Cea mai mare bucurie atunci când mergeam la bunica, era când găseam farfuria cu biscuiți proaspeți pe masă. Biscuiții pe care bunica ni-i servea alături de o cană de lapte cald cu cacao sunt foarte gustoși și simplu de pregătit. Iată de ce avem nevoie:
Se amestecă făina cu praful de copt și într-un alt bol zahărul cu untul sau untura, până când acesta se încorporează bine. Peste acest amestec trebuie adăugate treptat ouăle, apoi smântâna, laptele și esența de rom sau vanilie. După ce ingredientele au fost încorporate bine, se adaugă făina, amestecând bine, până când se formează o compoziție omogenă. Aluatul format trebuie să aibă o consistență fermă, clasică. Se lasă la răcit la frigider timp de o oră învelit în folie de plastic.
Biscuiții se pot modela în orice formă vrem, apoi se pun în tavă, pe hârtie de copt, se bagă la cuptor și se lasă 15-20 de minute până se rumenesc. După ce sunt gata, presărăm zahăr pudră și se pot servi.
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=biscuitii+lu+bunica&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_k8Wr4O7cAhUjMuwKHeMUAhQQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgdii=f2DbrVoOjCtz6M:&imgrc=HJyNMQOXjsEd-M: