În următoarea perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) va efectua acțiuni de control în piețe și unități de alimentație publică, în contextul temperaturilor ridicate care vor veni. Se va pune accent pe verificarea calității, valabilității și caracteristicilor alimentelor și a preparatelor culinare, dar și a băuturilor.
„Odată cu venirea căldurii, alimentele păstrate necorespunzător vă pot da mari bătăi de cap! Aveți grijă de unde vă cumpărați aceste produse! Riscați să vă îmbolnăviți! Produsele alimentare comercializate în locuri neautorizate sau depozitate în locuri neconforme pot fi un pericol pentru sănătate în zilele toride” a atras atenția Claudiu Dolot, președintele ANPC.
Paul Anghel, directorul general al Protecției Consumatorului, atrage atenția că „perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare de lichide (apă minerală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare) la achiziționarea cărora recomand să acordați atenție deosebită asupra modului de depozitare și expunere având în vedere că expunerea acestora sub acțiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor menționate. Este bine să știm, de asemenea, că legumele și fructele comercializate în cadrul piețelor în spații deschise unde temperatura mediului ambiant este foarte ridicată afectează calitatea produselor (deshidratare, accelerarea procesului de alterare, ofilirea verdețurilor, etc.)”.
Citește și: Materia obligatorie de anul viitor, Educație pentru viață, va conține 8 module!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/invinge-canicula-3-pasi