Iată o rețetă fresh, ușoară, dar în același timp sățioasă și plină de vitamine: Salată de morcovi cu năut și feta.
Ai nevoie de:
- 3 morcovi medii;
- o conservă de năut;
- 50 g brânză feta sau brânză de capră;
- o lingură de stafide
- 50 g baby spanac
- 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin;
- sucul unei lămâi;
- un praf de nucșoară;
- un praf de scorțișoară;
- fulgi de chili, după gust;
- sare și piper, după gust.
Cum se prepară: Scurge bine năutul din conservă, după ce l-ai clătit sub jet de apă. Curăță morcovii și dă-i prin răzătoarea mare, spală spanacul și lasă-l la uscat. Într-un borcănel pune uleiul, zeama de lămâie, sarea, piperul, fulgii de chili, praful de scorțișoară și nucșoară, pune capacul și agită bine pentru a se forma dressingul.
Într-un bol mare de sticlă pune morcovii, năutul, stafidele și spanacul, amestecă ușor, pune dressingul, amestecă iar, apoi pune brânza feta. Dacă vrei ca preparatul să fie cald, poți pune în tigaie morcovii și năutul, iar restul ingredientelor păstrează-le reci. O poți servi cu lipie crocantă.
Citește și: Uleiul de canabis (CBD OIL): Beneficii pentru sănătate și frumusețe!
Urmărește-ne pe Facebook dacă și-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: http://www.wineandknives.ro/2013/09/salata-de-morcovi-copti-cu-naut-spanac.html