Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Primarul Bobaru şi denunțătoarea din cazul fostului secretar al Primăriei Bumbești-Jiu, urmăriţi penal

 

         Cazul fostului secretar al Primăriei orașului Bumbești-Jiu, Victor Şolea, trimis în judecată pentru luare de mită, ascunde în spate un adevărat foileton al justiției. Denunţătoarea, Victoria Deaconescu, care i-a oferit banii, este urmărită penal pentru tulburare de posesie. Victor Şolea, primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, precum şi alţi funcţionari din primărie sunt şi ei urmăriţi penal pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Toate acestea, pentru o suprafaţă de teren de nici 400 metri pătraţi pe care Victoria Deaconescu a acaparat-o, intrând pe proprietatea vecinului.

         Doru Gheorghe Pâinişoară locuieşte în satul Curtişoara, oraşul Bumbeşti Jiu, împreună cu familia şi mama lui, chiar lângă casa şi terenul care aparţin familiei Deaconescu. Povestea începe în anul 2004, când pe data de 9 noiembrie, familiei Deaconescu i se eliberează de către Primăria Bumbeşti Jiu o adeverinţă de punere în posesie şi procesul verbal de punere în posesie, în aceeaşi zi fiind făcută şi lucrarea cadastrală. „Nu se pot face toate aceste acte într-o singură zi, pentru că este imposibil aşa ceva. De aici au început falsurile”, ne spune Doru Gheorghe Pâinişoară. Potrivit acestuia, în anul 2001, Ion Spătaru întocmeşte o lucrare cadastrală în care stabileşte, în partea din faţă, o lăţime a proprietăţii familiei Deaconescu de 22,93 metri, iar în partea din spate, de 19,90. În anul 2004, lucrătorul cadastral Ioana Gegău stabileşte o lăţime în partea din faţă de 23 m, iar în spate, tot de 23 m.

         „Victoria Deaconescu, pe mână cu funcţionarii Primăriei Bumbeşti-Jiu”

         În primăvara anului 2010, familia Deaconescu a mutat gardul care despărţea proprietatea de cea vecinului, Doru Gheorghe Pâinişoară, şi a construit un alt gard. În acest fel, viţa de vie şi mai mulţi pomi ai familiei Pâinişoară au trecut în proprietate familiei Deaconescu. A fost sesizată Poliţia Bumbeşti Jiu cu privire la acest caz, iar un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului şi a întocmit un proces-verbal în care s-a menţionat faptul că reprezentatul Primăriei Bumbeşti Jiu pe probleme de urbanism nu a constatat nimic tot în ziua respectivă, cu câteva ore înainte de sosirea echipajului de poliţie. Doru Gheorghe Pâinişoară a făcut plângere la poliţie pentru tulburare de posesie împotriva familiei Deaconescu, iar faţă de Ioana Gegău şi funcţionarii primăriei care făceau parte din comisia locală de fond funciar pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu. De asemenea, a acţionat în instanţa de judecată Primăria Bumbeşti-Jiu şi Comisia locală pentru anularea actelor emise: adeverinţele de proprietate, procesul-verbal de punere în posesia şi Carta Funciară. Judecătoria Târgu-Jiu a constatat nulitatea absolută a actelor emise de Primărie şi a dispus anularea parţială a Cărţii Funciare. Familia Deaconescu a făcut recurs şi procesul s-a judecat la Tribunalul Gorj. „Am notificat Primăria Bumbeşti-Jiu să nu mai elibereze acte de grăniţuire lui Ion şi Victoriei Deaconescu pentru terenul respectiv, pentru că este un proces pe rolul instanţei de judecată, însă, în timpul procesului, primarul Bobaru a eliberat documente neconforme cu realitatea şi l-am reclamat pentru abuz în serviciu. Documentele eliberate erau în favoarea familiei Deaconescu. În luna iunie a anului trecut, Primăria Bumbeşti Jiu a eliberat familiei Deaconescu un proces verbal de punere în posesie, semnat de primarul Bobaru, secretarul Victor Şolea şi Adriana Gărăiacu. Pot spune că Victoria Deaconescu a fost ajutată de funcţionarii Primăriei Bumbeşti-Jiu”, ne spune Doru Gheorghe Pâinişoară.  Termenul procesului ajuns pe rolul Tribunalului Gorj a fost chiar pe data de 13 decembrie, când a avut loc flagrantul în urma căruia Victor Şolea a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru luare de mită. „La acest termen, avocatul părţii adverse îşi retrage sprijinul, iar instanţa a mai acordat un termen pentru că nu a venit cu documente de la primărie ca să câştige”, precizează Doru Gheorghe Pâinişoară. Tribunalul Gorj menţine hotărârea dată de Judecătoria Târgu-Jiu, sentinţa fiind irevocabilă.

         Victoria şi Ion Deaconescu, amendaţi penal

         Iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de funcţionarii Primăriei Bumbeşti-Jiu, printre care se numără primarul Constantin Bobaru şi secretarul Victor Şolea, dar Doru Gheorghe Pâinişoară a făcut plângere în instanţa de judecată împotriva soluţiei procurorilor. Instanţa a dispus anularea soluţiilor şi începerea urmăririi penale. În privinţa soţilor Ion şi Victoria Deaconescu, procurorii au dispus amendarea penală cu câte 600 de lei pentru tulburare de posesie, dar şi în acest caz Doru Gheorghe Pâinişoară a făcut plângere la Judecătoria Târgu-Jiu, care a fost admisă, iar instanţa de judecată a dispus retrimiterea dosarului pe masa procurorilor şi reînceperea urmăririi penale. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de Ioana Gegău, care, iniţial, primise n.u.p.

Bumbesti-Jiu, GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă
Medicul Virgil Stroescu ne spune cum să ne ferim de toxiinfecții ali...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANPC, ordin pentru combaterea fenomenului de Shrinkflation: Companiile care taie din gramaj vor fi obligate să informeze la raft

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Vești bune pentru români! Scad facturile la gaze naturale

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A fost lansată platforma de promovare a turismului cultural din România

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Amara, anunț pentru locuitorii de pe 4 străzi ale localității

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0