Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 28 August 2013

Scandal la Jandarmeria Alba Iulia. Fostul şef al şantajistului a trimis-o pe amantă la "Trădaţi în dragoste"
 


         Colonelul Ioan Herţa avea o legătură strânsă cu subalternul lui, căpitanul Liviu Valentin Rusu, cel care şi-a legat şi fotografi at amanta. Prietenia dintre cei doi jandarmi s-a cimentat la chiolhanuri.
         Evenimentul zilei continuă seria dezvăluirilor despre reţeaua falsificatorilor adeverinţelor de salariu ale jandarmilor de la Alba Iulia. Totodată, vă prezentăm noi elemente despre şantajul comis de jandarmul Liviu Valentin Rusu, asupra fostei sale amante. Fostul şef al unităţii de la Alba, colonelul Ioan Onac Herţa, s-a pensionat imediat după ce împotriva lui a început urmărirea penală în acest caz.
         "S-a spart buboiul. La Jandarmerie, la Alba, e o mare «famiglia». Cel mai longeviv şef de Inspectorat, acest Herţa, făcea angajări ilegale: a angajat oameni cu antecedente penale, pe unii fără concurs. Ştia că jandarmii mai lucrează şi noaptea ca agenţi de pază şi protecţie prin cluburi, deşi legea nu permite. Din cauza lor, a şmecherilor, oameni de toată isprava au părăsit unitatea militară", ne-a spus un fost lucrător al Jandarmeriei Alba Iulia, sub protecţia anonimatului.
         "Pe acest Rusu Liviu Cătălin eu îl ştiu. El a fost angajat bucătar, organiza şi servea la mesele lui Herţa, la care veneau generalii şi coloneii de la Bucureşti şi de la Cluj. Le ţineau la o păstrăvărie la Dostad, unde venea şi Olimpiodor Antonescu şi «Faraonul», Neculai Bontic, adjunctul Jandarmeriei Române. Rusu a ajuns căpitan dintre polonice", ne-a dezvăluit un alt jandarm, cu teama de a-şi da numele.
         Într-adevăr, căpitanul Rusu Liviu Valentin s-a angajat în Jandarmerie mai întâi ca bucătar, după cum ne-au confirmat mama şi fratele lui. A fost angajat cu ajutorul naşului, jandarmul Mircea Budnaru, care i-a făcut intrarea la colonelul Herţa. "Apoi, Liviuţ a devenit bun prieten cu comandantul lui, dar şi cu mâna dreaptă a acestuia, Hada Nicolae", ne-au declarat oameni din apropierea împricinaţilor. Deşi legea nu-i permite, jandarm fiind, Rusu Liviu a muncit ca administrator la ferma piscicolă de la Dostad, dar şi ca agent de pază la vreo două firme.
         Amanta-victimă, luată la mişto
         Fosta amanta a căpitanului Rusu Liviu spune că a reclamat la unitatea militară şantajul la care era supusă. "Am fost în audienţă la comandant de două ori. O dată la Herţa, iar a doua oară la Itu, fiindcă Herţa s-a dat plecat din unitate. Le-am spus că mă şantaja, că mă ameninţa că dă pe internet imagini cu mine dezbrăcată.
         Colonelul Itu a fost mai uman, dar colonelul Herţa m-a trimis să-mi rezolv problemele la «Trădaţi din dragoste», că el n-are ce să facă", a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, fosta amantă a jandarmului Rusu Liviu Valentin. "După ce am plecat de la comandant, m-a sunat Rusu râzând şi mi-a spus: «Dar ce credeai că o să-mi facă Herţa, credeai că o să mă dea afară?!». Mi-a râs în nas, că e prietenul lui", a povestit femeia care spune că a fost terorizată fiindcă a vrut să pună punct relaţiei adulterine.
         Pornind de la cercetarea şantajului, procurorii DNA au descoperit reţeaua de falsuri. Aproape 50 de persoane sunt puse sub acuzaţie după ce au luat credite de peste 1,2 milioane de euro cu actele false, dar reţeaua este mult mai mare.
         Potrivit surselor noastre, au fost folosite 900 de adeverinţe falsificate, unii dintre jandarmi solicitând câte două-trei. Chiar şi comandantul Ioan Onac Herţa, cel care semna adeverinţele false pentru subalternii săi, alături de contabilul şef Moşneag Virgil Ioan, a folosit o asemenea adeverinţă. Conform surselor EVZ, el şi-a trecut în fals un salariu lunar de 8.000 de lei.
