Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DESERT
Adaugat: 30 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Brownie cu crema de mascarpone

 

Ingrediente:
- 6 oua
- 250 gr ciocolata (150 gr neagra + 100 gr cioco cu lapte)
- 250 gr unt
- 160 gr faina
- 300 gr zahar
- 1 praf de copt
 
Ingrediente crema:
- 2 galbenusuri
- 100 gr zafar farin
- 250 gr mascarpone (la temperatura camerei)
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
- 2 foi de gelatina
- 250 ml frisca

Mod de preparare

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma (aprox 5 minute). Cand ciocolata si untul s-au topit, amestecam bine si lasam sa se racoreasca cat sa nu fie fierbinte, dupa care adaugam in fir subtire la amestecul de oua si continuam sa mixam la viteza mica. Incorporam treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Turnam aluatul intr-o tava (22 X 32) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) maxim 35 minute, in nici un caz mai mult deoarece vom obtine un blat uscat, iar farmecul blaturilor cu ciocolata este sa fie umede dupa racire.
Cand blatul este gata lasam sa se raceasca complet, iar in acest timp vom pregati crema.

Mai intai punem la hidratat gelatina in apa rece. Mixam galbenusurile cu zaharul farin pana isi mareste volumul si se deschide la culoare. Cu ajutorul unei spatule adaugam treptat mascarpone si pudra de vanilie si amestecam bine. Mixam frisca si punem deoparte cateva minute. Stoarcem gelatina si o topim pe baie de aburi. Adaugam la gelatina topita 2-3 linguri din compozitia de mascarpone, omogenizam bine si turnam peste restul de crema, amestecand bine. Incorporam treptat frisca batuta si intindem uniform peste blatul racit.

Sursa Foto: Facebook.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun
Cerealele consumate la micul dejun îți oferă o senzație mai mare d...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
Alimente care conțin mai mult zahăr decât crezi
Dacă vrei să reduci consumul de zahăr, iată ce alimente să eviți...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este disponibilă o nouă versiune a aplicației Via Transilvanica: „Încurajăm toți utilizatorii”

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primarul Piteștiului anunță construirea a două blocuri pentru tinerii specialiști

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0