Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 03 Februarie 2019

      Recent, celebrul milionar Ion Țiriac a acordat un interviu pentru postul de televiziune Antena 3 în care a vorbit despre instituțiile statului abilitate cu lupta anticorupție și modul în care acestea îi blocau proiectele de dezvoltare. Țiriac a spus că timp de 30 de ani nu a făcut afaceri cu statul român pentru că nu dorește să aibă dosar peste noapte.

 

      „DNA-ul cu corupția, ăștia de la FISC iar cu corupția, ăștia pe noi ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă de gât: corupție. N-am făcut nimic public-privat până acum pentru că eu nu am avut să am dosar mâine dimineață. Mie nu-mi trebuie asemenea probleme. Nu fac afaceri cu statul pentru că se întâmplă niște lucruri, nu știu de ce se întâmplă, cum se întâmplă... (...) mie nu-mi trebuie așa ceva” a spus milionarul.

 

      Țiriac a vorbit și despre situația „ridicolă” a infrastructurii din țara noastră. „La capitolul infrastructură suntem ridicoli. Dacă aș fi Papa aș fi luat pe chinezi și în trei ani aș face 10.000 de kilometri de autostradă. Dacă Bruxelles-ul ne consideră așa de corupți, de ce nu vin ei să ne facă autostradă? Nu ar avea ei interes să aibă deschidere și la Marea Neagră? Nu mai cred în războaie, cred într-o subjugare de la mare la mic. Nu eu, Țiriac, ci România”.

 

      Cât despre măsurile luate de actuala guvernare în ce privește schimbarea Codului fiscal, Ion Țiriac este de părere că autoritățile nu au socotit bine. „Cred că au pus căruța înaintea cailor și nu au socotit bine și nu au luat la puricat aceste măsuri. Dacă cumva aceste măsuri se aplică așa cum le-am auzit... Eu sunt de acord cu o schimbare a codului fiscal. Să facem exact ca în Germania. În România sunt în jur de 800.000 de firme. Din ele doar 6% fac profit peste 50%” a explicat milionarul.

 

      Țiriac a relatat un moment probabil neștiut de nimeni în care fostul premier Mihai Tudose a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene Jean Claude Junker, care i-a spus:

 

„Dragă Mihai, ai o problemă, dumneata, România, ai o bulină roșie. Oamenii pe care îi ai aici au venit și au spus: nu cumva să le dați ăstora aprobarea, pentru că sunt corupți. Care au fost ăia? Ăia care au fost în momentul ăla. Când a venit a doua oară, a treia oară, eu a trebuit să spun asta: uite, măi, ce spun ăștia, că sunt corupți. De aia spun că DNA... Nu” a povestit Țiriac.

 

      Tot în cadrul interviului de la Antena 3, Ion Țiriac a vorbit și despre două mari proiecte ale sale care presupun o investiție foarte mare, de ordinul milioanelor de euro, dar care în acest moment sunt blocate de statul român.

 

      „Cu universitatea s-a terminat. Eu m-am luptat de 15 ani cu toți președinții... (...) Dar n-am avut noroc. Bruxelles-ul a fost încântat... Asta e problema mea personală. În primul rând, eu nu pot să scuip pe țara mea” a spus Țiriac și a precizat faptul că, problema cea mai mare a românilor este că „aruncăm cu pietre. Noi suntem corupți... că ajungem și acolo. 

 

      Din păcate politicienilor noștri, și astăzi, cu tot respectul, le este frică pentru toate dosarele care apar peste noapte pentru corupție. Eu vă spun încă odată. DNA, anticorupție, ăștia de la Fisc cu corupția, ăștia ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă la gât cu corupția. Noi pentru un cârnat și două sticle de țuică suntem corupți și așa mai departe. Din păcate, noi n-am avut timp să educăm cele 22 de milioane, în special ruralul, că în țara asta statul nu are bani... statul este un vehicul care face societatea să meargă” a declarat Ion Țiriac.

 

 

Sursa foto: ://www.b1.ro/stiri/sport/ion-tiriac-tuna-si-fulgera-dupa-ce-simona-halep-a-ajuns-pe-3-in-lume-m-am-uitat-la-ea-nu-e-julita-n-are-nimic-are-un-mare-handicap-260479.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Posibilitatea obligativității purtării măștii în casă și mașină, criticată dur de un cunoscut avocat: Un minunat prilej de a te transforma într-un pericol public!
Avocatul Gheorghe Piperea critica recomandarea premierului Orban refer...
 
E oficial! Iată cum va începe școala din 14 septembrie
Președintele României a anunțat când și în ce condiții va înce...
 
Ministrul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile
Ministrul Nelu Tătaru a declarat că este necesară prelungirea stăr...
 
Guvernul a stabilit care sunt cele 25 de boli pentru care este obligatorie carantina sau izolarea
Autoritățile au pus în dezbatere publică un proiect care prevede c...
 
Ministrul Agriculturii - Când și cu cât vor fi despăgubiți fermierii afectați de secetă
Despăgubirile vor fi virate imediat după rectificarea bugetară, a s...
 
Zilierii și sezonierii vor primi sprijin financiar de la stat. Câți bani se dau
Zilierii și sezonierii afectați de pandemie vor primi 35%, respectiv...
 
Un medic spune ce trebuie să facem pentru a scăpa de avalanșa infectărilor cu Covid-19
Doctorul Virgil Musta spune ce reguli trebuie să respectăm pentru a ...
 
Medic renumit, declarații uluitoare despre testele pentru Covid-19: Dacă o probă e pozitivă, toate sunt declarate la fel
Medicul Ioan Sarbu a vorbit într-un interviu despre cum se manipuleaz...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Medic renumit, declarații uluitoare despre testele pentru Covid-19: Dacă o probă e pozitivă, toate sunt declarate la fel

» 13 August 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ministrul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

» 12 August 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Ce culori se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2020

» 11 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
De unde să vezi panorama Brașovului?
BRASOV
» 10 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MEHEDINTI
 
Un candidat la Primăria Severin are un proiect pentru transformarea Stadionului 1 Mai

» 13 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Primăria Brașov a alocat 47,74 milioane de lei pentru izolarea termică a unor blocuri sociale

» 12 August 2020 | Comentarii 0