         Colonelul Itu: post telefonic deranjat
         Am încercat în mod repetat să luăm legătura cu comandantul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei (IJJ) Alba Iulia, colonelul Felician Itu (foto), urmărit penal pentru implicare în reţeaua falsurilor cu care au fost păcălite băncile.
         Purtătorul de cuvânt al IJJ Alba, maiorul Cosmin Jurcoveţ, a transmis solicitarea noastră comandantului, însă singurul răspuns a fost să mai insistăm la numărul de fix 0258/812318. Dacă până să ne facem cunoscută intenţia la acest număr suna întruna ocupat, ori suna şi nu răspundea nimeni, după discuţia cu maiorul Jurcoveţ, coincidenţă: postul telefonic a devenit unul "deranjat".
         Felician Itu trebuie să dea explicaţii în legătură cu falsurile şi să spună ce măsuri a luat după ce i s-a reclamat comportamentul căpitanului Rusu Liviu Valentin. Colonelul Itu este urmărit penal de pe vremea când îl seconda la conducere pe colonelul Herţa Ioan Onac, din postura de adjunct al comandantului IJJ Alba. El are patru acuzaţii la activ: fals intelectual, abuz în ser viciu contra intereselor persoa nelor - infracţiunea din Legea anti corupţie - şi instigare la aceste două infracţiuni.
         "Faraonul"primea de la Herţa puieţi, pălincă şi bucate
         Adjunctul Jandarmeriei Române, generalul maior Neculai Bontic, celebru în sistem sub porecla "Faraonul", era bun prieten cu colonelul Herţa, ne-au declarat surse din jandarmerie.
         Şpagă în produse
         "Comandantul de la Alba îi trimitea lui Faraonu’, la Bucureşti, puieţi de pomi şi produse specifice locului, cum ar fi pălinca şi bucatele ardeleneşti. Faraonu’ venea cu Antonescu la mesele de la Dostad. Ce petreceri se încingeau acolo...", ne-a declarat un fost angajat al IJJ Alba Iulia. "Îi făcea parte din partea lui, c-aşa merg lucrurile", ne-a spus un altul.
         Reamintim că numele generalului Neculai Bontic a apărut într- un dosar de corupţie instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Adjunctul Jandarmeriei Române este acuzat că primea taxă de protecţie a carierei militare de la subalterni. El a folosit bazele Jandarmeriei ca pe propria moşie: benzină gratis pentru maşinile personale, chefuri cu câte 30 de persoane. DNA i-a pus sechestru pe bunuri, inclusiv pe autoturismul Land Rover.
         Alba-neagra cu audienţa la comandantul IJJ Alba
         Căpitanul Rusu Liviu Valentin a intrat în Jandarmerie în anul 1995, potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Alba, maiorul Cosmin Jurcoveţ. "El nu a fost sancţionat disciplinar niciodată de când lucrează în Jandarmeria Alba. Rusu a fost recompensat pentru activitate cu mulţumiri, felicitări şi bani. Nu a fost reclamat niciodată pentru comportamente măcar asemănătoare cu cele descrise, nici în scris, nici în audienţă. Am registrele şi vă pot spune că din 2008 încoace şi până acum nu a fost nimeni în audienţă cu aşa ceva", ne-a declarat sursa citată.
         Ulterior, după ce am precizat că ştim şi la cine a fost victima în audienţă, purtătorul de cuvânt al IJJ Alba a revenit asupra declaraţiei sale, dând vina pe memoria care-i joacă feste: "A fost o audienţă în decembrie 2008, când o persoană de sex feminin a reclamat verbal, dar nu a depus nici o petiţie scrisă".


​Sursa foto: http://ziarulapulum.ro/wp-content/uploads/2013/03/get-attachment.aspx_.jpeg

Alba-Iulia, ALBA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0