Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 08 Decembrie 2018

      Datele cu privire la economia României sunt maipulate, susține senatorul liberal Florin Cîțu, având în vedere că Institutul Național de Statistică a cofirmat, în aceeași zi, evoluția pentru trimestrul al treilea precum datele semnal din luna trecută.

 

      ``Dragnea ascunde criza economică manipulând cifrele oficiale! Economia reală se prăbușește. Aici nu mai sunt dubii. Dar astăzi vreau să vă arăt cum manipulează cifrele instituțiile statului. Economia reală, cu negru în grafic, este evident că se prăbușește. Rata anuală de creștere scade de la un trimestru la altul. DAR economia nominală se menține la o rată de creștere ridicată, cu roșu în grafic. Ce se întâmplă? Este foarte simplu. Economia reală nu poate fi manipulată. Acolo se pot ușor măsura bunurile și serviciile produse. Economia nominală reprezintă economia reală exprimată în prețuri curente. Ei, aici apare șmecheria. Deflatorul, indicele prețurilor din economie este ESTIMAT de Guvern.`` explică senatorul PNL.

 

 

      În trimestrul al treilea al acestui an, față de același trimestru din 2017, PIB-ul a crescut cu 4,3% pe seria brută și cu 4,1% pe seria ajustată sezonier, și cu 4,2% în primele 9 luni spre deosebire de aceeași perioadă a anului 2017, conform datelor publicate vineri de INS. PIB-ul estimat pentru al treilea trimestru din acest an, date ajustate sezonier, a ajuns la suma de 239,765 miliarde lei, în creștere în termeni reali cu 1,9% față de trimestrul anterior și cu 4,1% față de trimestrul din 2017.

 

      Pentru perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2018, PIB-ul estimat a fost de 699,367 miliarde lei, la prețuri curente, în creștere în termeni reali cu 4,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Seria brută a PIB-ului estimată pentru trimestrul III din 2018 a fost de 263,74 miliarde lei, la prețuri curente, în creștere în termeni reali, cu 4,3% față de trimestrul III din 2017. La nouă luni a fost de 663,2 miliarde lei, la prețuri curente, în creștere în termeni reali, cu 4,2% față de aceeași perioadă din 2017.

 

      ``Și în timp ce economia reală scade, Guvernul are tot interesul să estimeze prețuri mai mari sau chiar să ia decizii să crească prețurile. Inflația este dorită de guvernul PSD-ALDE. Astfel, PIB-ul nominal, cel față de care se calculează deficitul rămâne ridicat. Mai simplu, un deficit bugetar mai mare dintr-un PIB nominal mai mare rămâne constant ca procent. Aici este toată golănia. Deficitul bugetar a crescut cu două miliarde doar la rectificarea din noiembrie. Pentru a rămâne sub 3%, a fost umflat deflatorul. Se vede foarte bine în grafic. Partea proastă. Deși ar trebui să răspundă personal, în acest moment Dragnea, Dăncilă, Teodorovici și conducerea CNSP (n.r. Comisia Națională de Strategie și Prognoză), nu mă aștept la așa ceva. Partea bună. După cum vedeți situația este similară cu cea din 2007/2008. Altfel spus, gunoiul nu poate fi ascuns sub preș foarte mult timp. O să dea pe afară în curând. Aceste mizeii arată clar că economia este deja în criză. Următoarele trimestre vor scoate acest adevăr la iveală și vom avea și confirmarea oficială. Pot să măsluiască realitatea doar pe termen foarte scurt. #RomaniaFaraPSDsiALDE #2020RomaniaLiberala #RomaniiTrebuieSaStie.`` a conchis Cîțu pe contul personal de socilalizare.

 

      Conform datelor Ministerului Finanțelor Publice, execuția bugetului consolidat pe primele zece luni din acest an, s-a încheiat cu un deficit de 20,9 miliarde lei, valoare care reprezintă 2,2% din PIB, o creștere cu 2,8% ca pondere din PIB și cu 3,2% față de aceeași perioadă din 2017.

 

 

Sursa foto: ://www.ceccarbusinessmagazine.ro/increderea-in-economie-de-la-calcule-la-decizii-a2478/.   ://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215768750069989&set=a.2011250479170&type=3&theater


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0