Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 17 August 2019

       Parcul Nicolae Romanescu din Craiova se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este cea mai mare zonă verde urbană din România după parcul Herăstrău din București. Mai este cunoscut și sub numele de Parcul Independenței sau Parcul Poporului. Pe teritoriul parcului se află mai multe obiective turistice deosebite ce sunt vizitate de tot mai mulți turiști, potrivit tion.ro.

       Castelul Fermecat - rodul imaginației arhitectului francez Edouard Redont. Seamănă cu un castel medieval iar inițial era doar un adăpost pentru stilizat bazinele de apă folosite la irigarea parcului. La un moment dat, în interiorul castelului a fost amenajat un restaurant. Actualmente, construcția este o simplă structură ce atunci când este vizitată, te duce cu gândul la o vreme a regilor și cavalerilor.

 

       Grădina Zoologică - a fost înființată în anul 1906 și astfel este cea mai veche din țară. În timp a adăpostit numeroase specii de animale și păsări precum: tigrul, lama, jaguarul, leul, maimuța, struțul sau păunul. În apropierea grădinii se regăsesc Chioșcul Fanfarei, realizat special la Viena, și Teatrul de Vară.

 

       Podul Suspendat - face legătura între două dintre dealurile din parc și este o punte peste lacul care se întinde pe 4 hectare. Stilul romantic al Parcului Romanescu este evidențiat de peisajul pe care îl oferă Podul Suspendat ce poate fi admirat cel mai bine în timpul unei plimbări cu barca. 

 

       Palatul Bibescu - se află mai departe de aleile la care au acces vizitatorii. La intrarea în palatul logofătului Bibescu se află inscripția: „În această clădire, numită Palatul Bibescu, în zilele de 26 și 27 iunie 1859, a fost găzduit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o la Craiova”. În prezent, palatul a fost reabilitat și a devenit clădire de protocol pentru Primăria Craiova.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.tion.ro/parcul-nicolae-romanescu-cea-mai-mare-zona-verde-urbana-din-romania/1653407 ://www.radiooltenia.ro/craiova-un-consilier-pnl-propune-infiintarea-muzeului-parcului-romanescu-in-casa-bibescu/ ://www.businessmagazin.ro/actualitate/secretele-parcului-romanescu-cea-mai-mare-zona-verde-urbana-din-romania-17036875//ciao.ro/podul-suspendat-din-parcul-romanescu-craiova/://micapi.ro/articole/actualitate/botanica-si-parcul-romanescu-inchise-din-cauza-vantului.html://www.trilulilu.ro/imagini-diverse/parcul-romanescu-craiova-4://www.reddit.com/r/Romania/comments/7lu14d/castelul_fermecat_parcul_romanescu_din_craiova/

 

DOLJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Intrare gratuită pentru toate doamnele și domnișoarele care vizitea...
 
Turiștii care vizitează Oradea vor avea parte de o mulțime de gratu...
 
Accor va deschide un nou hotel Mercure în București.
 
„Edificiul va avea rol triplu, de observator pentru turiști, refugi...
 
Se află în comuna Cașin și datează din secolul al XVII-lea.
 
Campionatul Național al Ciobăneștilor românești va avea loc pe 1 ...
 
Autoritățile vor să modernizeze Transfăgărășanul, cea mai frumo...
 
Stânele din țara noastră sunt un adevărat colț de rai și o oază...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Noul proiect de plafonare a prețurilor RCA, pus în dezbatere publică

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Alertă cu privire la miere! Cea din supermarket este falsă și nu conține nici măcar sirop de zahăr

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Leacuri băbești ca să te lași de fumat

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
AirConnect și-a început activitatea. Ce zboruri va opera în România

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Străzile din municipiul Câmpina se asfaltează rând pe rând

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Primăria Piatra Neamț vrea majorarea tarifului de taxi la 3,5 lei/km

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0