Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 24 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

Toni Greblă, la Poarta Sărutului cu Al Qaida

 

         Senatorul PSD Toni Greblă, președintele comisiei juridice din Senatul României, a făcut afaceri cu un complice al rețelei teroriste Al Qaida, irakianul Mohamad Ali Alsae Al Dulaimi, au dezvăluit recent jurnaliștii de la RISE project. Silviu Mihai Greblă, fiul senatorului, și-a vândut în noiembrie 2008 o afacere pe care o începuse cu o fostă prezentatoare TV, Ana Maria Gheorghe. Este vorba despre cafeneau ”Cafe de la Grenouille”,  care funcționa pe firma Broscuța Oaky Coffe SRL, loc frecventat, aflăm, de teroriști Al Qaida, aflați în trecere prin România. Fost prefect de Gorj în două mandate și apoi director general Petromin, actualul senator Greblă nu se poate prevala de faptul că nu avea pârghiile necesare de a afla cu cine face afaceri, cu atât mai mult cu cât, anterior, partenerul irakian fusese nu numai expulzat din România, pentru vreo 15 ani, dar fusese și condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate. E greu, ca demnitar al statului, să-ți scape astfel de informații, în cazul în care ești interesat să le afli. Cum se știe deja, înalții demnitari ai statului la fel ca și politicienii sunt persoane aflate pe lista interlopilor, a capilor crimei organizate, dar și a celor care comit atentate teroriste și au nevoie de sprijin, direct sau indirect, pentru derularea operațiunilor criminale. La data la care a perfectat afacerea cu irakianul Al Dulaimi, Toni Greblă era la debutul campaniei electorale și avea nevoie de fonduri din orice surse. Nu conta de unde veneau banii câtă vreme serveau cauza PSD. Așa se face că, printr-o hotărâre AGA de la Broscuța Oaky Coffe SRL din 4 noiembrie 2008, Silviu Mihai Greblă și Ana Maria Gheorghe, acționarii societății, au cesionat părțile sociale către o anume Jasiam Th  Mesaraa (cetatean irakian, nascuta la data de 1.07.1954 in Al Anbar, Irak). Tot atunci, sediul societeții a fost mutat de pe strada Ardeleni nr.17 B, pe Splaiul Unirii nr.40, iar administrator a fost numită soția lui Al Dulaimi, Florina. Afacerea era, de fapt, a lui Al Dulaimi,  Mesaraa fiind doar un paravan.

         Că irakianul Al Dulaimi nu era interesat de afacerea lui Greblă, este dovedit de faptul că, la o jumătate de an după ce a cumpărat cafeneaua lui Greblă, el și-a scos soția din combinație, locul ei fiind luat de un alt irakian, Jamal A Asy, iar la scurt timp după aceea afacerea este plasată unui cetățean israelian,  Abu Ayash Imad, care devine acționar unic și administrator după îndepărtarea ultimului paravan al lui Al Dulaimi. Așadar, după ce a preluat firma lui Greblă, complicele Al Qaida s-a descotorosit rapid de ea. Jurnaliștii Rise Project au avut o discuție cu Toni Greblă care, senin, le-a mărturisit că știa cine este în spatele afacerii.  ”(...)a vândut-o lui Mohamad Al Dulaimi. Acesta își bea cafeaua acolo. Fiul meu a încercat să facă o afacere, nu i-a reușit și din acest motiv a renunțat” - a declarat Toni Greblă. Asta înseamnă că a existat o discuție anterioară între el, sau fiul său, chiar cu Al Dulaimi, câtă vreme el nu a fost implicat la vedere în acționariat, nici în nume persoal, nici prin soție, în niciun fel. Să devii senator și președinte al Comisiei juridice din Senatul României, după ce primești, în familie, fonduri ce pot proveni din activități teroriste, este o chestiune care ar trebui să le dea de gândit unora. Pentru că domnului Greblă nu numai că nu i-a dat de gândit, dar i-a dat ghes să continuie. Jurnaliștii Rise Project au mai făcut o constatare de bun simț cu privire la datoriile firmei vândute de fiul lui Greblă. Dacă, oficial, ea ar fi fost vânsută fără datorii, o lună mai încolo societatea figura cu datorii de 370.000 lei. ”Bilanțul afacerii evidențiază datorii de 370.000 de lei la finalul anului 2008, adică la doar o lună după preluarea SRL-ului de către irakieni. ANAF susține că a început executarea silită împotriva firmei pentru datorii de 35.000 de lei către bugetele publice, dar senatorul Toni Greblă are o altă variantă: “La momentul când fiul meu a cedat firma, societatea nu avea datorii la bugetul de stat. Poate după aceea să fi înregistrat datorii. Firma nu însemna decât acea cafenea, nu avea altă activitate pe ea. De vânzare s-a ocupat mai mult partenera lui, Ana Maria Gheorghe”.

         Firma a fost rapid înstrăinată

         După preluare, administratorul oficial al firmei care opera cafeneaua Grenouille a devenit irakianul Jamal Asy – implicat într-o altă afacere chiar cu Aqeel Mohamed Dhuyab, unul dintre cei cinci teoriști Al Qaida urmăriți internațional” - au dezvăluit jurnaliștii Rise project. Numai că senatorul Greblă omite să adauge că una dintre ”specialitățile” irakianului Al Dulaimi era tocmai cumpărarea de firme cu datorii la stat, contra unor sume cuprinse între 2000 și 5000 de euro, în funcție de mărimea datoriilor, pentru a-i scăpa pe datornici de răspundere. Este o metodă evazionistă folosită de șemecherii tranziției de peste două decenii, ulterior vânzării firma urmând să treacă prin mai multe mâini până ajunge la un păroprietar care dispare pentru totdeauna din țară și fentând astfel Fiscul. În cazul în care firma nu avea datorii, deci n-ar fi avut de ce să intre în atenția irakianului Al Dulaimi, înseamnă că a existat un alt interes al acestuia, ceea ce aruncă mari semne de întrebare asupra realției sale cu senatorul pesedist din Gorj. Pentru că dacă arabul nu era plătit să facă ce știa el cel mai bine, atunci ”plătea” el pentru altceva. Și pentru ce-l putea plăti pe Greblă un complice Al Qaida? Având în vedere situația sa disperată, e posibil ca răspunsul, în această variantă, să fie unul singur. Pentru protecție. Irakianul, urmărit de SRI și DIICOT, a mai fost implicat în câteva combinații care au presupus plata unor sume de bani pentru mușamalizarea dosarelor sale penale. Este cunoscut cazul a doi polițiști de la Crima Organizată, Ginel Mărgărit şi Daniel Cupe, care i-au cerut acestuia 30.000 de euro pentru mușamalizarea unui dosar penal, numai că irakianul a făcut plângere penală la DNA și a obținut reținerea celor doi șpăgari autohtoni. Dealtfel, nici Toni Greblă se poate plânge că este victima unor neînțelegeri, el fiind, de fapt, obișnuit cu astfel de combinații din zona lumii interlope și a crimei organizate. Spre exemplu, el este deja cunoscut pentru cumetria cu unul dintre interlopii din Gorj, Dan Bârcină (alias Dan Goeru), un individ cu mai multe dosare penale pe rol. Senatorul Toni Greblă este nașul fetei lui Bârcină, la prima căsătorie a acesteia, oficiate, după o ideea a lui Greblă, cu covor în culoarea PSD, la Poarta Sărutului din Târgu Jiu. „Sunt nişte oameni deosebiţi! M-am interesat şi am aflat că şi în alte locuri din lume se folosesc parcurile pentru astfel de evenimente. Chiar am contribuit la alegerea locaţiei“, a declarat atunci naşul Greblă. În 2010, același pesedist era surprins veselindu-se la chiolhanul lui Bârcină. Prin urmare, senatorul are pedigree în relații cu lumea interlopă, iar de aici la cealaltă lume, reprezentată de oamenii Al Qaida, nu este mare distanță.

