Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 09 Septembrie 2013

piturcaSelectionerul Romaniei, Victor Piturca a sustinut, luni, conferinta de presa dinaintea partidei retur cu Turcia din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Constient de forta adversarei pe care o va intalni, amrti, pe Arena Nationala, antrenorul primei reprezentative se bazeaza pe forma elevilor sai, dar si pe determinare romanilor pe stadion, atat in teren, cat si in tribune.

 
“Este foarte important rezultatul pe care l-am obtinut si increderea noastra, dar trebuie sa jucam la un nivel fizic si tehnico-tactic ridicat, altfel riscam sa avem probleme mari. Exista o oarecare stare de oboseala, dar ea va fi eliminata total pana la ora jocului.

E satisfactia suprema pentru un jucator de fotbal. Un jucator care nu ajunge la un turneu final nu cred ca simte ca a jucat. Sa evoluezi intr-o finala de Liga Campionilor e cu totul altceva. In interviurile pe care le-au dat au si spus ca pentru ei ar fi ceva extraordinar sa participe la Campionatul Mondial, mai ales ca multi dintre ei nici nu se vor mai intalni cu aceasta sansa.

Pentru noi ar fi un dezastru ca stadionul sa nu fie plin la un meci de asemenea importanta, dar eu sunt convins ca suporterii, pana maine, vor cumpara bilete si vor umple stadionul pana la refuz. In orice caz, datoria noastra este sa ne facem treaba pe teren”, a declarat Victor Piturca in conferinta de presa.

Favoriti, dar e buna remiza

O victorie in meciul cu turcii ar putea fi un obiectiv riscant pentru “tricolori”, care ar fi multumiti si cu o remiza, cu toate ca insusi selectionerul admite ca Romania este favorita in partida de marti.

“Turcia a avut un parcurs dezastruos si, indiferent daca ei castiga cu noi, sansele lor de a ajunge la baraj sunt foarte mici. Eu cred ca Romania, si prin faptul ca a castigat la Istanbul, este favorita sa mearga la baraj.

100% va fi mai greu (decat cu Ungaria, n.r.). Din punctul meu de vedere, Turcia era favorita certa la inceputul preliminariilor pentru locul 2, dar au avut un recul in aceasta perioada, au pierdut puncte importante si, pana acum, Romania a demonstrat ca este mai buna. Dar Fatih Terim poate face minuni in orice moment.

Turcia a vrut sa castige si la Istanbul. Sigur ca exista un usor avantaj pentru noi, deoarece noua ne este bun si un rezultat egal si nu vom risca la fel de mult ca  ei. Dar turcii risca oricum, pentru ca asta este jocul ei, unul literalmente ofensiv, mai ales cand Fatih Terim este antrenor. Toti jucatorii de la mijloc in sus sunt extrem de periculosi, iar Turan este cel mai periculos dintre ei. Si atacantii de careu pot pune probleme si voi lua masuri speciale”, a precizat selectionerul, neimpresionat de zvonurile unor absente importante in lotul Turciei.

“Probabil exista un dram de adevar, pentru ca au avut si ei un joc, chiar daca nu foarte dificil. Mai multi jucatori au contuzii, doi sunt raciti, dar nu cred ca vor fi probleme majore pana la ora jocului pentru jucatorii turci. In comparatie cu noi, Terim are de unde alege”, a constatat Piturca.

Un prim “11″ discret

Probleme de lot, poate mai mici, va avea si Romania, absenta lui Bourceanu, suspdendat, fiind o certitudine. Ca un posibil inlocuitor pentru mijlocasul supranumit “Gladiatorul” s-a vehiculat numele lui Ovidiu Hoban, laudat la scena deschisa de selectioner.

“E o pierdere Alex Bourceanu, dar sunt pregatit pentru astfel de situatii. In aceeasi situatie era si Rat, si Marica. O echipa nationala nu trebuie sa stea insa in doi sau trei jucatori.

Ovidu Hoban e la cei mai inalti parametrii, de ce nu ar fi in echipa de start? El a ajuns acum la o maturitate fotbalistica foarte mare. Joaca la o echipa care a castigat un trofeu, a jucat si meciuri internationale in care a reactioant foarte bine si poate a fost o sansa ca eu sunt selectioner, altfel poate nici nu ar fi fost convocat.

Pana maine (marti, n.r.), la sedinta pe care o am cu baietii, ma mai gandesc in sensul asta. Vom analiza si antrenamentul care s-a derulat inainte si sper sa luam cele mai bune decizii. Esential este ca jucatorii care intra in teren sa poata lupta pentru a obtine cel putin un meci egal”, a spus Victor Piturca

Evolutia lui Marica din partida cu Ungaria a tras un nou semnal de alarma asupra formei excelente in care se afla atacantul primei reprezentative, care in acest moment este liber de contract si spera ca problema sa se remedieze cat mai rapid. O evolutie buna este asadar atat in interesul jucatorului, cat si a selectionerului, insa acesta din urma se opreste aici.

“Ma intereseaza foarte putin pe mine unde va pleca Marica in momentul acesta. Pe mine ma intereseaza cum va juca maine seara (marti, n.r.) si cum va intra in teren, apoi sunt sigur ca Marica isi va gasi echipa”, a conchis Piturca, care nu a confirmat in schimb titularizarea lui Cristi Tanase: “Ce a facut Tanase iesit din comun? Toti au jucat bine. S-ar putea sa se regaseasca maine printre titulari, vom vedea“.

Cat despre cine va fi capitanul Romaniei in duelul cu Turcia, Piturca nu a dorit sa dea prea multe detalii: “Ce va intereseaza pe voi de banderola? Asta vom vedea maine. Credeti ca schimbam banderolele la fiecare meci? Sunt cinci capitani ai echipei nationale, cine poarta banderola eu decid”.

sursa foto: libertatea.ro




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0