Este foarte important să ne alegem cu grijă sursa de nutrienÈ›i pe care să o consumăm dimineaÈ›a. Cerealele de mic dejun sunt o alegere populară în acest sens, ele se prepară rapid, uÈ™or, conÈ›in fibre, vitamine È™i nutrienÈ›i foarte importanÈ›i pentru organismul nostru. Cele mai bune cereale sunt cele integrale.
Au un conținut ridicat de fibre
Fibrele conÈ›inute de cerealele integrale ajută la o digestie uÈ™oară È™i normală. În plus, consumul regulat de fibre poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr în sânge.
Sursă de vitamine și minerale
Vitaminele È™i mineralele sunt foarte importante pentru organismul nostru deoarece lipsa lor poate duce la oboseală È™i iritaÈ›ie. Cerealele integrale sunt bogate în magneziu, fier, potasiu È™i vitamina B, È™i consumate la micul dejun ne vor oferi porÈ›ia de energie necesară întregii zile.
Sunt sățioase
Apetitul va fi satisfăcut pentru o perioadă mai mare de timp datorită substanțelor nutritive din cerealele integrale. Dacă micul dejun nu este hrănitor, senzația de foame va apărea foarte repede iar concentrarea noastră va dispărea.
Ajută la menținerea greutății
Cerealele integrale conÈ›in foarte puÈ›ine grăsimi, în schimb sunt bogate în fibre, vitamine È™i minerale care susÈ›in digestia È™i metabolismul. Fiind o varinată sățioasă de mic dejun, organismul nostru se va bucura de energia obÈ›inută pentru mai mult timp, astfel nu vom mai fi tentaÈ›i să apelăm la gustări bogate în calorii pentru acel plus de energie.
Pot fi consumate împreună cu alte alimente
Pentru a ne asigura că avem parte de toate substanÈ›ele necesare organismului, putem combina cerealale integrale cu lapte, iaurt, smoothie-uri sau le putem consuma cu fructe. În acest fel ne asigurăm că micul dejun este cât se poate de nutritiv; vitamine È™i minerale de la fructe, calciu din lactate, etc.
Sursa foto: ://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/cereale-mai-consistente-5-solutii-articol-190111.html