În weekend-ul care urmează, 15-17 martie, va avea loc, la Galați, pe Faleza Inferioară a Dunării, evenimentul `Delicii de Primăvară`, un adevărat festin culinar la care sunt așteptați nu doar localnicii, ci și turiștii veniți să viziteze orașul de la Dunăre. Evenimentul se bazează pe „meniul de primăvară”, pe bucate tradiționale pregătite de gospodine moldovence și muntence chiar în fața participanților.
Organizatorii îi așteaptă pe participanți cu „regal gastronomic tradițional, atmosferă de sărbătoare, Târg de produse tradiționale, activități pentru toate vârstele”. De asemenea, pentru cei care vor să ducă acasă bunătățile specifice sezonului, vor exista standuri de unde vor putea cumpăra fructe, legume, produse apicole, siropuri, dulcețuri și gemuri bio.
„Special pentru festinul dinaintea Postului Paștelui, Nicolae Ciobanu va pregăti chiar sub ochii oaspeților ce ne vor trece pragul mii de sărmăluțe, produse tradiționale precum pastramă la grătar, ciolane, cotlete la grătar cu mămăliguță, dar și brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiționale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor, bulz și mămăligă `în pături` alături de garnituri ce fac cinste primăverii: salate, cartofi noi și verdețuri cât cuprinde. Nu vor lipsi nici tradiționalele plăcinte maramureșene, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe, pregătite toate `în văzul lumii`, clătite, waffles, acadele pentru cei mici, toate preparate ce conțin ingrediente 100% naturale. Pe lângă zona de food, participanții vor putea cumpăra și accesorii hand-made, cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale” transmite Autentic Events.
Te-ar putea interesa: Orașul din România unde tinerii bucureșteni preferă să se mute!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!