Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 12 Februarie 2014    Actualizat: 12 Februarie 2014

Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, reținut marți pentru trafic de influență de procurorii DNA, a fost externat din Spitalul Județean de Urgență Ploiești și a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție din București, unde magistrații vor decide dacă îl vor aresta pentru 29 de zile.

Cosma a fost internat în Spitalul Județean Ploiești, marți seara, după ce i s-a făcut rău. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au audiat marți pe Mircea Cosma și pe fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, într-un dosar de trafic de influență și șpagă de un milion de euro, cei doi fiind reținuți pentru 24 de ore.

Pe durata internării, în Secția de Cardiologie a spitalului, Cosma a fost păzit de polițiști, în condițiile în care el se află în custodia Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Audiat patru ore de procurorii DNA

Medicii l-au externat pe președintele CJ Prahova, iar cu ajutorul une ambulanțe acesta a ajuns la ÎCCJ, pentru mandatul de arestare preventivă solicitat de DNA.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reținut de procurorii DNA, pentru trafic de influență, iar fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, a fost pus sub acuzare într-un dosar de șpagă de un milion de euro.

“La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, urmând a fi prezentat în cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere calitatea de deputat a lui Vlad Cosma Alexandru, cercetat în aceeași cauză penală”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Mircea Cosma a ajuns marți dimineață la sediul DNA, unde a fost audiat patru ore de procurori. La ieșirea din sediu, președintele Consiliului Județean Prahova a fost scos cu cătușe la mâini, care erau acoperite cu un fular.

Întrebat de jurnaliști dacă este vinovat, acesta a negat.

Șpagă de un milion de euro

La sediul Direcției Naționale Anticorupție Ploiești a fost prezent și fiul său, Vlad Cosma, care, de asemenea, a fost audiat, fiind urmărit penal într-un dosar de șpagă de un milion de euro.

”Procurorii din cadrul DNA Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Vlad Cosma, deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al unui partid, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență (trei acte materiale)”, se mai arată în comunicatul DNA.

Vlad Cosma este acuzat de procurori că, în perioada 2012-2013, împreună cu o altă persoană apropiată, Mircea Cosma, a pretins și a primit de la mai mulți reprezentanți ai unor societăți comerciale (denunțătorii de cauză), importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăți comerciale, pe care, în fapt, aceștia le controlau.

Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova,  Mircea Cosma (tatăl  lui Alexandru Vlad Cosma) astfel încât societățile respective să obțină, de la instituţia publică, lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor  judeţene  pe timp de iarnă supraevaluate, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând ,,comisioanele” conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi.

Citește și: VIDEO Președintele PSD Prahova, Mircea Cosma, reținut într-un dosar de spagă de un milion de euro. Fiul său, pus sub acuzare.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0