În județul Caraș Severin, la 25 de kilometri de Caransebeș pe drumul care duce spre Orșova, se regăsește, într-un cadru natural de excepție, Mănăstirea Piatra Scrisă. Istoria lăcașului de cult este strâns legată de o icoană zugrăvită pe stâncă, ce reprezintă Sfânta Treime.
Legenda spune că icoana a fost pictată de mâna Dumnezeiască, dar istoricii, în realismul lor, spun că pictura aparține unui pustnic ce a locuit aici cu foarte mulți ani în urmă. Icoana a fost descoperită în timpul săpăturilor în interiorul muntelui, pe când se construia calea ferată ce trebuia să facă legătura dintre Caransebeș și Orșova. Găsirea icoanei a fost percepută ca semn, prin urmare tunelul de cale ferată a fost deviat spre Armenis, cu scopul de a proteja lucrul sfânt.
Mănăstirea Piatra Scrisă a fost menționată pentru prima dată în 1788, dar poveștile despre ea sunt mult mai vechi. An de an, cu ocazia Zilei Tuturor Sfinților, aici vin numeroși credincioși să se roage la icoana despre care se spune că ar fi făcătoare de minuni. Lăcașul de cult este special chiar și prin amplasamentul său: într-o stâncă ascunsă, după un pod. Zona are potențial turistic și datorită peisajelor întâlnite pe Valea Timișului, traversată de fostul drum imperial ce unea pe vremuri regiunea Olteniei de Banat.
Citește și: Mofetele naturale - Ce sunt și unde se găsesc la noi în țară!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://traveleurope.ro/turism-370.html://www.radioresita.ro/391038/manastirea-piatra-scrisa-si-a-sarbatorit-hramul://www.imperialtransilvania.com/ro/citeste-stirea/argomenti/places-of-interest-1/articolo/manastirea-piatra-scrisa-una-dintre-cele-mai-interesante-locuri-din-romania.html