Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
MINISTRI
Adaugat: 29 Iunie 2013    Actualizat: 18 August 2013

Ministrul cercetării, Mihnea Costoiu, prins în timp ce vorbea despre furturi de milioane de euro în compania lui Vasile Dâncu și Ioan Rus

 

          Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, a fost filmat cu camera ascunsă de stiridecluj.ro la cabana fostului ministru de Interne, Ioan Rus, la o întâlnire de taină cu rectorii clujeni și amicul lui Ioan Rus, Vasile Dâncu, fost ministru al Informațiilor Publice în guvernul Năstase. Potrivit înregistrării făcute de jurnaliștii clujeni, ministrul Costoiu le explică partenerilor săi de dialog ceva legat de furturi de milioanele. Euro probabil. La întâlnire s-a aflat și prefectul de Cluj Gheorghe Vușcan.
         Parte din discuția de la cabană, joi, 31 ianuarie, ora 21.10
         Ministrul Cercetării: Nu furăm 2, furăm 7!
         O voce: Dacă vrei să furăm cinci milioane.
         O altă voce: Restul mâine și poimâine.
         Ministrul Mihnea Costoiu: Exact!
         Ministrul Mihnea Costoiu: Și vine și ălalaltul care nu a avut niciodată și toată lumea e mulțumită!
         Potrivit stiridecluj.ro, la discuție au luat parte mai mulți rectori clujeni: Irimie, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj, rectorul UTCN, Aurel Vlaicu, rectorul USAMV, Doru Pamfil, Vasile Pușcaș, fostul ministrul al Integrării Europene, Vasile Dâncu, directorul Transilvania LIVE și fost ministru al Informațiilor Publice, dar și prefectul Gheorghe Vușcan. Gazda întâlnirii de taină care a avut loc joi seara a fost  chiar fostul ministru de interne Ioan Rus.
         Întrebat la Cluj de ziariști ce au discutat la cabană, ministrul a negat inițial că s-ar fi aflat acolo. Ulterior, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, ministrul a admis că a fost la întâlnire, dar a întors-o ca la Ploiești, precizând că vorbeau de cum s-a furat înainte și dădea lecții cum să nu se mai fure.
         Costoiu- protejatul lui Cati Andronescu, a semnat angajament cu Securitatea la 17 ani
         După un stagiu prelungit, în diverse funcții, la Ministerul Educației condus de Cati Andronescu, Mihnea Costoiu a fost ales în funcția de rector al Politehnicii București.  Ulterior a fost promovat de fosta ministresă în cabinetul Ponta 2, în poziția de ministru al cercetării, în condițiile în care nu are niciun doctorat. Puțini au realizat că în guvernul Ponta s-au strecurat și personaje oneroase care au avut oficial legături cu fosta Securitate.  Ziarul „Curentul” a publicat în martie 2012 un document din arhiva CNSAS care confirma faptul că rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, a semnat încă de pe băncile liceului un angajament cu fosta Securitate a lui Ceaușescu. În 1988, când avea 16 ani și era elev la liceul „Tudor Vladimirescu“, tovarășul utecist Mihnea Costoiu a semnat cu mâna sa un Angajament la Securitate, având numele conspirativ ”Iulian”. Potrivit Adeverinței 2437 din 04.05.2010, emise de CNSAS „domnul Costoiu Mihnea Cosmin este titular al dosarului fond rețea nr.R 251012. Domnia sa a fost recrutat la data de 06.07.1988, pentru supravegherea informativă din cadrul Liceului „Tudor Vladimirescu“ din Tg. Jiu.“. A urmat apoi o cariera de succes în politică cu ajutorul lui Ion Părgaru, fost deputat PSD de Gorj și reprezentant marcant al Departamentului de Comerț Exterior, înainte de 1989 și cea a Ecaterinei Andronescu. Mihnea Costoiu este absolvent al Universității Politehnica din București, Facultatea Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, doctorand al Academiei de Studii Economice București și a urmat studii postuniversitare la Colegiul Național de Apărare, Ministerul Apărării Naționale. Costoiu are trei stagii de pregătire în străinătate, la Universitatea Paris IV, Universitatea Oxford și Universitatea Harvard.
         Costoiu a falimentat două societăți
         Supranumit «Prințișorul pesedist», acesta a avut un rol decisiv la intrarea în faliment a două mari firme, «Citex» Târgu-Jiu și TAMSA Mătăsari. Costoiu a făcut echipă cu un om de afaceri cercetat și trimis în judecată în mai multe dosare penale, Ion Negricioiu. Actualul rector al Politehnicii a cumpărat de la FPS societatea TAMSA, care presta diferite servicii în domeniul minier. Mașinile de transport și utilaje, care prestau servicii în sectorul minier, au fost transferate la prețuri de nimic către o altă firmă, unde patron era un apropiat al acestuia, Ion Negricioiu.
         O altă afacere cam în același stil făcută de cei doi a fost cu societatea CITEX, o fostă mare unitate de construcții din municipiul Târgu-Jiu. Firma a fost cumpărată de Negricioiu de la FPS, după care i-a cesionat acțiunile lui Mihnea Costoiu. Înglodată în datorii, societatea a intrat în faliment, bunurile i-au fost vândute, după care a dispărut.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0