Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 10 Iulie 2013

Posturi cu scandal în învăţământ

 

         Încadrările făcute în debutul acestui an şcolar au nemulţumit unele cadre didactice.
         Nemulţumirile acestora au fost exprimate prin două mesaje trimise pe adresa electronică a ziarului şi vizează două cazuri de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani (fosta Şcoală Specială) şi Şcoala de Arte şi Meserii «Ion Pillat» Dorohoi.
         Prima sesizare a fost transmisă de profesorul Eduard Eugen Lemny, care a obţinut la concursul de titularizare din acest an nota 7,15 şi a primit un post de profesor de sprijin la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. «La 1 septembrie m-am prezentat la şcoală şi directorul Aurel Răileanu mi-a dat postul din comuna Gorbăneşti aflată la 30 kilometri distanţă de Botoşani (eu fiind domiciliat în Botoşani), în condiţiile în care mai erau posturi neocupate la şcolile din oraş. Am solicitat verbal în două rânduri directorului motivul pentru care eu sunt trimis atât de departe dar nu am primit decât dispreţuitoarea afirmaţie <nu avem ce vorbi>. Posturile din Botoşani au fost ocupate de persoane cu note mai mici decât mine ori care au dat concurs în etapa locală. Nu este nici moral şi nici echitabil ca cineva cu vechime, cu grad didactic, cu Concurs Naţional, cu soţia cadru didactic să fie trimis la ţară iar alţii să beneficieze nejustificat de regim preferenţial. În plus, eu am concurat pentru un post de profesor iar nu pentru unul de învăţător. Am vorbit şi cu directorul adjunct în privinţa acestei situaţii însă mi-a spus că nu se ocupă de angajări», se arată în e-mail-ul transmis pe adresa redacţiei. Eduard Eugen Lemny susţine că persoanele care au primit posturi în Botoşani au beneficiat de un regim preferenţial şi se consideră discriminat.
         În legătură cu cele semnalate de dumneavoastră, am solicitat precizări de la Aurel Răileanu, directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, şi de la inspectoratul şcolar. Potrivit celor precizate de Aurel Răileanu, dumneavoastră aţi fost repartizat ca suplinitor, pe un post cu valabilitate de un an. În schimb, persoanele la care faceţi referire, au fost repartizate pe posturile rezervate pentru un inspector şcolar şi un director de grădiniţă, care, oricând pot reveni la post, la expirarea mandatului sau dacă vor fi înlocuite de conducerea IŞJ. „Titulatura postului era de profesor itinerant de sprijin. Împărţirea pe şcoli şi pe localităţi a profesorilor de sprijin o face directorul unităţii. Legea nu a fost încălcată”, a declarat Aurel Răileanu. Declaraţia acestuia a fost susţinută şi de Daniel Cojocaru, inspector şcolar responsabil cu managementul resurselor umane.
         Cinci cadre didactice de la Şcoala de Arte şi Meserii Dorohoi au semnalat angajarea în unitate a unui profesor care la concursul de titularizare din acest an a obţinut nota 2,1. Mai mult, în  mesajul transmis redacţiei se arată că profesorul respectiv a fost înştiinţat în luna mai a acestui an că nu va mai beneficia de continuitate la suplinire şi cu toate acestea, la începutul anului şcolar 2010-2011 a fost din nou angajat în şcoală.
         Potrivit celor precizate de Daniel Cojocaru, inspector şcolar responsabil cu managementul resurselor umane, cadrul didactic la care faceţi referire a susţinut anul trecut concurs de titularizare la disciplina psihopedagogie specială, şi a obţinut peste 8.00. În acest an, acelaşi profesor a dat examen de titularizare la disciplina consiliere psihopedagică, dar a fost notat cu 2,1. «La încadrare s-a folosit însă de nota de anul trecut, deoarece postul este de psihopedagogie specială. În primăvară nu a primit continuitate deoarece nu se ştia câte clase vor fi constituite. Oricum, noi am eliberat dispoziţii de repartizare doar cadrelor care au obţinut post în şedinţele publice. În aceste zile, în baza datelor transmise de directori vom verifica toate celelalte angajări, iar acolo unde vom depista nereguli, le vom îndrepta», a declarat Daniel Cojocaru.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
A început sezonul căpușelor! Sfaturile medicului pentru îndepărtarea lor și prevenirea bolii Lyme
A crescut numărul pacienților care se prezintă la Urgențe cu mușc...
 
Medvedev: Războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani!
Fostul președinte al Rusiei crede că războiul din Ucraina ar putea ...
 
Reguli noi pentru vânzarea sau cumpărarea mașinilor
Înmatriculările și radierile de mașini se vor putea face prin inte...
 
Ministrul Transporturilor, despre scumpirea rovinietei și taxarea la kilometru: Trebuie să îndeplinim toate aceste ținte
Ministrul Transporturilor explică de ce se va scumpi rovinieta.
 
Geoană, despre euroscepticismul din România: Clasa politică trebuie să ofere mai mult
Secretarul general adjunct al NATO spune de ce românii sunt tot mai e...
 
România va avea un parc fotovoltaic cu o putere mai mare decât a unui reactor de la Cernavodă
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei anunță...
 
Persoanele vulnerabile vor beneficia gratuit de reabilitarea termică a locuinței
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că au fo...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Mezelurile se vor scumpi din cauza unei „creșteri istorice a prețului materiei prime”

» 02 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Lider FSLI: Trebuie să terminăm greva cât timp avem susținerea populației

» 01 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
La mulți ani, tuturor copiilor!

» 01 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
`Străzi deschise – București, Promenadă urbană` începe astăzi, cu un program special de Ziua Copilului

» 01 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primăria Micești va acorda un stimulent de 1.500 de lei, la nașterea unui copil

» 01 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Iluminatul public din municipiul Galați, în proces de modernizare

» 31 Mai 2023 | Comentarii 0