Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 25 Iunie 2013    Actualizat: 27 August 2013

DIICOT. Fiul lui Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, trimis în judecată pentru trafic de droguri în şcoli



         Alexandru Uioreanu (17 ani), fiul lui Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Acuzaţiile: trafic de droguri de risc, în formă continuată şi deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, în formă continuată. Tânărul este reţinut din data de 20 decembrie 2012.
         Alături de Alexandru Uioreanu au mai fost trimişi în judecată mai mulţi tovarăşi ai acestuia : Ferenc Nagy, Gyongyever, Adrian-Ciprian Tition şi Norbert Borşan. Potrivit rechiyitriului DIICOT, cercetările în această cauză au privit activitatea infracţională complexă de trafic şi deţinere fără drept a drogurilor de risc - cannabis, desfăşurată de Nagy Ferenc, Nagy Gyongyever, Alexandru Uioreanu şi Tition Adrian Ciprian şi Borşan Norbert şi de introducere în ţară de droguri de risc, fără drept, desfăşurată de Nagy Gyongyever, de la începutul anului 2012, anul 2011 şi până la intervenţia organelor judiciare din data de 19 decembrie 2012. Activitatea infracţională reţinută în cauză a privit traficarea unei cantităţi de peste 200 grame de cannabis de către Alexandru Uioreanu şi Nagy Ferenc, precum şi cantitatea de 99 grame cannabis cu privire la care s-a stabilit că a fost introdusă în ţară, fără drept, de către inculpata Nagy Gyongyever în data de 19.12.2012, de pe teritoriul Ungariei. 
         Bani din cannabis 
         Ca mod de operare, s-a stabilit faptul că, în perioada reţinută în cercetări, Nagy Ferenc şi sora sa, Nagy Gyongyver, se ocupau cu deţinerea şi distribuirea pe piaţa de consumatori din mun. Cluj-Napoca, a drogurilor de risc – cannabis şi obţinerea în mod ilicit de venituri din această activitate. Dintre persoanele care procurau în mod repetat, cu o frecvenţă ridicată, drogurile de la cei doi a fost identificat Alexandru Uioreanu, care la rândul lui distribuia în continuare, şi altor persoane, chiar minore, elevi în cadrul unor licee din mun. Cluj-Napoca, drogurile de risc achiziţionate de la cei doi. De asemenea, printre persoanele care îşi procurau droguri de risc de la Alexandru Uioreanu au fost identificaţi şi Tition Adrian Ciprian şi Borşan Norbert. 
         A vândut droguri unui colaborator autorizat 
         În sarcina lui Alexandru Uioreanu s-a reţinut faptul că, în cursul anului anului 2012, respectiv de la începutul anului 2012 şi până la momentul intevenţiei procurorilor DIICOT din data de 19 decembrie 2012 a procurat în mod repetat droguri de risc-cannabis de la Nagy Ferenc şi Nagy Gyongyever, a deţinut în mod repetat droguri de risc – cannabis, în vederea distribuirii şi a procedat, în mod repetat, la vânzarea şi oferirea drogurilor de risc – cannabis pe piaţa de consumatori din oraşul Cluj-Napoca, respectiv Tition Adrian Ciprian şi Borşan Norbert, colaboratorului autorizat cu nume de cod "Zăvoianu Larisa", şi altor tineri, în aceeaşi perioadă, tânărul acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a deţinut, în mod repetat, fără drept, droguri de risc – cannabis, în vederea propriului consum, alături şi de alte persoane, respectiv şi împreună cu Nagy Ferenc, Nagy Gyongyever, Tition Adrian Ciprian şi Borşan Norbert. 
         Droguri în şcoli 
         "Raportat la activitatea frecventă de oferire şi vânzare a drogurilor de risc desfăşurată de Alexandru Uioreanu pe piaţa de consumatori din municipiul Cluj-Napoca, precum şi deţinerea în mod repetat, la domiciliul său a cantităţilor de droguri folosite pentru distribuirea ulterioară sau consumul propriu, activitatea de distribuire a drogurilor realizată frecvent în cazul unui număr mare de elevi, fie din liceul unde urma şi inculpatul cursurile, fie din alte licee din Cluj-Napoca, acesta fiind cunoscut ca un distribuitor constant de droguri de risc, sumele de bani obţinute de inculpat din comercializarea drogurilor, care se ridică la o valoare ridicată şi care rezultau şi din banii oferiţi acestuia pentru droguri, chiar de către alte persoane minore, faptul că a implicat persoane minore în activitatea de trafic de droguri de risc, s-a apreciat că aceste elemente imprimă un caracter grav faptelor reţinute în sarcina inculpatului minor Alexandru Uioreanu şi demonstrează pericolul concret creat prin desfăşurarea acestor activităţi infracţionale", arată procurorii DIICOT.
 

Sursa foto: facebook.com

CLUJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0