriul pentru trimiterea în judecată a inculpaţilor, procurorul de caz din partea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel susţine că există indicii temeinice privind săvârşirea acestor infracţiuni şi prezintă concluziile anchetei, care descriu un circuit complicat, în care banii - inclusiv bani publici - erau plimbaţi prin mai multe firme, până ajungeau să fie retraşi de numite persoane cu influenţă în lumea interlopă, dar şi în mediul politic.
     În centru se află Răzvan Alexe, cunoscut ca un apropiat al deputatului PSD Vlad Cosma şi văzut în mai multe campanii electorale importante ale social-democraţilor, Marcel Păvăleanu, fost angajat în Secretariatul General al Guvernului în mandatul Ponta şi preşedinte PSD Plopeni, şi Cecilia Stroe, reprezentantă a uneia dintre firmele controlate de cei doi. Alături de ei, au mai fost trimişi în judecată mai mulţi oameni de afaceri din Prahova care au câştigat în ultimii ani contracte consistente din bani publici.

     23 de milioane, scoase „cu sacoşa”

     Probatoriul administrat în cauză a stabilit că în perioada 2012-2013, inculpaţii Păvăleanu Marcel-Cristian, Alexe Răzvan si Stroe Cecilia-Cristina au administrat în drept şi în fapt societatea comercială SC Marcosntruct Company SRL Ploieşti, atât sub aspect comercial cât şi sub aspect finaciar-fiscal, notează Parchetul. „Toate achiziţiile de bunuri/servicii declarate de SC Marcosntruct Company SRL sunt nereale deoarece furnizorii nu aveau posibilitatea tehnică-logistică de a asigura lucrări/servicii, nu erau sustenabile din punct de vedere material şi uman, nu aveau personal salarial, iar administratorii lor sunt persoane de cetăţenie sârbă care nu puteau fi prezenţi în România la momentul încheierii/derulării contractelor comerciale, toate aceste concluzii reieşind din comunicările transmise de către M.A.I.-I.G.P.F. şi Inspectoratul Teritorial de Muncă”, se arată în document.

     Astfel, deşi în perioada 2012 - 2013, Marconstruct a raportat, prin declaraţiile 394, achiziţii de la SC S&S Wizard Advertising, SC Kult Premium Design şi SC Kadok Interprest în valoare totală de 17.058.693 lei din care TVA în sumă de 3.301.681 lei, întrucât aceşti furnizori nu aveau posibilitatea reală pentru susţinerea unei activităţi propriu-zise, rezultă că în fapt operaţiunile declarate s-au efectuat în scopul simulării unor operaţiuni economice între societăţile respective, scopul final al acestor tranzacţii fiind retragerea de către împuternicita Enică Victoria a sumelor de bani rezultate din aceste circuite bancare. Sumele încasate de la societăţile sus menţionate au fost transferate prin conturile mai multor societăţi comerciale controlate de cetăţeni sârbi şi greci prin simularea unor operaţiuni economice între societăţile respective, tranzacţii ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale, în final aceste sume fiind retrase în numerar de Enică Victoria şi folosite în scopuri necunoscute, susţin anchetatorii.

     Suplimentar, Marconstruct a declarat şi livrări către S&S Wizard Advertising în valoare totală de 814.973 lei.

     Ca urmare a verificărilor efectuate de către organele din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Prahova la societăţile S&S Wizard Advertising şi Kadok Interprest, s-a constatat că din sumele încasate de aceste societăţi de la Marconstruct CompanySRL, inculpata Enică Victoria a retras în numerar suma totală de 23.205.388 lei (19.993.735 lei de la Kadok şi 3.211.653 lei de la Wizard).

     Sumele de bani astfel colectate în conturile bancare au fost direcţionate în aceeaşi zi în care au fost colectate, către conturile societăţilor comerciale administrate de cetăţeni sârbi (Robyko Last Line Promo SRL, Kadok Interprest SRL, Radu Motors SRL, Alex Design SRL, Kult Premium SRL, Soriand Construct SRL şi Narsam Invest SRL) dar operate de împuternicita pe conturi, Enică Victoria, de unde, prin aceeaşi inculpată, au fost scoşi în numerar în integralitatea lor.

     Sursa: telegrama.ro

CITEȘTE ȘI  http://romaniamama.ro/stiri/prahova-din-rechizitoriul-dosarului-quotalexe-pavaleanuquot-_11014.html

 

PRAHOVA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Alimente care conțin mai mult zahăr decât crezi

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0