Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 25 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Martori audiaţi în dosarul lui Stancu

 

         Ieri, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a amânat judecarea cauzei pentru 15 mai * Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc au fost citaţi ca martori în dosarul în care Gheorghe Bunea Stancu este judecat în legătură cu finanţarea campaniei electorale a lui Geoană * aceştia nu s-au prezentat, fiind sancţionaţi * ceilalţi martori audiaţi au spus că nu au cunoştinţă despre implicarea lui Stancu în campania electorală a lui Geoană, din 2009
         Ieri, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dat un nou termen în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este judecat pentru infracţiuni de corupţie. Instanţa a amânat judecarea cauzei pentru 15 mai. Potrivit evz.ro, Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc au fost citaţi ieri ca martori de instanţă, pentru a da declaraţii în dosarul în care preşedintele grupului Interagro, Ioan Niculae, şi liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, sunt judecaţi în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009. Aceştia nu au venit la proces, astfel că Mircea Geoană a fost amendat cu 1.000 de lei, iar Viorel Hrebenciuc a primit avertisment. Aceeaşi sursă precizează că în dosarul respectiv, judecătorii bucureşteni au rămas în pronunţare pe cererea de expertizare a convorbirilor interceptate de DNA.
         Ionuţ Costea, preşedintele Eximbank, cumnatul lui Mircea Geoană, precizează evz.ro, a fost audiat ieri de judecători. Acesta a spus că nu ştie de implicarea lui Gheorghe Bunea Stancu în campania electorală din 2009 şi că l-a cunoscut abia ieri. În faţa judecătorilor, Costea a precizat că nu are cunoştinţă despre contractul Insomar-Interagro. Sursa citată mai arată că un alt martor a fost Tudor Ion, fost director în cadrul Interagro. Şi el a declarat în faţa judecătorilor că nu-l cunoaşte pe Stancu şi nu-şi aminteşte de vreun studiu privind piaţa imobilelor comandat de la Insomar. Alt martor, Toncea Nicoleta Mariana, consilier financiar la Interagro şi director, a spus că nu ştie dacă Bunea Stancu a fost implicat în vreo campanie electorală. La rândul său, patronul "Interagro", Ioan Niculae, se arată pe evz.ro, a declarat că nu s-a întâlnit cu Geoană şi nu a discutat la telefon cu Bunea Stancu despre suma de 1 milion de euro, sponsorizare pentru partid. "Eu pe domnul Geoană nu îl cunosc şi nu am vorbit vreodată cu el. Nu am vorbit niciodată cu Stancu despre finanţarea vreunui partid politic sau a campaniei vreunei persoane", a declarat Niculae, citat de evz.ro.
         Stancu şi alte trei persoane, trimişi în judecată de DNA
         În acest dosar, liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este acuzat de folosirea influenţei şi autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid, pentru a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, în dosarul legat de finanţarea campaniei electorale a lui Mircea Geoană. În dosar mai sunt inculpaţi Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC "Insomar" SRL, Viorel Bărac, director al SC "Interagro" SA, şi patronul "Interagro", Ioan Niculae, toţi fiind trimişi în judecată în ianuarie 2012, de Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit procurorilor anticorupţie, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan. Banii urma să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială din 2009 pentru susţinerea candidatului Mircea Geoană. Potrivit înţelegerii, precizează DNA, sumele de bani ar fi fost furnizate indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, pentru a se disimula destinaţia reală a banilor, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare la finanţarea partidelor politice. În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae a solicitat ca în cazul câştigării alegerilor de către candidatul partidului menţionat, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ şi S.N.G.N. ROMGAZ SA). Pe parcursul cercetărilor, procurorii au mai stabilit că din suma de un milion de euro, s-au plătit efectiv 641.730 de lei, aproximativ 150.000 de euro, folosindu-se drept paravan un contract încheiat între societatea controlată de Ioan Niculae - InterAgro şi SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legală destinaţiei reale a sumelor de bani, şi anume finanţarea unui partid politic cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai notau procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

 

Sursa foto: facebook.com

BRAILA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0