Prăjitură cu ciocolată și cremă caramel
Ingrediente:
• 150 g unt
• 250 g ciocolată cu lapte
• 150 g zahăr
• 3 ouă mari
• 150 g făină
• 1 vârf de cuÈ›it de sare
• 300 g de bomboane de caramel
• 2 linguri de smântână
Mod de preparare:
ÎncălziÈ›i cuptorul la 180 °C.
TopiÈ›i într-o cratiță, la bain-marie, untul È™i ciocolata, amestecând bine. AdăugaÈ›i zahărul È™i ouăle, omogenizaÈ›i, apoi puneÈ›i făina È™i sarea È™i amestecaÈ›i din nou până obÈ›ineÈ›i un aluat. Acesta îl împărÈ›iÈ›i în două. TunaÈ›i prima jumătate într-o tavă unsă cu unt È™i tapetată cu făină È™i coaceÈ›i aproximativ 10-15 minute. ProcedaÈ›i la fel È™i cu cealaltă jumătate de aluat.
Pentru cremă topiÈ›i într-o cratiță bomboanele de caramel cu untul È™i adăugaÈ›i smântâna amestecând continuu. Peste prima parte de aluat copt È™i răcit turnaÈ›i crema fierbinte, uniformizaÈ›i-o cu ajutorul unei spatule È™i acoperiÈ›i cu cealaltă parte de aluat. LăsaÈ›i minim jumătate de oră la frigider înainte de tăiere.
Sursa foto: unica.ro