Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 20 Mai 2013    Actualizat: 10 Iulie 2013

Repetenta Elena Uioreanu se vrea deputata in cârdasie cu sotul

 

         Elena Ramona Uioreanu este o repetenta in studii superioare. I-au fost necesari 12 ani sa termine facultatea, insa smecheriile le-a prins rapid. Acuzata de devalizarea fondurilor de la Piscicola, dar si de alte combinatii cu fonduri europene, ea este doar nevasta sotului, Horea Uioreanu, presedintele CJ Cluj. Suntem curiosi daca o prima doamna a judetului Cluj isi va permite sa isi rupa tocurile la Bucuresti pentru cetatenii din Muntii Apuseni dupa ce va fi aleasa deputata.
         In 2008 Horea Uioreanu a devenit deputat pentru a doua oara. La acea vreme proaspata lui nevasta, Elena Ramona Ceusan, devenita intre timp Elena Ramona Uioreanu, se visa senator. Era o ascensiune mult prea rapida, iar lui Uioreanu i-au dat peste nas sefii de la judet. Dupa patru ani, dupa ce a prins sefia Consiliului Judetean Cluj la mustata, Horea Uioreanu vrea sa isi unga nevasta deputat. A lasat tocurile deoparte si a uitat multe despre studiile sale facute cu intârziere, a uitat cum a incercat devalizarea societatii Piscicola si a urcat in politica prin alipirea de oameni politici. Elena Ramona Uioreanu nu o sa isi rupa tocurile la Bucuresti pentru cetatenii din Muntii Apuseni,ci o sa isi urmeze, cum a facut intotdeauna, interesele proprii ale familiei. Elena Uioreanu a trait toata viata ei pe spatele politicienilor pe care i-a servit: de la primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, unde a fost infiltrata de catre Horea Uioreanu prin Marius Nicoara, la deputatul Anton Ionescu, la Stefan Dimitriu si nu numai...
         Repetenta la facultate
         Prima doamna a judetului, Elena Uioreanu, a avut grave dificultati in terminarea studiilor superioare. Daca liceul George Cosbuc l-a terminat in anul 1993, facultatea a reusit sa o termine abia peste 12 ani, la privat, respectiv la Facultatea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir. Si aceasta a trebuit sa o repete un an, insa probabil chimia dintre Elena Ramona Ceusan, actualmente Uioreanu, si Horea Dorin Uioreanu s-a petrecut pe baza repetentiei. Amândoi fiind repetenti, probabil au discutat despre experientele scolare traumatizante si modul cum pot influenta profesorii sa-i treaca mai rapid anul.
         Cam greu cu studiile de stat pentru Elena Uioreanu, fosta Ceusan, care nu a reusit sa finalizeze Universitatea Babes-Bolyai care ar fi trimis-o chiar si in Statele Unite ale Americii, mai precis la Universitatea din Michigan. Elena din Troia incearca spargerea echilibrului politic din PNL Cluj, un partid farâmitat de lupta Uioreanu-Nicoara, candidând intr-un colegiu in care singurul atu este propriu sot, sef peste fondurile primariilor din zona.
         Horea Uioreanu este singurul liberal care a câstigat o functie importanta in judetul Cluj-Napoca si din acest motiv a considerat ca are dreptul sa o impuna pe propria nevasta deputat.  In umbra sotului ei, proaspat uns presedinte al Consiliul Judetean (CJ) Cluj, Elena Ramona Uioreanu a mostenit locul de deputat de la sotul ei. Mostenirea nu este trecuta in lege, dar Elena Uioreanu considera ca ii revine de drept statutul de deputat, iar ajutorul sotului este unul substantial.
         Relatia cu Dimitriu
         Elena Uioreanu a lucrat chiar si in subordinea unuia dintre greii judetului, social-democratul Stefan Dimitriu. Seful ei a mai schimbat partidele intre timp, trecând la Uniunea Nationala pentru Progresul României (UNPR), insa chiar daca au fost la guvernare cu PDL, acum sunt in alianta cu PSD. Conform propriului CV, Elena Uioreanu a fost in 2010 consilier juridic la Camera de Comert Industrie si Agricultura Cluj. Ulterior, ea a lucrat pentru un proiect de fonduri europene, fiind coordonator al centrului Fundatiei Institutului de Management in Asigurari Cluj.
         Academiciana care il rascoleste pe Bratianu
         Sotul a reusit sa o faca pe Elena Uioreanu aproape academician, aceasta devenind membru a Societatii Academice ”Gheorghe I. Bratianu”, care a luat fiinta sub obladuirea PNL Cluj in 1995. Poate bunicul lui Gheorghe I. Bratianu, Ion I.C. Bratianu, personalitate aflata chiar pe site-ul PNL Cluj, s-ar rascoli in mormânt sa afle ca Elena Uioreanu candideaza la un mandat de parlamentar doar datorita propriului sot, care conduce judetul. 
         Afacerile benevole, datornice la stat
