Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 04 Ianuarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, solicită de urgență atât lui Dragnea cât și lui Tăriceanu să prezinte public proiectul de buget pentru acest an și să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a aproba bugetul, din 14 ianuarie. Liderul liberalilor atrage atenția asupra „incompetenței” celor doi, datorită căreia, pensionarii precum și activitatea mai multor instituții de stat, au de suferit în urma lipsei bugetului.

      „Vă somez să prezentați urgent în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2019 și să convocați o sesiune extraordinară a Parlamentului de îndată pentru adoptarea Legii bugetului de stat. Din incompetența voastră, anul 2019 începe cum nu se poate mai prost pentru români. Activitatea principalelor instituții ale statului și a autorităților locale este afectată negativ de absența bugetului de stat. Ați călcat în picioare obligația legală de a înainta Parlamentului proiectul Legii bugetului de stat și a bugetului de asigurări sociale până la data de 15 noiembrie 2018” afirmă Orban.

      Președintele PNL spune că „este inadmisibil” ca România să nu aibă până în momentul de față un buget aprobat, cu o prognoză clară a veniturilor și cheltuielilor. Acest lucru are un impact negativ asupra companiilor care nu știu ce taxe și impozite au de plătit, prin urmare nu își pot construi un plan de afaceri pentru 2019.

      Mai grav este pentru pensionari, spune Orban, pentru că aceștia „nu vor mai beneficia de creșterea pensiilor cu 9% conform legii în vigoare începând cu luna ianuarie”. De asemenea, angajații din sectorul public „nu știu dacă există bani pentru plata serviciilor până la sfârșitul anului și riscă să fie dați afară dacă nu veți fi în stare să asigurați resursele bugetare necesare” explică liberalul.

      Orban vorbește și despre taxele și impozitele care „au lovit economia privată peste noapte”, măsură ce va genera un val de scumpiri în lanț pentru toți românii iar creșterea economică a țării va fi îngropată. „Pe de altă parte, administrațiile locale, în special cele mai performante, administrațiile liberale, care au fost jefuite constant de resurse în ultimii ani, sunt în imposibilitatea de a adopta bugetele locale și nu pot să demareze niciun proiect de investiție locală până la adoptarea bugetului de stat”.

      „Recunoașteți că nu sunteți în stare să prezentați un proiect de buget pentru 2019 pentru că situația finanțelor publice este dezastruoasă și încercați cu disperare să măsluiți datele oficiale și să înșelați opinia publică și partenerii europeni privind deficitul bugetar imens pe care l-ați provocat în 2018 de peste 30 miliarde de lei, și pentru că nu sunteți capabili să construți un buget pentru 2019 care să se încadreze în ținta de deficit bugetar de maximum 3% din PIB. (...)” transmite Ludovic Orban.

 

 

 

Sursa foto: ://www.google.com/search?q=orban+ludovic&hl=en-RO&authuser=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwink9-j59PfAhVqja0KHXB2CFUQ_AUIDigB&biw=1920&bih=889#imgrc=KPpBfKtsuKV7TM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cioloș, prezență penibilă la Ateneul Român
După ce a instigat pe cei câțiva oameni care protestau în fața At...
 
Manelistul DNA, „procurorul de elită” al lui Kovesi
Ciprian Man, unul dintre procurorii celebri din înregistrările odioa...
 
Legislația privind efectuarea ITP-ului s-a schimbat
Șoferii trebuie să cunoască schimbările suferite de legislația re...
 
CNAIR: Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în toată țara
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ...
 
Doctor în... minciună?
Se cere Ministerului Educației să-i retragă titlul de doctor în Ș...
 
Cioloș și partidul său de securiști, mesaj dur de la #rezist
Unul dintre membrii #rezist a postat un mesaj dur la adresa lui Dacian...
 
Consiliile locale, obligate să dea burse elevilor
Președintele României a promulgat o lege prin care Consiliile Locale...
 
România, tot mai vulnerabilă
Capital Economics atrage atenția asupra taxei bancare introduse de ac...
 
 
 
 
SANATATE
 
Modificări ale Contractului-cadru

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Cioloș, „ești penibil”

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Vineri, 25 ianuarie, nu se învață

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Avertisment cu privire la influența tot mai mare a Rusiei

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ultimele modificări fiscale, un pas înapoi pentru România

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0