Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 17 August 2019

       Parcul Nicolae Romanescu din Craiova se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este cea mai mare zonă verde urbană din România după parcul Herăstrău din București. Mai este cunoscut și sub numele de Parcul Independenței sau Parcul Poporului. Pe teritoriul parcului se află mai multe obiective turistice deosebite ce sunt vizitate de tot mai mulți turiști, potrivit tion.ro.

       Castelul Fermecat - rodul imaginației arhitectului francez Edouard Redont. Seamănă cu un castel medieval iar inițial era doar un adăpost pentru stilizat bazinele de apă folosite la irigarea parcului. La un moment dat, în interiorul castelului a fost amenajat un restaurant. Actualmente, construcția este o simplă structură ce atunci când este vizitată, te duce cu gândul la o vreme a regilor și cavalerilor.

 

       Grădina Zoologică - a fost înființată în anul 1906 și astfel este cea mai veche din țară. În timp a adăpostit numeroase specii de animale și păsări precum: tigrul, lama, jaguarul, leul, maimuța, struțul sau păunul. În apropierea grădinii se regăsesc Chioșcul Fanfarei, realizat special la Viena, și Teatrul de Vară.

 

       Podul Suspendat - face legătura între două dintre dealurile din parc și este o punte peste lacul care se întinde pe 4 hectare. Stilul romantic al Parcului Romanescu este evidențiat de peisajul pe care îl oferă Podul Suspendat ce poate fi admirat cel mai bine în timpul unei plimbări cu barca. 

 

       Palatul Bibescu - se află mai departe de aleile la care au acces vizitatorii. La intrarea în palatul logofătului Bibescu se află inscripția: „În această clădire, numită Palatul Bibescu, în zilele de 26 și 27 iunie 1859, a fost găzduit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o la Craiova”. În prezent, palatul a fost reabilitat și a devenit clădire de protocol pentru Primăria Craiova.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.tion.ro/parcul-nicolae-romanescu-cea-mai-mare-zona-verde-urbana-din-romania/1653407 ://www.radiooltenia.ro/craiova-un-consilier-pnl-propune-infiintarea-muzeului-parcului-romanescu-in-casa-bibescu/ ://www.businessmagazin.ro/actualitate/secretele-parcului-romanescu-cea-mai-mare-zona-verde-urbana-din-romania-17036875//ciao.ro/podul-suspendat-din-parcul-romanescu-craiova/://micapi.ro/articole/actualitate/botanica-si-parcul-romanescu-inchise-din-cauza-vantului.html://www.trilulilu.ro/imagini-diverse/parcul-romanescu-craiova-4://www.reddit.com/r/Romania/comments/7lu14d/castelul_fermecat_parcul_romanescu_din_craiova/

 

DOLJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Transvâlcan (DJ 664), cunoscut ca „Drumul lui Mihai Viteazul” est...
 
Horezu, județul Vâlcea, nu este recunoscut numai pentru ceramica cel...
 
Drumul spectaculos care străbate județele Vâlcea și Alba va rămâ...
 
Comuna Dognecea se află în județul Caraș-Severin și este compusă...
 
Schitul Bradu se află în satul Gurguiata, județul Vâlcea, în apro...
 
La MNAR se vor putea vizita gratuit o serie de galerii cu ocazia Zilei...
 
Unul dintre cele mai importante monumente istorico-arheologice din mun...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Urmează o serie de schimbări în ceea ce privește certificatul verde. Anunțul ministrului Sănătății

» 28 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic au fost suspendate. AFM explică ce se va întâmpla cu acestea

» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Patru sfaturi care te vor ajuta să ai un ten mai frumos

» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Programul complet al manifestațiilor de 1 Decembrie la Alba Iulia
ALBA
» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primarul Gentea a înființat Compartimentul Evidența și urmărirea disciplinei în construcții. Ce rol are structura

» 28 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Primăria Galați anunță începerea lucrărilor la prima creșă pe care o va înființa

» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0