Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 02 Martie 2019    Actualizat: 02 Martie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Raluca Turcan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, trage un semnal de alarmă și spune că Ministerul Educației oferă o nouă lovitură învățământului profesional, după situația din 2009 atunci când au fost desființate școlile de arte și meserii. Mai mult, diplomele elevilor din acest domeniu sunt discreditate, afirmă Turcan.

 

      „După ce a desființat în 2009 școlile de artă și meserii, Ecaterina Andronescu persistă în dezastru. Ultima găselniță: micșorarea cu 4 săptămâni a structurii anului școlar pentru învățământul profesional și tehnologic. În loc de 41 de săptămâni, elevii din învățământul profesional și tehnologic vor învăța în anul școlar 2019-2020 doar 37, adică vor avea, în medie, 100 de ore mai PUȚINE pentru pregătirea teoretică și practică. Aceste diminuări ale numărului de ore apar explicit în OMEN nr. 3207/22.02.2019, după ce printr-un ordin anterior, OMEN nr. 3191/20.02.2019, a stabilit o structură a anului școlar dezechilibrată pentru toți elevii” a transmis vineri Raluca Turcan printr-un comunicat de presă.

 

      Prim-vicepreședintele PNL explică faptul că, reducerea numărului de ore poate afecta recunoașterea diplomelor la nivel european. În plus, tot mai mulți profesori care predau în licee tehnologice sau școli profesionale se declară nemulțumiți pentru că nu au suficient timp să expună elevilor toate cunoștințele necesare învățării unei meserii așa cum trebuie.

 

      „Prin aceste ordine de ministru se micșorează numărul de ore de practică a elevilor, ceea ce va diminua șansele absolvenților ca diplomele lor să fie recunoscute la nivel european, iar pregătirea lor riscă să fie una precară și să nu le asigure inserția pe piața muncii. În plus, la liceele tehnologice și școlile profesionale sunt din ce în ce mai mulți profesori nemulțumiți pentru că sunt forțați să predea într-un timp mai scurt aceleași conținuturi din programele școlare, acestea rămânând neschimbate. De asemenea, profesorii sunt în situația de a nu-și putea completa norma didactică în viitorul an școlar, fără nicio alternativă, fără o viziune privind finalitatea unor astfel de improvizații. Practic, OMEN nr. 3191/20.02.2019 privind structura anului școlar 2019-2020 reglementează tăierea banilor pentru plata salariilor, a indemnizației de hrană și a sporurilor pentru profesorii din liceele tehnologice, îi forțează să plece de la catedre, prin reducerea normelor didactice” a explicat liberala.

 

      De asemenea, măsurile acestea reduc încrederea părinților și elevilor în învățământul profesional, afirmă Raluca Turcan și solicită Ministerului Educației să revină asupra acestor decizii.

 

      „Cu astfel de măsuri improvizate scade încrederea elevilor și părinților în traseul profesional asigurat de liceele tehnologice, deși acesta trebuia revigorat. PNL solicită revenirea asupra acestei decizii care a fost luată fără consultare și fără o analiză prealabilă. Cerem corectarea acestor măsuri din Ordinele de Ministru menționate, pentru că ele vor avea consecințe grave asupra elevilor, profesorilor și societății” conchide Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL.

 

 

Sursa foto: ://www.romaniatv.net/turcan-o-teapa-a-psd-alde-nu-vine-niciodata-singura-oug-valcov-dragnea-dancila-condamna-si-educatia-la-subfinantare_453632.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Bilete gratuite pentru tratament balnear - cine le poate obține și ce acte sunt necesare
Actul normativ care prevede acordarea unui număr de 59.622 de bilete ...
 
Perle de la Simularea Evaluării Naționale 2019. „Stă cuminte și ascultă cum ninge”
Iată câteva dintre perlele elevilor de clasa a VIII-a din cadrul Sim...
 
Ofițeri SRI detașați la ANAF. „Coordonau tot, nu comenta nimeni...”
Serviciul Român de Informații era adânc implicat și în funcționa...
 
Firmele din România în criză. Patronii nu mai au nici profit, nici salariați
7 din 10 angajatori se plâng de profituri mici și lipsă de personal...
 
Ora de vară 2019. Ce persoane vor fi afectate
Trecerea la ora de vară va avea un puternic impact asupra anumitor ca...
 
Cele mai periculoase drumuri din România
587 de accidente într-un singur an, în care și-au pierdut viața 80...
 
Mircea Badea, despre protestul `15 minute`: V-ați dus după momeală
Mircea Badea a reacționat în stilul său caracteristic față de pro...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Furnizorii de energie, obligați să trimită scrisori consumatorilor casnici cu noile prețuri

» 25 Martie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
„Acasă la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”

» 25 Martie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Rezultatele simulării Evaluării Naționale reflectă situația din învățământ

» 24 Martie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
„Sărăcia în rândul copiilor și în mediul rural a crescut semnificativ”

» 23 Martie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Antonia, despre al patrulea copil

» 22 Martie 2019 | Comentarii 0