Paul Anghel, directorul Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, a transmis într-o postare pe rețeaua socială că în perioada următoare vor avea loc acțiuni de control în piețele de produse alimentare și la unitățile de alimentație publică.
Mai exact, se vor verifica fast-food-urile, restaurantele cu auto-servire, bufeturile tip expres, pizzeriile, snack-bar-urile, restaurantele, terasele, rotiseriile, braseriile, berăriile.
„Se vor verifica, în principal, calitatea alimentelor (inclusiv a preparatelor culinare) și a băuturilor comercializate (existența documentelor de proveniență), verificarea directă a caracteristicilor organoleptice a alimentelor, respectiv a mâncărurilor preparate existente la comercializare, încadrarea în data durabilității minimale, respectiv limita de consum (termen de valabilitate), atât pentru alimentele comercializate ca atare, cât și pentru cele preparate (comercializarea lor în ziua în care au fost preparate)” a transmis Anghel.
Inspectorii ANPC vor mai verifica modul de expunere, prezentare și comercializare a alimentelor, dacă este respectat modul de transport și depozitare al acestora, în principal temperatura la care sunt expuse. Șeful ANPC a oferit câteva sfaturi referitoare la achiziționarea produselor alimentare:
„Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bonul cu care să justificați tranzacția comercială și, astfel, riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”.
Te-ar putea interesa: Carnea sintetică ar putea fi interzisă și în România!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://timpolis.ro/haos-si-in-cazul-atestatelor-de-producator/