Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 23 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

Senatorul Dian a încercat să tragă în piept Curtea de Conturi

 

         Parlamentarul de Gorj al USL de pe Colegiul 1 Senat, Dian Popescu (44 de ani), a încercat să-i prostească chiar şi pe controlorii financiari ai Curţii de Conturi Gorj. Pe vremea când era administrator al SC Maserati SRL Ţicleni, împreună cu fratele său, proaspătul senator Popescu „a prezentat Primăriei Peştişani şi Curţii de Conturi a României-Camera de Conturi Gorj, un număr de trei procese-verbale de custodie ale căror menţiuni nu corespundeau realităţii”, săvârşind astfel un uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată cu scopul de a-şi rotunji afacerile, după cum se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

         Artificiu legal pentru ascunderea unei ilegalităţi

         Prin falsificarea documentelor folosite într-o relaţie contractuală, omul de afaceri Dian Popescu, pe principiul „morţii se acoperă cu pământ, iar vii cu hârtii”, voia să acopere cu hârtii lipsa unor materiale de construcţii ce existau în documente, dar nu şi în realitate. Cu alte cuvinte, Primăria Peştişani a plătit pe ochi frumoşi suma de 150.000 de lei societăţii Maserati din Ţicleni, banii reprezentând contravaloarea unor materiale ce trebuiau folosite la executarea Bazei sportive din comuna Peştişani.

         Pe lângă asta, „Primăria Peştişani a încheiat procesul-verbal de custodie nr. 9149/15.12.2009 cu SC Maserati SRL Ţicleni” în care s-a precizat că materialele rămân în custodia acestei firme până la punerea în operă la baza sportivă. Materialele de construcţie n-au fost recepţionate, iar primarul Florin Pavel, aşa cum a declarat în faţa instanţei de judecată, nu a avut curiozitatea să vadă dacă materialele au fost achiziţionate şi unde au fost depozitate.

         Afacere în stilul lui Dian Popescu

         În apărarea financiară a veniturilor familiale a intervenit Titus Popescu, fratele senatorului de azi, care a încheiat procese-verbale de custodie, câte unul pentru fiecare societate în parte, cu SC Varese SA Târgu-Jiu, SC Metal Colect Prod SRL Târgu-Jiu şi SC Prompt SA Timişoara. Pe hârtie, materialele de construcţie se aflau în custodia acestor firme până la punerea în operă. Ba mai mult, existenţa ireală a fost întărită de un proces-verbal de inventariere semnat de angajaţii Primăriei Peştişani „pentru acoperirea săvârşirii unei infracţiuni”, după cum au concluzionat procurorii.

         Anchetatorii au stabilit ulterior că primarul Florin Pavel, suspendat în prezent, a virat 150.000 de lei în contul SC Maserati în mod nelegal, fără documente justificative, „care să ateste intrarea materialelor în patrimoniul primăriei, consemnându-se în mod fictiv că acestea au fost lăsate spre păstrare, conservare şi depozitare la SC Maserati SRL”. Prin plata acestei sume de bani, în mod nejustificat, omul de afaceri Dian Popescu s-a ales cu banii în cont, în vreme ce Primăria Peştişani „a fost lipsită de folosinţa acestei sume de bani şi obiectivul de investiţii nu a putut fi realizat”.

         O mână spală pe alta şi ambele…

         Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj scoate în evidenţă şi faptul că omul de afaceri Dian Popescu l-a „uns” pe subalternul său politic, primarul Florin Pavel, mituindu-l ca să îl ajute în câştigarea licitaţiei de la baza sportivă din Peştişani. „În cursul anului 2009, inculpatul Pavel Florin a primit de la inculpatul Popescu Dumitru Dian suma de 7.000 de lei pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească corespunzător atribuţiile de serviciu în ceea ce priveşte organizarea procedurii de atribuire a contractului de achiziţii publice de lucrări prin cerere de oferte pentru obiectivul Baza sportivă, comuna Peştişani, judeţul Gorj, contractul de lucrări nr. 9475/24.12.2008 fiind atribuit ulterior SC Maserati SRL Ţicleni, ca unic ofertant”. În baza declaraţiei martorului Silvestru Tivig, procurorii au mai stabilit că şpaga a fost apoi folosită „în campania electorală pentru obţinerea funcţiei de primar al comunei Peştişani, în anul 2008”.

         Inculpatul Dian a minţit la audieri

         Minciuna şi negarea faptelor de care au fost acuzaţi a stat pe buzele celor şase inculpaţi în dosarul trimis în judecată în care sunt incriminaţi primarul Florin Pavel, senatorul Dian Popescu, Titus Popescu, Dumitru Pârvulescu, Dan Radu Floarea şi Nicolae Isar. Ca şi în cazul senatorului Dian Popescu, procurorii gorjeni au scris negru pe alb că inculpaţii au avut „o atitudine nesinceră”, ba chiar oscilantă în unele cazuri. Un alt aspect reţinut în rechizitoriu se referă la Dumitru Pârvulescu, actualmente secretar adjunct al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

         Despre acesta se spune că „folosindu-se de funcţia pe care o deţine, a refuzat să se prezinte la organele de urmărire penală şi a încercat să obţină sprijinul unor persoane cu funcţii de conducere în sistemul judiciar, a unor ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi a unui general MAI, având o funcţie de conducere în Serviciul de Pază şi Securitate al Administraţiei Prezidenţiale (Palatul Cotroceni)”.

         Acum însă şi Dian Popescu a ajuns la Bucureşti, în calitate de senator, fiind unul dintre cei aproape 600 de parlamentari ai României care vor face legi care să-i apere pe cetăţenii oneşti, cu frică de Dumnezeu şi cu teamă de sancţiunea penală.

 

Sursa foto: facebook.com

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANSVSA: Neconformități între ce scrie pe eticheta produselor lactate și ceea ce conțin de fapt

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministrul Educației, detalii despre admiterea la liceu: În luna mai se vor susține probele

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis Parcul Liniei Faza II, parte a celui mai lung parc liniar din Europa

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0