Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 28 Martie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Potrivit vicepreședintelui PNL Florin Roman, PSDragnea a supus dezbaterii publice un proiect care prevede tăierea subvențiilor de transport pentru sute de mii de elevi, asta deși în Legea Educației Naționale elevii beneficiază de transport redus.

        „PSDragnea a pus in dezbatere publică un proiect prin care circa 200.000 de elevi riscă să rămână fără subvenția pentru transport. Conform Legii Educației Naționale, 1/2011, art. 84, alin. (1), elevii beneficiază de ”tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic”. Acest drept al elevilor, de a beneficia de tarif redus, vine cu obligația corelativă a autorităților locale (Consilii Locale și Județene) de a acorda subvenții transportatorilor, reducerile constituind o obligație de serviciu public, în sensul Regulamentului 1370/2007” afirmă liberalul.

       Roman explică faptul că transportul județean, conform unor legi, „constituie serviciu de interes economic general”, iar prin proiectul propus de PSDragnea se urmărește scoaterea acestuia „din sfera serviciilor publice” și desfășurarea în regim de concurență.

        „La momentul actual, pentru subvenționarea transportului este nevoie de contracte de delegare a gestiunii serviciilor publice, toate acestea fiind posibile tocmai pentru că transportul județean, în sensul Legii 92/2007 și, ulterior, al Legii 328/2018, constituie serviciu de interes economic general. Prin proiectul de ordonanță se dorește eliminarea transportului județean din Legea 92/2007 și astfel scoaterea lui din sfera serviciilor publice, astfel încât el să se desfășoare în regim de concurență. Acest fapt ar duce la dispariția obligațiilor de serviciu public și imposibilitatea acordării compensațiilor către transportatori, deci implicit ar face imposibilă respectarea dreptului elevilor la tarif redus” a precizat Florin Roman printr-un comunicat de presă transmis miercuri.

       Din păcate, acest proiect va afecta aproximativ 200.000 de elevi care vor fi nevoiți să achite prețul abonamentelor de transport în comun integral. Această situație ar putea crește rata abandonului școlar cu un procent destul de mare, atrage atenția vicepreședintele PNL.

        „Pericolul acestei ordonanțe este unul major, efectele fiind că aproximativ 200.000 de elevi nu vor mai putea beneficia de transport redus sau gratuit, fiind nevoiți să achite integral abonamentele de transport. În sensul ăsta, ar crește rata abandonului școlar cu un coeficient suficient de mare, ceea ce ne-ar îndepărta de ținta asumată prin Euro 2020. Totodată, modificarea Legii 328/2018, o lege ce a adus contribuții majore la serviciul public de transport local, clarificând cadrul legislativ în ceea ce privește compensațiile de serviciu public ar fi inoportună. PNL solicita PSDragnea retragerea acestui proiect, el nefiind altceva decât materializarea unor interese, pentru clientela PSDragnea, ce are ca victime colaterale elevii aflați în risc de abandon școlar” conchide Florin Roman.

 

Sursa foto: ://ziarulunirea.ro/deputat-pnl-florin-roman-psdragnea-da-o-noua-lovitura-pensionarilor-cu-grupe-de-munca-481788/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
S-a decis când se începe școala. Structura anului școlar 2019-2020
Ministerul Educației Naționale a transmis un comunicat în care stab...
 
Dan Barna a stârnit un val uriaș de ironii la adresa sa în urma unor declarații
Dan Barna, ridiculizat pe Facebook în urma declarației referitoare l...
 
Polițista care a criticat neregulile din Poliția Română, cercetată disciplinar
Pentru că a avut curaj să vorbească despre neregulile din Poliția ...
 
Guvernul pregătește noi scumpiri. Iată pentru ce vor plăti românii mai mult
Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță ce pr...
 
Claudia Pătrășcanu, fostă membră Sexy și Exotic, a divorțat de fiul unui baron PSD. „Umilință, infidelități, abuz emoțional...”
Claudia Pătrășcanu a divorțat de băiatul lui Nicolae Bădălău ...
 
Mai bine mai târziu decât niciodată. Alexandru Cumpănașu regretă susținerea procurorilor
„Am avut și am un sentiment de vinovăție că am susținut spectac...
 
„Omul nou cu năravuri vechi”
Dan Barna este acuzat de vicepreședintele PNL Florin Roman că a câ...
 
Dana Rogoz dă detalii despre relația cu soțul ei: Nimeni nu ne dădea șanse
„Nu împlinisem încă 19 ani când ne-am mutat împreună, iar el a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Eurostat: Inflația din România, mai mare de trei ori decât media europeană

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Laura Cosoi s-a luptat cu depresia: „Îmi spuneam că voi muri”

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
„România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro”

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
A doua sesiune a Bacalaureatului începe miercuri

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
China avertizează SUA că vor exista repercursiuni dacă vor vinde avionae F-16 Taiwanului

» 20 August 2019 | Comentarii 0