Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 23 Februarie 2018    Actualizat: 23 Februarie 2018

      Este a 39-a editie a cestui targ.

      Mii de pachete care vizează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură se dezvăluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de târg.

      În acelaşi timp, evenimentul devine pentru specialiștii care activează în turism locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri, în scopul reînnoirii si fidelizării relaţiilor existente cu parteneri noi sau tradiţionali.

      La editia din acest an, peste 290 de agenții și tur-operatori si-au expus ofertele pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și si-au intampinat vizitatorii cu:

- pachete turistice avantajoase ce includ transport chartere avion sau autocar, pentru sezonul de vară 2018, potrivite oricărui buget sau tip de calatorie, fie individuală, fie de grup, excursie sau sejur;

- discount-uri considerabile aplicate pachetelor de călătorie către destinații exotice (insule, arhipelaguri) sau către țări ofertante din punct de vedere turistic, dar mai putin frecventate de români;

- croaziere la bordul unor vase impresionante;

    Mai mult, vom putea alege din oferte şi evenimente ce fac parte din aria agroturismului românesc, de promovare a așezărilor de mici dimensiuni (sate și comune) ale României, cu potențial turistic;

- pachete cu reduceri și o serie de facilități pentru vacanțe sau weekeend-uri în zonele montane sau de pe litoralul Mării Negre,

- asigurări de călătorie şi alte servicii complementare: transport, bilete de călătorie etc.

- accesorii și gadget-uri utile, unice, moderne şi adaptabile, în funcţie de tipul şi scopul călătoriilor;

- sisteme informatice dedicate agențiilor de turism.  

      Gradul de internaţionalizare a Târgului de Turism al României - ediţia de primăvară 2018  este de 30%. Astfel, ofertele ce pot fi consultate provin din 14 ţări care își promovează la târg zonele şi obiectivele turistice atractive: Albania, Bulgaria, Croația, Cehia, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Moldova, Palestina, România, Spania, Turcia, Ucraina.

      Organizatorii Targului de Turism, targ bianual – primavara si toamna,  sunt Romexpo,  Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu: Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România  (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural  (ANTREC).

        Locurile cu traditii din Romania au parte de o prezentare sustinuta de prezența centrelor cultural - turistice și asociațiilor, astfel vizitatorii primesc informații complete despre obiective de interes turistic din locurile bogate în tradiții și meșteșuguri. Aceste informații sunt ilustrate prin filme, fotografii, dar nu lipsesc nici produsele culinare specifice zonelor promovate, care pot fi degustate la standurile centrelor și asociațiilor de informare și promovare turistică.

       Printre expozantii prezenti la targ se numara si Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani - oferte de cazare și pachete turistice pentru  evenimentele de sezon, Consiliul Județean Tulcea și de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării si centrele locale de informare și promovare turistică din comunele: Afumați (Ilfov), Turia (Covasna), Miroslava (Iasi), Molivisu (Argeș).

      Un alt segment foarte bine reprezentat la targ este si turismul in statiunile si zonele balneare, cat si  cel cultural, ecumenic, sau turismul verde. Printre județele al căror potențial turistic este prezentat la eveniment sub toate formele lui (ecumenic, balnear, ecologic, cultural, gastronomic) se numără: Alba, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mures, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui.   

     Vizitatorilor li se înfățisează și importanța turistică a unor orașe ca: Amara, Alba Iulia, Baia-Mare, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Govora, Băile Olanești, Băile Tușnad, Bistrița-Năsăud, Borsec, Brașov, Buzău, Buziaș, Caracal, Cluj-Napoca, Deva, Făgăraș, Geoagiu Băi, Gura Humorului, Herculane, Mamaia, Mangalia, Miercurea-Ciuc, Târgu-Mureș, Năvodari, Ocna Sibiului, Piatra-Neamț, Pucioasa, Sibiu, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Techirghiol, Timișoara, Tulcea, Voineasa.

      Nici turismul de iarna nu a fost uitat. Sinaia a obținut premiul pentru “Cea mai bună stațiune de schi din România 2017” acordat în cadrul galei WORLD SKI AWARDS. Stațiunea deține cel mai înalt domeniu schiabil din țară (2103 m altitudine), cu 16 pârtii ce însumează 24 de kilometri, deservit de o modernă telegondolă și de teleschi. Astfel, vizitatorii sunt informati la târg despre diversitatea  ofertelor turistice din Sinaia pentru toate 365 de zile ale lui 2018 și pentru cele peste 50 de evenimente artistice, culturale și sportive, care au loc pe parcursul întregului an în diverse spații: Muzeul Național Peleș, Muzeul Orașului – Castelul Știrbei, Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva, Mânăstirea Sinaia, Casa Memorială George Enescu. Din ofertele stațiunii nu lipsesc: Bike-Resort (10 kilometri de trasee downhill și all mountain) și traseele montane spre Munții Bucegi etc. În timpul participarii la Târgul de Turism al României se va lansa campania “ Sinaia - O săptămâna la schi”. Promoția, unică în Romania, se adresează pasionaților de schi și va conține o săptămână de cazare în 6 hoteluri de 3 și 4 stele și schipass cu 50% reducere în perioada 18-25 martie 2018.  

      Un punct de atracției al Târgului de Turism al României îl reprezintă și la această ediție ofertele early-booking, pentru călătoriile cu destinații exotice, aflate la mii de kilometri distanță de România: Seychelles, Trinidad & Tobago, Mauritius, Maldive, Caraibe, Canare, Madagascar, Reunion, Singapore, Indonezia, etc. 

       Pe perioada Târgului de Turism al României, agențiile ofertează excursii, sejururi, city break-uri și pachete de turism de afaceri la costuri mult mai avantajoase față de alte perioade ale anului, atât în privinţa transporturilor, cât şi a cazărilor. Agențiile vin cu nenumărate oferte cu transport charter avion sau charter autocar, bonusuri și programe de fidelizare a călătorilor.

      De la Târgul de Turism nu lipsesc soluțiile informațice dedicate domeniului. Vizitatorii pot achiziționa, de asemenea, la prețuri speciale: genți de voiaj, accesorii pentru bagaje, cadouri pentru pasionaţii de travel și produse electronice de voiaj, dar și: servicii de închiriere de transport rutier, asigurări de călătorie, etc. 

      Noutatea pe care o prezintă acestă ediție a Târgului de Turism al României este conferința Millennials. Promovarea turismului românesc către generația Y.

      Evenimentul are loc astazi, cu începere de la ora 10:30, în Sala Madgearu (pavilionul B3 - Romexpo) și reunește cei mai cunoscuți blogeri, fotografi, jurnaliști și consilieri în marketing turistic, care susțin dezbateri pe teme ce vizează: dinamica și promovarea turismului românesc în rândul tinerilor și, nu în ultimul rând, implicarea autorităților în dezvoltarea programelor de promovare a destinațiilor interne în rândul celor din generația Millenials.

sursa foto:http://unirea.org.au/index.php/component/k2/item/71-traditional-romanian-folk-costumes


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0