         Irakianul căuta protecție politică

         Revenind, se poate spune că dacă Toni Greblă are dreptate și firma fiului său nu avea datorii, este de presupus că irakianul urmărea cu totul altceva, adică protecție din partea pesedistului. Nu mergem cu imaginația până într-acolo încât să ne închipuim ce-ar însemna racolarea de către o organizație teroristă a unui senator român, deși, ca simplu exercițiu, n-ar strica deloc. Asta deoarece, aflând cine este cu adevărat partenerul de afaceri al familiei Greblă de la Gorj și observând tipul de acțiuni de tip terorist la care se dedă USL de la înființare, ajungi să te întrebi dacă nu cumva cafeneaua vândută de fiul lui Greblă nu era cumva a uniunii conduse Ponta-Antonescu. De altfel, același irakian a cumpărat și afaceri de-ale lui Omar Hayssam, protejatul PSD, ceea ce nu face decât să confirme zona de acțiune și interes a acestuia.

         Conform unui comunicat al SRI, dat publicității pe 30 decembrie 2011,  Mohamad Al Dulaimi s-a aflat în atenţia Serviciului ca urmare a suspiciunilor că prin intermediul reţelei de migraţie ilegală pe care o coordona a introdus în România peste 200 de cetăţeni irakieni. Cinci dintre aceştia erau persoane cercetate penal în alte state pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei Al Qaida din Irak, cărora respectivul le-a facilitat stabilirea în România. În baza informaţiilor obţinute, Serviciul Român de Informaţii a sesizat autorităţile competente, astfel încât Mohamad Al Dulaimi a fost declarat persoană indezirabilă în România pentru o perioadă de 15 ani şi îndepărtat de pe teritoriul naţional la data de 28 iulie 2006. Ulterior însă, în mai 2007, Al Dulaimi a fost identificat din nou pe peritoriul României, ”cu implicare în acelaşi gen de activităţi, folosindu-se de o altă identitate”. Ulterior, SRI a inițiat cooperarea cu DIICOT ”în dosarele penale instrumentate pentru infracţiuni de migraţie ilegală, în care a fost deja condamnat definitiv la executarea unei pedepse privative de libertate, respectiv, terorism pentru care procurorii DIICOT au finalizat urmărirea şi au sesizat instanţa de judecată prin rechizitoriu la data de 29.12.2011”.

         La rândul său, DIICOT a comunicat că irakianul Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, ”a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 33 alin. 1 lit. c din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. În sarcina inculpatului se reţine că, sub identitatea sa reală sau folosind identităţi fictive şi prin intermediul a patru societăţi comerciale (Eli Fix SRL, Aka Grup Top Prod SRL, Ava Fast Grup SRL şi Irina Fast Com SRL), special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieşirea în/din România şi prelungirea dreptului de şedere în ţară a unui număr de cinci cetăţeni irakieni, având cunoştinţă de împrejurarea că aceştia au sprijinit/săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei teroriste AL QAEDA în Irak. În mod concret, prin activitatea infracţională derulată, inculpatul a sprijinit intrarea pe teritoriul statului roman a cetăţenilor irakieni  Omar Farid Ahmed (alias Muhmed Amir Hussen), Falah M. Salem (alias Manaf Khalif Asy Sanad Al Karbuli), Aqeel Mohammed Dhuyab, Omar Kh. Assey (alias Omar Klefa Asy) şi Muntasier Kh. Aassi (alias Omar Atla Aod), persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei AL QAEDA în Irak.

         Toate acestea sunt informații pe care senatorul Greblă le putea obține printr-o simplă solicitare telefonică. Sigur, doar dacă era interesat.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANSVSA: Neconformități între ce scrie pe eticheta produselor lactate și ceea ce conțin de fapt

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministrul Educației, detalii despre admiterea la liceu: În luna mai se vor susține probele

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis Parcul Liniei Faza II, parte a celui mai lung parc liniar din Europa

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0