Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 24 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Constantin Nicolescu între proces și condamnare, o candidatură la C.J

 

         Presedintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, după ce a trecut prin furcile caudine ale anchetelor Direcției Naționale Anticorupție și printr-un preinfarct și o intervenție pe cord, nu renunță la șefia Consiliului. Dacă în urmă cu cîțiva ani declara într-un ziar local că este pregătit să iasă la pensie, se pare că după experiența DNA și operația pe inimă, ambiția îl face să continue cursa. Însă de această dată din umbră sau la spatele unor primari PSD(USL).

         Afaceri de familie

         În urmă cu un an, Agenția Națională de Integritate informa că Nicolescu a semnat şi aprobat în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715,84 lei - TVA inclusă - şi un contract adiţional de prelungire a perioadei de derulare). Firmele beneficiare au fost S.C. AUTOPRO MOND S.A. şi S.C. MAC AUTO S.A., societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, cu 92,194%, respectiv 63,08%. De asemenea, potrivit ANI, S.C. AUTOPRO MOND S.A., S.C. MAC AUTO S.Aşi S.C. DINIK MAR ARG S.R.L. societate la care Viorica Nicolescu, soţia persoanei evaluate, este acţionar majoritar, au încheiat alte 12 contracte în valoare de peste 300.000 lei cu instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş. De asemenea, ANI susţinea în raport că există indicii temeinice potrivit cărora şeful CJ este vinovat şi de infracţiunea de fals în declaraţii, deoarece, din evaluarea declaraţiilor de interese completate şi depuse de acesta, rezulta că în declaraţiile de interese depuse în 2004, 2005, 2008, 2009 şi 2010 Nicolescu nu a menţionat calitatea de acţionar deţinută la mai multe societăţi. Nici acum situația nu stă pe roze. Constantin Nicolescu ascunde declarațiile de avere și de interese pe 2011 și 2012. De ce să vadă omul de rând ce a agonisit președintele Consiliului Județean.

         Cazul Nicolescu în atenția Comisiei Europene

         La prima misiune de evaluare a Comisiei Europene, experţii comisiei au notat rezultatele Agenţiei Naţionale de Integritate, care a găsit mulţi aleşi în situaţii de incompatibilitate sau conflicte de interese, fie că şi-au angajat rudele, fie că nu şi-au declarat toate veniturile şi toate firmele la care sunt acţionari, fie că au semnat contracte cu firmele proprii. La puțin timp după plecarea experţilor CE din România, judecătoarea Corina I. Mureşan de la Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat actul de constatare a conflictului de interese în care se afla preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), semnatar direct în numele institu-ţiei pe care o conduce a 13 contracte cu două firme la care era acţionar majoritar. Aceste societăţi nu erau trecute în declaraţia sa de interese. Motivele pentru care judecătoarea a anulat raportul ANI rămâne o enigmă ca multe altele din justiția românească. Este a doua acţiune anticorupţie care îl vizează pe Constantin Nicolescu şi care eşuează. Reamintim că anul trecut a eşuat intenţia procurorilor DNA de a-l aresta pe Nicolescu deoarece acesta a fost internat de urgenţă şi operat, dar nu a scăpat de trimiterea în judecată tot pentru contracte suspecte. Cazul Nicolescu este considerat destul de grav, deoarece acesta nu şi-a declarat firmele cu care a semnat contractele, deşi era acţionar majoritar la ele, existând astfel şi indicii cu privire la intenţia de a-şi ascunde faptele, spun specialiştii. În luna martie, când a fost prima misiune de evaluare, experţii comisiei au notat rezultatele Agenţiei Naţionale de Integritate, care a găsit mulţi aleşi în situaţii de incompatibilitate sau conflicte de interese, fie că şi-au angajat rudele, fie că nu şi-au declarat toate veniturile şi toate firmele la care sunt acţionari, fie că au semnat contracte cu firmele proprii.

         Fotoliul de la C.J

         Sentiința prin care s-a admis acţiunea lui Nicolescu împotriva ANI nu este definitivă, aceasta find atacată cu recurs de Agenție.Chiar dacă va trece ceva vreme pînă cînd va fi dată soluţia Curţii de după recurs, rezultatul nu va afecta candidatura lui Constantin Nicolescu pentru un nou mandat la şefia CJ Argeş. O decizie definitivă şi irevocabilă va veni oricum cel mai devreme la începutul lui 2013.

         Instanța de la Tărgu Mureș "a salvat" campania lui Nicolescu

         Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Târgu Mureş s-a pronunţat în dosarul 500/46/2011, având ca obiect anulare act administrativ, privindu-l pe numitul Nicolescu Constantin, a admis acţiunea reclamantului şi a anulat raportul întocmit de Agenţia Naţională de Integritate în ceea ce priveşte reţinerea conflictului de interese.

         Instanţa de la Târgu Mureş amânase deja de trei ori pronunţarea, motivând că la dosar au fost depuse foarte multe concluzii din partea părţilor, fiind astfel nevoie de timp pentru analizarea lor. ANI acuzase faptul că preşedintele Nicolescu este incompatibil, deoarece în calitate de preşedinte al C.J. ar fi încheiat contracte între instituţia pe care o conduce şi firme în care era acţionar el sau membrii familiei sale destul de numeroase. Mai mult, ANI ceruse pentru Constantin Nicolescu interdicţia de a mai candida 3 ani sau suspendarea din funcţie pentru o perioadă similară, plus extinderea verificărilor de către DNA. Agenţia Naţională de Integritate reclamase existenţa conflictului de interese prin faptul că Nicolescu, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean, a aprobat sau, după caz, a semnat mai multe contracte încheiate fie direct de respectiva instituţie, fie prin serviciile publice aflate în subordinea acesteia cu firmele Autopro Mond, Mac Auto şi Dinik Mar ARG SRLetc.

         Conform ANI, conflictul de interese deriva din aceea că preşedintele Nicolescu era acţionar majoritar cu 92%, respectiv 63% în primele două firme, iar soţia sa deţine pachetul majoritar în cea de-a treia dintre ele.

         Motivarea instanței

         Ca încheiere vă prezentăm numai o mică parte din motivarea instanței care a hotîrît că actualul președinte al C.J este nevinovat. „Reclamantul nu a făcut parte din comisiile de evaluare a ofertelor, nefiind implicat în procesul de verificare sau evaluare a candidaturilor sau ofertelor depuse în cadrul contractului de atribuire. Cu alte cuvinte, nici semnarea şi nici aprobarea contractelor de achiziţie publică nu se încadrează în dipoziţiile articolului 77 din Legea 161/2003, întrucât nu constituie conflict de interese semnarea formală a unui contract atribuit în procedura de achiziţie. Reclamantul nu a avut atribuţii în procedura de achiziţie publică în baza căruia s-au încheiat contractele cu firma la care era acţionar majoritar, prin urmare nu putea fi influenţat de un interes patrimonial în îndeplinirea acestor atribuţii".

 

Sursa foto: facebook.com

ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0