Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 09 August 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Vara este sezonul concediilor și ieșirilor, mai scurte sau mai lungi, la mare sau la munte. După aglomerația litoralului, o aventură la munte, în care să te bucuri de aerul curat și de liniștea străpunsă doar de ciripitul păsărelelor și de foșentul pădurii, este binevenită. Iată câteva dintre cele mai frumoase atracții turistice din România care te vor încânta cu priveliștile deosebite dar și cu legendele care s-au născut în jurul lor:

 

Cascada Duruitoarea, județul Neamț

       Este localizată în masivul Ceahlău și este un monument al naturii. Numele ei provine de la zgomotul puternic pe care îl face apa în cădere, ca un „duruit”. Se regăsește la o altitudine de peste 1.200 de metri și are o cădere de aproximativ 25 de metri. La Cascada Duruitoarea se poate ajunge pe trei trasee turistice marcate, de aproximativ 2 ore, cu grad de dificultate mediu și mic. Lângă cascadă este un loc amenajat cu mese și bănci pentru cei care vor să se odihnească puțin. În zonă se mai pot vizita Mănăstirea Durau, Piața Lacramata, Polita Arinis, Platoul Munților Ceahlău.

 

Lacul Vulturilor

       Mai este cunoscut și sub denumirea de Lacul fără Fund și se regăsește în Munții Siriului, la o altitudine de 1.420 de metri. Este singurul lac glaciar din Carpați și, alături de Vulcanii Noroioși și Platoul Meledic, completează lista celor mai importante obiective turistice naturale din județul Buzău. O legendă spune că este denumit Lacul Vulturilor din cauză că aici veneau vulturii primăvara să-și învețe puii să zboare. Altă legendă, legată de cea de-a doua denumire (Lacul fără Fund), spune că un cioban și-ar fi părăsit oile și și-ar fi aruncat bâta în apa lacului. După un an de peregrinări, ciobanul și-ar fi găsit bâta în apele Dunării și, măcinat de dorul oițelor și a locurilor natale, se întoarce acasă.

 

Cascada Vălul Miresei

       Printre cele mai spectaculoase din România. Se regăsește pe versantul estic al Masivului Vlădeasa, pe Valea Seacă, iar pentru a ajunge aici există două trasee marcate. Localizată la o altitudine de 1.000 de metri, cu o cădere de 30 de metri, este înconjurată de o legendă străveche. Se spune că numele ei provine de la faptul că o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei ar fi rămas agățat de stânci. Nuntașii s-ar fi oprit acolo și au început să plângă mireasa și astfel s-a format cascada. Oferă o priveliște extraordinară și din această cauză se poate vizita atât vara, cât și iarna. 

 

Canionul Șapte Scări

       Un defileu săpat în calcare jurasice în partea vestică a Munților Piatra Mare, în județul Brașov. Este format din șapte trepte cu înălțimi între 2,5 metri și 15 metri, care îi dau numele și care se transformă în cascade atunci când debitul de apă al pârâului Valea Surii de Piatră este mai mare. Se pot parcurge fără schipament special datorită existenței scărilor. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:   ://www.viata-libera.ro/magazin/105619-cinci-locuri-minunate-din-romania-pe-care-sa-le-vezi-macar-o-data://www.romaniaturistica.ro/canionul-7-scari-din-brasov://ilikecluj.ro/cascada-valul-miresei-si-povestea-ei-fermecatoare/://www.infoghidromania.com/lacul-vulturilor-lacul-fara-fund.html://www.directbooking.ro/obiectiv-cascada-duruitoarea-51.aspx


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un loc liniștit, retras și plin de legende.
 
CNN a inclus orașul Cluj-Napoca în topul celor mai frumoase localit...
 
O aventură la munte, descoperind locuri noi și poveștile din spatel...
 
În județul Cluj se află ce mai bântuit loc din România, potrivit ...
 
Iată unde te poți distra pe tobogane spectaculoase în România.
 
Patru zile de sărbătoare în Râmnicu Vâlcea pentru a comemora 171 ...
 
În mai multe orașe de lângă litoral, și nu numai, vor avea loc an...
 
 
 
 
ATRACTII TURISTICE
 
Monumentul Drumului sau Palma din Ciumârna - primul monument al drumarilor din România
SUCEAVA
» 22 August 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Ziua Lacului Iezerul Mare
SIBIU
» 21 August 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Descoperă România - 6 lucruri pe care nu le știai despre București
BUCURESTI - ILFOV
» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cele mai tari parcuri acvatice din România

» 19 August 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Masivul Piatra Craiului - Legenda craiului supărat și povestea Garofiței și Degetăruțului

» 18 August 2019 | Comentarii 0