Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 10 Iulie 2013

Justiţiarul din învăţământ. Un profesor denunţă şpăgile de la Liceul Energetic Turceni

 

         Un profesor de la Grupul Şcolar Industrial Energetic Turceni a găsit o metodă inedită de a pune punct corupţiei şi abuzului în rândul colegilor săi, înregistrând elevii care povestesc detaliat despre şpaga pe care o dau dascălilor şi despre bătăile primite ca şi corecţie, postând apoi înregistrările pe internet. Blogul personal al tânărului profesor este plin de înregistrări, pe care ar trebui să le asculte şi cei de la Inspectoratul Şcolar, pentru a fi la curent cu modul în care dascălii de la Turceni îşi suplimentează serios veniturile, profitând mai ales de pe urma celor care lucrează în străinătate, dar vor să-şi definitiveze şi studiile, urmând cursurile la fără frecvenţă.
         „Mi-a dat la palmă cu pânza de bomfaier”
         Gheorghe Pănescu predă, de câţiva ani, economia, la liceul din Turceni, dar nu se rezumă doar la a-ş iface meseria, ci se implică ori de câte ori are impresia că ceilalţi profesori din liceu încalcă conduita. Această atitudine a profesorului este meteahnă veche, el tulburând apele de nenumărate ori şi la alte şcoli la care a lucrat.
         La Turceni, de critica şi expunerea publică a lui Pănescu n-au scăpat nici măcar elevii care nu de puţine ori au fost catalogaţi de către dascălul lor de economie pe blogul personal, însă colegii de breaslă rămân preferaţii lui Pănescu. Ultima postare de pe blogul acestuia îl are ca subiect principal pe Ion Râpeşi, maistru la unitatea şcolară unde profesează şi Gheorghe Pănescu. Râpeşi a fost reclamat de către Penescu chiar la Ministerul Învăţământului, că încalcă regulamentul de funcţionare a unităţii şcolare, petiţia ajungând în cele din urmă a fi analizată de către conducerea Grupului Şcolar Turceni, care l-a sancţionat pe profesorul de economie că nu şi-a susţinut acuzele cu dovezi.
         Conflictul a fost mutat, la un moment dat, în instanţă şi de aici şi până la a deveni subiect de blog pentru Râpeşi n-a mai fost decât un pas. În postarea pe care Pănescu o prezintă pe blogul personal, o elevă trasă de limbă meşteşugit povesteşte despre cum Râpeşi se comportă urât, cum înjură şi face mereu scandal. Fata admite că maistrul înjură doar băieţii, dar povesteşte şi despre cum a fost şi ea victima nervilor lui Râpeşi, în momentul în care n-a ascultat o recomandare a acestuia şi a părăsit atelierul şcolar, fără acordul lui: „Am luat şi eu la palmă cu pânza de bomfaier, pentru că ne-a zis să stăm în atelier, iar eu am ieşit. M-a durut, am plâns. Mi-a dat două pânze de bomfaier la palmă”.
         Adolescenta recunoaşte în faţa lui Pănescu că maistrul mai altoieşte din când în când şi câte un elev, dar: ”Nu mă bag, chiar nu vreau să comentez. Oricum, are mâna grea, am văzut când mi-a dat la palmă”. Fără a mai aminti numele maistrului apărut doar în discuţia telefonică cu eleva, Pănescu se mulţumeşte doar să mai comenteze, referindu-se la conducerea liceului: „Nu de puţine ori, aceşti conducători vor apăra şi vor tolera chiar şi pe acele mizerii umane care manifestă un comportament agresiv”.
         „I-am dat profesorului 250 de euro”
         Profesorul Ion Pasăre ocupă un spaţiu important pe blogul lui Pănescu, fiind postată o înregistrare de peste 40 de minute, în care o tânără vorbeşte despre cum i-a plătit dascălului 250 de euro, pentru a-i lămuri situaţia şcolară, după ce lipsise întreg semestrul I, fiind plecată la muncă în Italia. Femeia spune că a preferat să nu vină la şcoală în semestru I al anului şcolar 2009-2010, considerând că o va costa mai puţin cumpărarea notelor, cu ajutorul lui Ion Pasăre, decât drumul până în ţară. Când s-a întors acasă, a vorbit cu Pasăre, care i-a spus că va rezova situaţia şi că o va costa 250 de euro. „I-am dat 250 de euro. Îmi dăduse numărul de cont şi adresa, unde să-i virez bani,i dar până la urmă i-am dat în mână. I-am dat banii şi nu a făcut nimic şi mai am şase cunoştinţe care au făcut la fel. El face nişte asigurări şi spunea de obicei că se rezolvă, dacă faci asigurare la el, iar după aceea îţi lua banii şi nu mai facea nicio asigurare. Cunosc trei fraţi care i-au dat 25 de milioane, eu şi un alt băiat i-am dat câte 10 milioane”.
         Tânăra susţine că după semestrul II, când a venit la cursurile fără frecvernţă pe care le urma şi n-a avut nevoie de ajutorul lui Pasăre, a aflat că situaţia sa de pe semestrul I nu s-a rezolvat şi că este repetentă. I-a cerut explicaţii profesorului, care s-a scuzat că n-a putut face nimic la momentul respectiv, pentru că nu s-a înţeles cu doi colegi, care trebuia să-i acorde note, aşa că va trebui că repete anul. Ea se consideră norocoasă că a venit totuşi la timp şi a reuşit să fie înscrisă din nou la şcoală, spunând însă că alţi colegi n-au fost aşa norocoşi şi nu s-au ales decât cu paguba.
         După cum susţine aceeaşi tânără, profesorul Pasăre nu este singurul pus pe căpătuială din familia sa, soţia acestuia, dascăl la rândul său, a editat o carte, pe care a vândut-o elevilor cu 300.000 de lei vechi, iar în unele cazuri, cei care au plătit-o nici n-au mai primit-o.
         Interlocutoarea lui Gheorghe Pănescu spune că o importantă sursă de venit pentru profesorii de la Turceni este şi atestatul pe care cei din clasele terminale îl susţin. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul ei, dascălii le indică elevilor să nu îşi conceapă singuri atestatele, ci să le cumpere pe cele făcute de profesori: ”pentru că după aia, tot cu noi le susţineţi”. În cazul ei şi al colegilor ei, acest atestat a costat 1.300 de lei de persoană.
         Subiectul a fost mediatizat în presa locală, în urmă cu trei ani, la vremea respectivă apărând în cataloage unele note modificate şi o poveste cu asigurări. Numele vehiculat atunci a fost al directorului din acea perioadă, Ion Pasăre. Inspectoratul Şcolar Judeţean a demarat o anchetă, la scurt timp după ce povestea a devenit publică, însă rezultatele acesteia n-au mai apărut niciodată.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Andreea Bălan, mesaj emoționant pentru iubitul cu 9 ani mai tânăr: Îl celebrez pe omul care mi-a arătat...
Iubitul Andreei Bălan a împlinit pe 24 septembrie 30 de ani; Victor ...
 
Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman, vorbește despre noua iubită: Fizicul poți să-l schimbi...
Marius Elisei și Oana Roman s-au despărțit oficial la începutul ac...
 
George Burcea și Viviana Sposub ar fi făcut „un pact ciudățel” în ceea ce privește relația lor
Surse apropiate cuplului au declarat că cei doi nu s-au despărțit d...
 
Atenție șoferi! Restricții de circulație în acest weekend pe Valea Prahovei
Direcția Regională Drumuri și Poduri Brașov anunță că în acest...
 
Ioana Ginghină spune de ce amână luna de miere: Toată lumea mă întreabă, dar ei nu înțeleg că...
Ioana Ginghină s-a căsătorit cu iubitul ei în weekend-ul care a tr...
 
Ministrul Deca: Vom implementa un program la nivel de țară pentru reducerea abandonului universitar
Ministra Educației a anunțat că se va implementa un program destina...
 
MApN vrea să angajeze peste 4.000 de militari cu salarii începând de la 3.300 lei. Care sunt cerințele
Ministerul Apărării Naționale organizează campanii de recrutare pe...
 
Ce spune tatăl lui Anghel Damian despre faptul că fiul său nu o cere de nevastă pe Theo Rose: Nu-i leagă un certificat...
Laurențiu Damian, cunoscut regizor și scenarist român, a vorbit des...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Ce spune tatăl lui Anghel Damian despre faptul că fiul său nu o cere de nevastă pe Theo Rose: Nu-i leagă un certificat...

» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei, vor primi ajutorul de la stat în prima jumătate a acestei luni

» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Cu ce să porți perlele ca să obții un look modern și versatil

» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
La Muzeul Național de Istorie are loc, începând de astăzi, expoziția „Cuza 150”
BUCURESTI - ILFOV
» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Senator de Bacău: Persoanele cu autism vor beneficia de terapii și consiliere decontate de casa de sănătate

» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
Primăria Moșna a modernizat drumul către satul Alma Vii

» 02 Octombrie 2023 | Comentarii 0