Muzeul Mixt Tecuci
S-a înfiinÈ›at pe baza colecÈ›iilor particulare ale lui Mihai Dimitriu È™i Constantin Solomon. FuncÈ›ionează într-o clădire donată de Teodor Cincu, iar până în 1934 a fost administrat de către Liceul Comercial din Tecuci. Printre cele mai interesante exponate se regăsesc câteva piese din neolitic (topoare, cuÈ›ite, râÈ™niÈ›e, ceramică din cultele Cucuteni È™i Cris), din epoca bronzului (ceramica de Monteoru), cea a fierului (vase de provizii). Aici mai sunt expuse ulciorul cu masca zeului Dionysos, tezaurul de monede emise de cetatea Callatis, un pahar de sticlă cu inscripÈ›ie grecească ce datează din sec IV p.Ch È™i un maxilar fosil de rinocer lanos.
Parcul lui Pazvante
Este cunoscut sub acest nume de către localnici, denumirea sa oficială fiind Parcul Central. Se află în spatele Catedralei Sf. Gheorghe din centrul oraÈ™ului È™i impresionează prin amestecul de flori multicolore. Tot aici se pot vedea păsări exotice È™i lucrări monumentale, dispuse aleatoriu, care îi dau un aer aparte.
Citește și: Sărbătoarea Rabarbărului din Saschiz va avea loc pe 7 mai!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: http://telegraf-expres.ro/parcurile-din-tecuci-au-primit-alte-denumiri-oare-ce-urmeaza/https://muzeul-tecuci.rohttps://www.booking.com/city/ro/tecuci.ro.html?aid=356980&label=gog235jc-1DCAMowAFCBnRlY3VjaUgzWANowAGIAQGYASC4AQfIAQ3YAQPoAQGIAgGoAgO4AsLWvZMGwAIB0gIkZDhiN2RlMzItMTdmNy00OGI3LWI0MmUtYjBkM2ZjYjIxZTc52AIE4AIB&sid=63703359a1c036c989e49f2ec1dc33b5&inac=0&keep_landing=1&