Salina Ocna Sibiului
Zacamantul de sare a fost exploatat inca din timpul romanilor, continua exploatarea ducand la formarea unor mari caverne subterane, care, prin prabusirea lor, au format lacuri cum ar fi: Horea, Closca, Crisan, Lacul fara fund, Avram Iancu, Ocnita, Sf. Ion, Brancoveanu, Sf. Ignat, Austel.
Ocna Sibiului prezintă şi interes arheologic, aici fiind descoperite unelte din epoca bronzului (1900-800 î.C.), care sunt expuse la Muzeul Brukenthal din Sibiu.
Cupola masivului de sare are forma unei elipse cu axa mare de 1,3 km si axa mică de 0,6 km. Deşi sarea de la Ocna Sibiului a constituit obiectul unor îndelungate exploatări miniere (din perioada romană, până în anul 1932), adâncimea masivului nu se cunoaşte până în prezent, fiind apreciată la cca 1-1,2 km.
Ocna Sibiului este o staţiune turistică situată în judeţul Sibiu, în sudul Depresiunii Colinare a Transilvaniei (nord-vestul Depresiunii Sibiu) la 15 km nord de Sibiu, pe valea pârâului Vişa, într-o regiune înconjurată de păduri de stejari seculari şi cu un subsol bogat în sare.
Sursa foto: http://www.locuridinromania.ro/wp-content/uploads/2012/11/sare-275x160.jpg