Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 03 Februarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Recent, celebrul milionar Ion Țiriac a acordat un interviu pentru postul de televiziune Antena 3 în care a vorbit despre instituțiile statului abilitate cu lupta anticorupție și modul în care acestea îi blocau proiectele de dezvoltare. Țiriac a spus că timp de 30 de ani nu a făcut afaceri cu statul român pentru că nu dorește să aibă dosar peste noapte.

 

      „DNA-ul cu corupția, ăștia de la FISC iar cu corupția, ăștia pe noi ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă de gât: corupție. N-am făcut nimic public-privat până acum pentru că eu nu am avut să am dosar mâine dimineață. Mie nu-mi trebuie asemenea probleme. Nu fac afaceri cu statul pentru că se întâmplă niște lucruri, nu știu de ce se întâmplă, cum se întâmplă... (...) mie nu-mi trebuie așa ceva” a spus milionarul.

 

      Țiriac a vorbit și despre situația „ridicolă” a infrastructurii din țara noastră. „La capitolul infrastructură suntem ridicoli. Dacă aș fi Papa aș fi luat pe chinezi și în trei ani aș face 10.000 de kilometri de autostradă. Dacă Bruxelles-ul ne consideră așa de corupți, de ce nu vin ei să ne facă autostradă? Nu ar avea ei interes să aibă deschidere și la Marea Neagră? Nu mai cred în războaie, cred într-o subjugare de la mare la mic. Nu eu, Țiriac, ci România”.

 

      Cât despre măsurile luate de actuala guvernare în ce privește schimbarea Codului fiscal, Ion Țiriac este de părere că autoritățile nu au socotit bine. „Cred că au pus căruța înaintea cailor și nu au socotit bine și nu au luat la puricat aceste măsuri. Dacă cumva aceste măsuri se aplică așa cum le-am auzit... Eu sunt de acord cu o schimbare a codului fiscal. Să facem exact ca în Germania. În România sunt în jur de 800.000 de firme. Din ele doar 6% fac profit peste 50%” a explicat milionarul.

 

      Țiriac a relatat un moment probabil neștiut de nimeni în care fostul premier Mihai Tudose a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene Jean Claude Junker, care i-a spus:

 

„Dragă Mihai, ai o problemă, dumneata, România, ai o bulină roșie. Oamenii pe care îi ai aici au venit și au spus: nu cumva să le dați ăstora aprobarea, pentru că sunt corupți. Care au fost ăia? Ăia care au fost în momentul ăla. Când a venit a doua oară, a treia oară, eu a trebuit să spun asta: uite, măi, ce spun ăștia, că sunt corupți. De aia spun că DNA... Nu” a povestit Țiriac.

 

      Tot în cadrul interviului de la Antena 3, Ion Țiriac a vorbit și despre două mari proiecte ale sale care presupun o investiție foarte mare, de ordinul milioanelor de euro, dar care în acest moment sunt blocate de statul român.

 

      „Cu universitatea s-a terminat. Eu m-am luptat de 15 ani cu toți președinții... (...) Dar n-am avut noroc. Bruxelles-ul a fost încântat... Asta e problema mea personală. În primul rând, eu nu pot să scuip pe țara mea” a spus Țiriac și a precizat faptul că, problema cea mai mare a românilor este că „aruncăm cu pietre. Noi suntem corupți... că ajungem și acolo. 

 

      Din păcate politicienilor noștri, și astăzi, cu tot respectul, le este frică pentru toate dosarele care apar peste noapte pentru corupție. Eu vă spun încă odată. DNA, anticorupție, ăștia de la Fisc cu corupția, ăștia ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă la gât cu corupția. Noi pentru un cârnat și două sticle de țuică suntem corupți și așa mai departe. Din păcate, noi n-am avut timp să educăm cele 22 de milioane, în special ruralul, că în țara asta statul nu are bani... statul este un vehicul care face societatea să meargă” a declarat Ion Țiriac.

 

 

Sursa foto: ://www.b1.ro/stiri/sport/ion-tiriac-tuna-si-fulgera-dupa-ce-simona-halep-a-ajuns-pe-3-in-lume-m-am-uitat-la-ea-nu-e-julita-n-are-nimic-are-un-mare-handicap-260479.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Crime împotriva umanității?
Procurorul General al României, Augustin Lazăr, pare că a uitat de ...
 
„Acțiunile fostului șef al Serviciului, George Maior, au fost de poliție politică”
În raportul Comisiei de Control SRI se concluzionează că George Mai...
 
„Documentele o încurcau...”
Laura Kovesi, acuzată că ar fi dat ordin să se distrugă o mare par...
 
„Un singur exorcist nu poate stopa forța cosmică a (neo)securității. Nu când lumea stă și îl aplaudă pe mister Legiune”
Avocatul Piperea a comparat situația procurorului general al Românie...
 
Procurorul General al României, ofițer acoperit?
„Astfel de procurori nu erau aleși întâmplător. Erau și ofițer...
 
„Nu au arătat că au voința sau puterea de a schimba ceva”
Uniunea TESA din Sănătate susține că trei miniștri nu au fost cap...
 
Adriana Bahmuțeanu, despre cei doi copii ai săi: Mi-au scos peri albi. Au crescut, au fițe
Magistrații au decis ca cei doi băieți ai Adrianei Bahmuțeanu să ...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Semne că economia României intră în recesiune

» 25 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
„Îmi plac oamenii care fac ceva în viață (…) Nu mă interesează cum o fac”

» 24 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
„Busola politică a PSD e stricată de ceva timp”

» 24 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Universități importante din Italia își vor prezenta oferta educațională la București

» 24 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Percheziții la Academia de Poliție

» 24 Aprilie 2019 | Comentarii 0