         Elena Uioreanu pozeaza in bunul samaritean, facând afaceri fara sa fie remunerata cu nicio suma de bani. Astfel, ea este singurul actionar al societatii Versatil UE Consult, de la care nu primeste dividende si pentru care nu este remunerata. Societatea a avut o cifra de afaceri de 63.348 lei, profit negativ de -26.413 lei si datorii de 474.152 lei. Chiar daca are actiuni la Banca Transilvania,  Elena Ramona Uioreanu nu se descurca foarte bine cu afacerile, având un singur angajat si datorii foarte mari la stat.
         Pozeaza saraca, bogatia ascunsa
         Elena Uioreanu pare din declaratia de avere sa aiba doar un apartament amarât de 51,35 mp. Ea este de fapt proprietara unei vile luxoase in Cluj-Napoca, pe care a ascuns-o, trecând-o pe firma Versatil UE Consult. Suntem curiosi, daca afacerile firmei merg atât de prost, oare cei doi Uioreni se vor muta in acel apartament micut? Vor renunta la luxul in care au fost obisnuiti in ultimii ani?
         Administratorul care nu administreaza
         Nevasta lui Uioreanu a mai fost acționar in cadrul societații Napoca Leasing, firma radiata momentan. Mai precis, aceasta a fost administratorul societații intre anii 2003-2007. O parte din perioada respectiva, mai precis intre 2005 și 2008, a fost și consilier județean și consilier personal al primului ministru de la acea vreme, Calin Popescu Tariceanu. In cadrul societații Napoca Leasing, Elena Uioreanu a fost partener de afaceri cu un actual membru al PDL, Ovidiu Laurean Turdean, dar și cu alți oameni care s-au retras ulterior din domeniul afacerilor: Catana Adrian, Lebas Philippe Daniel, Pitton Mihaela Camelia și Stan Alexandru. Deși pe CV-ul Elenei Uioreanu apare ca fiind administratorul societații intre 2003 și 2007, liberala nu a deținut o astfel de poziție, conform lui Turdean. 
         Averea din 2007
         Elena Ceușan, consilier personal in cadrul Cancelariei primului ministru Calin Popescu Tariceanu nu deținea, conform declarației de avere depuse in 9.07.2007, niciun imobil, teren sau autovehicul. Totuși, a obținut 39.000 euro in urma vânzarii unei garsoniere proprietate personala. Ea deținea, totuși,  acțiuni la doua societați, Banca Transilvania și SIF Transilvania, investind mai bine de 23.000 RON. De asemenea, Ceușan a imprumutat societatea Versatil UE Consult cu suma de 146.000 euro. Nici ea nu sta foarte bine la capitolul datorii, Ceușan a imprumutat aproape 100.000 de lei de la nimeni altul decât soțul ei, deputatul Horea Uioreanu. Ea a obținut in urma indeplinirii funcției de consilier personal al primului ministru salarii insumând 24.500 RON, ca membru in consiliul de administrație al Atlas fabricație suma de 7142 RON și in urma contractului de colaborare cu BT Asigurari suma de 10.600 RON. De asemenea, a mai obținut și aproape 7000 de lei in urma prestației din cadrul Consiliului Județean Cluj și aproape 14.000 RON ca membru in Consiliul de Administrație al Hidroserv SA.  
         Elena s-a imbaiat in Piscicola
         Privatizarea SC Piscicola SA, compania care administreaza si detine cele mai importante lacuri din judet, s-a facut extrem de greu, arata un articol anterior din Gazeta de Cluj. Chiar daca nu apare in CV-ul Elenei Ceusan, in 2005 tânara liberala a facut parte din Consiliul de Administratie (CA) al SC Piscicola alaturi de o alta liberala clujeanca, Roxana Boar. La data la care liberalii au preluat aceasta societate, Piscicola avea activele sechestrate de Administratia Finantelor Publice pentru datorii de peste 1.000.000 de lei. Intentia Finantelor era sa vânda activele in cadrul unor licitatii, situatie in care Piscicola avea sa fie desfiintata. Dupa o lupta prin instante intre fostul actionar majoritar al Piscicola, CNAFP, o companie nationala cu conducere liberala, si SC Titan Piscicola, o firma condusa de Dorin Marginean, judecatorii au declarat „câstigator” firma Titan Piscicola. Pentru ca Marginean nu a mai putut gestiona afacerea Piscicola intrucât ar fi trebuit o infuzie serioasa de capital, in 2004 a aparut Ioan Catana, care in urma unor infuzii de capital a primit jumatate din actiunile Piscicolei. Catana este nimeni altul decât “artizanul” afacerii Caritas. Dupa mai multe divergente, Catana l-a acuzat pe partenerul sau de afaceri, Marginean, ca acesta ar folosi bani destinati firmei in folosul propriu. De circa doi ani, intre cei doi a inceput un razboi in care actionarii Piscicola isi deschid procese civile si penale unul dupa altul.

CLUJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0