Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 17 August 2019

       Parcul Nicolae Romanescu din Craiova se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este cea mai mare zonă verde urbană din România după parcul Herăstrău din București. Mai este cunoscut și sub numele de Parcul Independenței sau Parcul Poporului. Pe teritoriul parcului se află mai multe obiective turistice deosebite ce sunt vizitate de tot mai mulți turiști, potrivit tion.ro.

       Castelul Fermecat - rodul imaginației arhitectului francez Edouard Redont. Seamănă cu un castel medieval iar inițial era doar un adăpost pentru stilizat bazinele de apă folosite la irigarea parcului. La un moment dat, în interiorul castelului a fost amenajat un restaurant. Actualmente, construcția este o simplă structură ce atunci când este vizitată, te duce cu gândul la o vreme a regilor și cavalerilor.

 

       Grădina Zoologică - a fost înființată în anul 1906 și astfel este cea mai veche din țară. În timp a adăpostit numeroase specii de animale și păsări precum: tigrul, lama, jaguarul, leul, maimuța, struțul sau păunul. În apropierea grădinii se regăsesc Chioșcul Fanfarei, realizat special la Viena, și Teatrul de Vară.

 

       Podul Suspendat - face legătura între două dintre dealurile din parc și este o punte peste lacul care se întinde pe 4 hectare. Stilul romantic al Parcului Romanescu este evidențiat de peisajul pe care îl oferă Podul Suspendat ce poate fi admirat cel mai bine în timpul unei plimbări cu barca. 

 

       Palatul Bibescu - se află mai departe de aleile la care au acces vizitatorii. La intrarea în palatul logofătului Bibescu se află inscripția: „În această clădire, numită Palatul Bibescu, în zilele de 26 și 27 iunie 1859, a fost găzduit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o la Craiova”. În prezent, palatul a fost reabilitat și a devenit clădire de protocol pentru Primăria Craiova.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.tion.ro/parcul-nicolae-romanescu-cea-mai-mare-zona-verde-urbana-din-romania/1653407 ://www.radiooltenia.ro/craiova-un-consilier-pnl-propune-infiintarea-muzeului-parcului-romanescu-in-casa-bibescu/ ://www.businessmagazin.ro/actualitate/secretele-parcului-romanescu-cea-mai-mare-zona-verde-urbana-din-romania-17036875//ciao.ro/podul-suspendat-din-parcul-romanescu-craiova/://micapi.ro/articole/actualitate/botanica-si-parcul-romanescu-inchise-din-cauza-vantului.html://www.trilulilu.ro/imagini-diverse/parcul-romanescu-craiova-4://www.reddit.com/r/Romania/comments/7lu14d/castelul_fermecat_parcul_romanescu_din_craiova/

 

DOLJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
O nouă rută cultural-turistică va fi inaugurată în România.
 
Cum să ajungi la cel mai adânc lac glaciar din România.
 
Țara noastră are o mulțime de locuri frumoase care arată excepțio...
 
Lacul Iezer Sadova se numără printre cele mai vechi lacuri de acumul...
 
Evenimentul se va desfșura în Piața Centrală Galați și este orga...
 
În perioada 8-10 septembrie, la Satu Mare, are loc a doua ediție a W...
 
Ce muzee vor fi deschise în seara zilei de 2 septembrie în satele di...
 
„Meleagurile de basm ale `Împărăției bradului alb`”.
 
 
 
 
SANATATE
 
Sute de farmacii vor fi controlate de Ministerul Sănătății

» 26 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Meloni susține că finanțarea oferită de Germania ONG-urilor umanitare crește numărul migranților din Mediterana și riscul de tragedii pe mare

» 26 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ce să mănânci ca să ai o stare de spirit bună

» 26 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Se renovează Palatul Comisiei Europene a Dunării
GALATI
» 26 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Clădirea Primăriei Țăndărei va fi reabilitată energetic

» 26 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Persoanele care cultivă ilegal terenuri aparținând CJ Giurgiu, vor fi acționate în instanță

» 25 Septembrie 2023 | Comentarii 0