Astăzi este o zi festivă în România. Cei care poartă numele de Maria sau Marian, dar și derivate ale acestora, au parte de cel mai bun tratament. Ținând cont că o zi specială trebuie să fie sărbătorită cu un tort delicios, această rețetă este cea mai bună soluție.
Pentru tortul cu pișcoturi, cremă de iaurt și piersici, avem nevoie de:
Pentru blat:
250 grame pișcoturi Savoiardi
100 ml sirop din compot
Pentru cremă:
250 grame iaurt
250 grame smântână dulce pentru frișcă
50 grame zahăr pudră
1 păstaie vanilie
4 jumătăți piersici din compot
20 grame gelatină granule
Pentru jeleu:
siropul și piersicile rămase din compot
10 grame gelatină granule
Pentru decor:
4, 5 piersici
câteva crenguțe mentă.
Pișcoturile se trec rapid prin sirop și se așează în formă de tort cu margini detașabile. Smântâna dulce pentru frișcă se mixează împreună cu zahărul până începe să devină fermă. Se adaugă iaurtul bine scurs și se amestecă – atenție, iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei, nu de la frigider. Se pun semințele păstăii de vanilie și se omogenizează compoziția. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, se adaugă în cremă și se amestecă energic ca să se repartizeze uniform în toată compoziția. Gelatina nu se adaugă fierbinte în cremă!
Piersicile din compot se taie cubulețe, după care sunt încorporate în cremă. Turnăm crema peste pișcoturi, nivelăm și băgăm la frigider ca să se întărească. Siropul și piersicile rămase le mixăm la blender vertical și în compoziția rezultată adăugăm gelatina preparată conform indicațiilor de pe ambalaj. Se toarnă jeleul deasupra cremei și se bagă din nou la frigider să se întărească. Se decorează cu felii de piersică și cu crenguțe de mentă.
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=tort+cu+piscoturi+si+piersici&tbm=isch&tbs=rimg:Ccvl2Hbq6N10Ijgrgd_1nVVyM42XciJKHnIcgB7z3lLAyu6n6sYd18VRz7Co_1OJSlYAIg6TgDMg9eVzmZt_1umAVYjmyoSCSuB3-dVXIzjESIiSZV2W-RlKhIJZdyIkoechyAR65nYZ49PqrUqEgkHvPeUsDK7qRELaP6cxoicOioSCfqxh3XxVHPsEQXjFfQ2oNh5KhIJKj84lKVgAiARzcgBOHptlo8qEgnpOAMyD15XORHHiM_1yGrmp5CoSCZm3-6YBViObEWmHkS4leUZ8&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwjug5vypu7cAhXHAewKHQenDe4Q9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgrc=6TWZodbA3Yl63M: