Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 28 Ianuarie 2020

        Banatul și Crișana sunt două provincii istorice fără statut administrativ ale României, unde conviețuiește un mixt etnografic, din cauză că au făcut parte din mai multe imperii de-a lungul timpului, iar acest lucru le-a adus o frumusețe aparte. Iată unele dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în aceste zone ale țării noastre, potrivit bunadimineata.ro:

 

        Mlaștinile Satchinez - Reprezintă unul dintre cele mai deosebite obiective turistice din județul Timiș și din Banat mai exact. Mai sunt cunoscute și sub denumirea de „Delta Banatului” și fac parte din Rezervația Naturală Ornitologică „Mlaștinile Satchinez”. Aici se regăsesc o serie de specii de păsări protejate de lege printre care: ciocântorsul, piciorongul, stârcul, egreta; acestea se pot admira cel mai bine în lunile aprilie și septembrie. În zonă se mai pot vizita Conacul din Hodini - o clădire monument istoric realizată în 1840.

        Cascada Bigăr - Se află în județul Caraș-Severin, în regiunea istorică Banat. Cascada Bigăr, unică în România, este recunoscută pentru frumusețea ei din cauza irizației albastre a apei. A devenit renumită după ce The World Geography a numit-o în 2013 „cea mai spectaculoasă cascadă din lume”. Cascada și izbucul Bigăr fac parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, arie protejată de lege.

        Peștera Cristalelor - Acest obiectiv turistic, de asemenea unic în țara noastră, se află în județul Arad, regiunea istorică Crișana, și merită vizitat măcar o dată. Este singurul loc din România în care se pot admira cristale negre, formate din calcar negru. Peștera Cristalelor se află pe platoul carstic Vâscău, aproape de stațiunea Moneasa.

        Băile Felix - Una dintre cele mai cunoscute și renumite stațiuni balneare din Crișana, județul Bihor. Băile Felix funcționează în regim permanent, fiind singura stațiune din țară cu acest program. Turiștii pot opta pentru băi termale, tratamente blaneare și diverse ședințe de relaxare. În zonă se mai poate vizita Pârâul Peța, o rezervație naturală ce adăpostește specii endemice de plante și pești, unice în lume.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.romanian-places.com/banat-crisana.html://www.skytrip.ro/distractie-la-strand-in-plina-iarna-jur-12271.html://planiada.ro/destinatii/arad/pestera-cristalelor-moneasa-346://woman2woman.ro/cascada-bigar/://www.bikemap.net/en/r/3518752/#6/50/10


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0