Eticheta unui produs alimentar este esențială atunci când vrem să știm ce mâncăm. Cum crenvurștii sunt o alegere ideală pentru micul dejun, trebuie să știm ce conțin și la ce să fim atenți atunci când citim eticheta. De regulă, pe etichetă se regăsesc următoarele informații: detalii despre proveniența materiilor prime, valorile nutriționale, alergenii, data minimă de valabilitate, greutate și preț.
Când vine vorba de crenvurști, trebuie să fim atenți la ingredientele din care sunt făcuți, având în vedere că sunt un produs procesat. Astfel, trebuie să urmărim:
- Ingredientele: trebuie să cuprindă toate materialele din care este făcut produsul și, de regulă, acestea sunt așezate în ordinea descrescătoare a ponderii lor în momentul utilizării pentru fabricare.
- Orice ingredient sau adjuvant tehnologic ce poate provoca intoleranță sau alergie: pot fi folosite în fabricare, dar pot apărea și în produsul finit, însă modificate. Alergenii sunt notați cu caractere diferite față de celelalte ingrediente.
- Cantitate de anumite ingrediente sau categorii de ingrediente.
- Data durabilității minime sau data limită de consum.
- Condițiile speciale de păstrare și/sau condiții de utilizare.
- Instrucțiuni de utilizare.
- Declarația nutrițională.
Citește și: Sfaturi de îngrijire a sprâncenelor de care trebuie să ții cont!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.beautytips.ro/5-retete-energizante-pentru-micul-dejun/