Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 11 Septembrie 2013

ROŞIA MONTANĂ, ziua 10. Protestatarii, din nou în Piaţa Universităţii. Tensiuni cu jandarmii
 


         Oamenii care manifestează împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au ieşit iarăşi în Piaţa Universităţii, marţi seară, în a zecea zi de proteste. Încă o zi cu zeci de declaraţii politice pe tema proiectului minier, declaraţii care au declanşat deja un război în cadrul USL.
         UPDATE: În piaţă, după ora 01.00 au mai rămas în jur de o sută de protestatari. Au apărut şi primele tensiuni cu jandarmii, care au cerut oamenilor, în mod repetat, să deblocheze carosabilul.
         "Jandarmeria a inceput sa joace murdar. Au inceput sa agreseze manifestantii. De o ora ne someaza sa parasim carosabilul", scrie, pe Facebook, activistul Mihai Bumbeş, prezent la protest.
         Un mesaj similar este postat pe contul de Facebook "Uniţi Salvăm": "Jandarmii înaintează în grupuri de câte 15-20 de oameni, cu vreo 20 de metri la fiecare zece minute. Fac un prim avertisment în megafon - trebuie să eliberăm carosabilul, ceilalți participanți la trafic trebuie să circule.
         E prima oară când ne transmit un astfel de mesaj în cele zece zile de proteste. Mai devreme în seara asta, imediat după încheierea concertului, jandarmii au strâns rândurile pentru ca niște troleibuze să poată trece. Protestatarii au fost receptivi.
         Acum, din mulțime se strigă "Stați jos!" și "Fără violență!". Nu pare prezent niciun negociator din partea Jandarmeriei".
         UPDATE: În jur de 4-500 de protestatari se află la ora 23.30 pe bulevardul Elisabeta şi au eliberat parţial strada pentru a permite troleibuzelor să treacă. Manifestanţii ascultă un concert al cvartetului numit Salvaţi Roşia Montană. 
         UPDATE: Peste 200 de manifestanţi au blocat din nou bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti, marţi seară, în a zecea zi a protestului faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
         Ca şi luni, în jurul orei 22.45, peste 200 de protestatari au plecat din zona fântânii de la Universitate şi au ocupat ambele sensuri de circulaţie ale bulevardului Regina Elisabeta.
         Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat pe bulevard la capetele porţiunii ocupate de manifestanţi, respectiv între rondul de la Universitate şi intersecţia cu strada Academiei.
         UPDATE 22.00: Aproximativ 200 de persoane s-au strâns la fântana de la Universitate din Capitală, marţi seară, în a zecea zi a protestului faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană.
         Manifestanţii au venit cu steaguri, deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele şi bannere pe care sunt scrise mesaje ca "România nu e de vânzare", dar şi întreaga lor listă de solicitări, respectiv retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.
         Scandarea cea mai frecventă la protest este, şi de această dată, "Uniţi, salvăm Roşia Montană!".
         Lângă manifestanţii contra proiectului de la Roşia Montană se află şi câteva persoane care protestează faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân.
         Concert în Piaţa Universităţii
         Protestatarii s-au întors, deocamdată în număr mai mic în Piaţa Universităţii, în a zecea zi de proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
         La ora 23.00 este programat o reprezentaţie a cvartetului care a concertat şi luni seară în mijlocul protestatarilor, pe bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti.
         Ziua a fost una plină de declaraţii pe tema Roşia Montană şi a arătat că în cadrul USL izbucneşte deja un război. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, a afirmat marţi că premierul Victor Ponta ar trebui să explice cât costă ţara noastră dacă nu se face proiectul Roşia Montană şi cine a angajat statul român astfel încât să se ajungă într-o asemenea situaţie.
         "Că despăgubiri îngrozitoare pândesc statul român: ar trebui să ştim cu toţii, opinia publică, despre ce despăgubiri este vorba. De unde decurg aceste despăgubiri? Că eu nu am habar. Mie niciodată premierul Ponta nu mi-a spus ce riscăm noi, ca despăgubiri, statul român, dacă nu executăm acest proiect. Păi, dacă sunt despăgubiri, atunci primul-ministru ar trebui să fie campionul acestui proiect, venind în Parlament, pledând pentru el şi explicând cât ne costă dacă nu-l facem şi cum am ajuns în situaţia asta", a declarat Antonescu, potrivit agerpres.ro.
         Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a discutat cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, toate aspectele care ţin de acest subiect, precizând că respectă "decizia politică" a liberalilor.


​Sursa foto: http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201309/w728/1229985_10151614397310684_484355338_n_29230300.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Ambasadorul Israelului în România: Iran trebuie să plătească pentru ce a făcut!
Oficialul israelian a anunțat că țara sa va riposta după atacul Ir...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0