Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DESERT
Adaugat: 23 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

                                                                Prajitura Hamburg

 

Daca iti doresti sa te delectezi cu un desert nou, incearca prajitura Hamburg. Reteta propusa de noi este putin diferita fata de cele de cofetarie, dar este mai usor de preparat si la fel de gustoasa. Afla cum se pregateste acest desert minunat!

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 40-45 de minute
Timp total: o ora (aproximativ)
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: medie

Ingrediente necesare

- 200 g de faina

- 200 ml de lapte

- 3 linguri de cacao

- 4 galbenusuri de ou

- 100 g de unt

- 200 g de zahar tos

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

- dulceata de visine (optional)

Pentru crema

- 200 g de zahar pudra

- doua linguri de suc de lamaie

- 4 albusuri de ou

Iata cum poti sa prepari prajitura Hamburg

1. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga cacao si unt si omogenizeaza compozitia.

2. Bicarbonatul de sodiu se stinge cu putin suc de lamaie sau cu otet, dupa care se adauga peste celelalte ingrediente. Spre final se pun laptele si faina treptat, pentru a nu face cocoloase. Se tapeteaza o tava potrivita cu hartie de copt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptor pentru jumatate de ora.

3. In acest timp se prepara si crema pentru prajitura. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul pudra si la final se pun doua linguri de suc de lamaie. Crema trebuie sa fie batuta tare, pentru a se ingrosa.

4. Se scoate blatul din cuptor, se intinde un strat de dulceata de visine peste el, apoi se toarna si crema. Pentru un aspect aparte si mai aproape de cel al prajiturilor de cofetarie, poti sa modelezi crema in diferite forme.

5. Tava se introduce din nou in cuptor pentru un sfert de ora. Cand prajitura Hamburg este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie si se scoate din tava.

Sursa foto: recipetools.gotdns.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun
Cerealele consumate la micul dejun îți oferă o senzație mai mare d...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
Alimente care conțin mai mult zahăr decât crezi
Dacă vrei să reduci consumul de zahăr, iată ce alimente să eviți...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este disponibilă o nouă versiune a aplicației Via Transilvanica: „Încurajăm toți utilizatorii”

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primarul Piteștiului anunță construirea a două blocuri pentru tinerii specialiști

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0