Este foarte important să ne alegem cu grijă sursa de nutrienți pe care să o consumăm dimineața. Cerealele de mic dejun sunt o alegere populară în acest sens, ele se prepară rapid, ușor, conțin fibre, vitamine și nutrienți foarte importanți pentru organismul nostru. Cele mai bune cereale sunt cele integrale.
Au un conținut ridicat de fibre
Fibrele conținute de cerealele integrale ajută la o digestie ușoară și normală. În plus, consumul regulat de fibre poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr în sânge.
Sursă de vitamine și minerale
Vitaminele și mineralele sunt foarte importante pentru organismul nostru deoarece lipsa lor poate duce la oboseală și iritație. Cerealele integrale sunt bogate în magneziu, fier, potasiu și vitamina B, și consumate la micul dejun ne vor oferi porția de energie necesară întregii zile.
Sunt sățioase
Apetitul va fi satisfăcut pentru o perioadă mai mare de timp datorită substanțelor nutritive din cerealele integrale. Dacă micul dejun nu este hrănitor, senzația de foame va apărea foarte repede iar concentrarea noastră va dispărea.
Ajută la menținerea greutății
Cerealele integrale conțin foarte puține grăsimi, în schimb sunt bogate în fibre, vitamine și minerale care susțin digestia și metabolismul. Fiind o varinată sățioasă de mic dejun, organismul nostru se va bucura de energia obținută pentru mai mult timp, astfel nu vom mai fi tentați să apelăm la gustări bogate în calorii pentru acel plus de energie.
Pot fi consumate împreună cu alte alimente
Pentru a ne asigura că avem parte de toate substanțele necesare organismului, putem combina cerealale integrale cu lapte, iaurt, smoothie-uri sau le putem consuma cu fructe. În acest fel ne asigurăm că micul dejun este cât se poate de nutritiv; vitamine și minerale de la fructe, calciu din lactate, etc.
Sursa foto: ://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/cereale-mai-consistente-5-solutii-articol-190111.html