Potrivit nutriÈ›ionistului Mihaela Bilic, vinetele au proprietăți unice, printre care È™i de ardere a grăsimii. Pentru aceasta, însă, ele trebuie gătite corespunzător, altfel se pot transforma într-o bombă calorică. Pe lângă fibre, minerale, apă È™i vitaminele din grupul B, vânăta „absoarbe grăsimea ca un burete”, spune nutriÈ›ionistul.
100 de grame de vinete gătite, de preferat coapte, au 30 de calorii, iar o lingură de ulei, de orice fel, are 100 de calorii. Prin urmare, pentru a nu transforma salata de vinete în maioneză, că „asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei”, spune nutriÈ›ionistul, putem să È›inem cont de câteva trucuri:
„- în loc de ulei, frecaÈ›i vinetele coapte cu 2 linguriÈ›e de pastă de susan (tahina), au mai puÈ›ine calorii decât două linguri de ulei È™i avantajul e că albesc vinetele, le elimină iuÈ›eala, le leagă È™i le sporesc;
- în cazul vinetelor gătite, opăriÈ›i-le în prealabil 2 minute în apă cu sare È™i apoi puneÈ›i-le la scurs pe un È™erveÈ›el: nu vor mai absorbi ulei; acelaÈ™i efect se poate obÈ›ine dacă se pune sare pe feliile de vânătă È™i se aÈ™teaptă 15 minute înainte de a le găti;
- folosiÈ›i un spray de ulei cu care să pulverizaÈ›i doar un strop de grăsime; preferaÈ›i gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscaÈ›i ca preparatul să se ardă” a spus nutriÈ›ionistul Mihaela Bilic.
CiteÈ™te È™i: Crema de ochi: când È™i cum să o aplici!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://jurnaluldeafaceri.ro/salata-de-vinete-calorii-maioneza/