Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 04 Iunie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Liberala Alina Gorghiu – tânără, neliniştită şi… agresivă!

 

         Acum că a trecut Paştele, pot reveni la condiţia de critic acerb al politicienilor tocmai pentru a vă dezvălui adevărata lor identitate . Şi o să încep cu Alina Gorghiu, deputat PNL, ales în Colegiul 22 din Sectorul 5 din Bucureşti. Marea majoritate nu a auzit de ea, dar o sa vă reîmprospătez eu memoria imediat.
         Tânăra liberală şi-a câştigat notorietatea odată cu povestea de iubire dintre ea şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, “craiul” Bogdan Olteanu. Pe atunci, respectabilul domn era căsătorit şi avea doi copii. În cele din urmă, însă acesta n-a mai suportat povara căsniciei şi a divorţat. Dar a rămas “doar” prieten cu juna Alinuţa, ajutând-o totuşi să urce pe scara ierarhică.
         Cum nu-mi stă în caracter să-mi creez impresii în urma unor dezvăluiri senzaţionale de presă, m-am gândit să o cunosc personal pe domnişoara Gorghiu, care de altfel este şi foarte activă pe reţelele de socializare. Cum are vârsta apropiată de a mea şi cum se declară a fi o mare susţinătoare a tinerilor eram ferm convinsă că după ce-i voi lua un interviu, voi scrie un articol de genul acela în care cititorii mei or să mă întrebe dacă nu cumva am fost plătită ca să-i fac publicitate.
         Am mers la Parlament în calitate de jurnalist, mi-am scos faimoasa agendă pentru a-mi nota răspunsurile ei şi am început seria de întrebări. La discuţie a participat şi PR-ul deputatei, o fostă ziaristă, căreia îi recomand cu încredere apa şi săpunul. Poate o să-mi spuneţi că sunt rea… dar credeţi-mă sunt bună. Totuşi domnişoara se ocupa de IMAGINEA PNL-iştilor…
         Discuţia avansa pe o pantă fantastic de plictisitoare. Alina se străduia din răsputeri să fie diplomată, dar de fapt vorbea mult şi nu spunea nimic. Practic, nu aveam ce să scriu. Totul era mult prea anost, iar atitudinea ei de superioritate în raport cu mine începuse să mă deranjeze, aşa că trebuia să adaug puţină sare şi piper.
         În urmă cu doi ani, aţi fost acuzată de complicitate la eliberarea ilegală a unor diplome de mediator şi aţi fost cercetată penal. Ce s-a mai întâmplat cu acel dosar?
         Atât mi-a fost. Domnişara s-a schimbat la faţă şi s-a răţoit la mine cât ai zice peşte. “N-aţi citit la mine pe blog? Vă rog mult ca atunci când mai veniţi să-mi luaţi un interviu să vă documentaţi înainte!”. Devenise nervoasă şi iritată, in timp ce eu afişam un calm imperturbabil.
         În loc să-mi răspundă la întrebare, a continuat să mă desfiinţeze ca jurnalist, replicându-mi că ziariştii trebuie să fie informaţi bla bla. Eram uşor şocată. Nu mă aşteptam totuşi să devină atât de agresivă, mai ales că până atunci afişase o atitudine rece, dar calculată. Mi-era clar că domnişara Gorghiu în varianta live nu seamăna deloc cu domnişara Gorghiu în varianta “publică”, dar să-şi lase punctele vulnerabile descoperite atât de uşor… Dezamăgitor!
         Recunosc că şi eu mă pricep la “destabilizarea” interlocutorlui, dar de data aceasta aveam intenţii paşnice. În acel moment, am început să mă întreb de ce o persoană care se ştie a fi NEVINOVATĂ se crizează când îi adresezi o banală întrebare despre un dosar în care a fost implicată, dar în care s-a dat neînceperea urmăririi penale.
         În mod normal, ar fi trebuit să aibă o reacţie diplomată şi să explice cu calm şi tact cum au stat lucrurile. Eu cunoşteam deja răspunsul la întrebare, dar m-a interesat reacţia.
         La final, tânăra liberală s-a scuzat pentru reacţia agresivă şi m-a asigurat că acel dosar a fost creat doar pentru a-i aduce prejudicii de imagine. Mi-a spus că singurul ziar care a scris despre acel eveniment a fost “Curentul”, pe care l-a şi acţionat în instanţă. Interesant este că Gorghiu şi-a retras plângerea. Am aflat asta chiar de la jurnaliştii care scriu la “Curentul”.
         Păi dacă i-au adus prejudicii de imagine, de ce a stopat procesul? Pentru că ar fi pierdut şi ar fi avut o pată şi mai mare pe imaginea ei ce se dorea a fi intactă.
         Nu m-au deranjat problemele de natură penală ale deputatului şi nici giumbuşlucurile pe care le-a făcut pentru a-şi îndestula conturile… ci discrepanţa imensă între ceea ce “pozează” şi ceea ce este.
         Se vrea a fi deschisă, simpatică, bine pregătită, comunicativă… dar de fapt este răutăcioasă şi vulnerabilă. Alina Gorghiu este dovada vie a sintagmelor “Minţi poporul cu televizorul!” şi “Mâţa blândă zgârie rău!”.
         Pe mine personal m-a dezamăgit total şi consider că nu este nici pe departe o reprezentantă demnă a tinerilor din România.
         Mâine vă voi povesti despre Daciana Sârbu, soţia liderului USL Victor Ponta, despre care, însă scriu cu multă plăcere… aşa că reveniţi şi citiţi pentru că e clar… viaţa bate filmul.

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0