Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 03 Februarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Recent, celebrul milionar Ion Țiriac a acordat un interviu pentru postul de televiziune Antena 3 în care a vorbit despre instituțiile statului abilitate cu lupta anticorupție și modul în care acestea îi blocau proiectele de dezvoltare. Țiriac a spus că timp de 30 de ani nu a făcut afaceri cu statul român pentru că nu dorește să aibă dosar peste noapte.

 

      „DNA-ul cu corupția, ăștia de la FISC iar cu corupția, ăștia pe noi ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă de gât: corupție. N-am făcut nimic public-privat până acum pentru că eu nu am avut să am dosar mâine dimineață. Mie nu-mi trebuie asemenea probleme. Nu fac afaceri cu statul pentru că se întâmplă niște lucruri, nu știu de ce se întâmplă, cum se întâmplă... (...) mie nu-mi trebuie așa ceva” a spus milionarul.

 

      Țiriac a vorbit și despre situația „ridicolă” a infrastructurii din țara noastră. „La capitolul infrastructură suntem ridicoli. Dacă aș fi Papa aș fi luat pe chinezi și în trei ani aș face 10.000 de kilometri de autostradă. Dacă Bruxelles-ul ne consideră așa de corupți, de ce nu vin ei să ne facă autostradă? Nu ar avea ei interes să aibă deschidere și la Marea Neagră? Nu mai cred în războaie, cred într-o subjugare de la mare la mic. Nu eu, Țiriac, ci România”.

 

      Cât despre măsurile luate de actuala guvernare în ce privește schimbarea Codului fiscal, Ion Țiriac este de părere că autoritățile nu au socotit bine. „Cred că au pus căruța înaintea cailor și nu au socotit bine și nu au luat la puricat aceste măsuri. Dacă cumva aceste măsuri se aplică așa cum le-am auzit... Eu sunt de acord cu o schimbare a codului fiscal. Să facem exact ca în Germania. În România sunt în jur de 800.000 de firme. Din ele doar 6% fac profit peste 50%” a explicat milionarul.

 

      Țiriac a relatat un moment probabil neștiut de nimeni în care fostul premier Mihai Tudose a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene Jean Claude Junker, care i-a spus:

 

„Dragă Mihai, ai o problemă, dumneata, România, ai o bulină roșie. Oamenii pe care îi ai aici au venit și au spus: nu cumva să le dați ăstora aprobarea, pentru că sunt corupți. Care au fost ăia? Ăia care au fost în momentul ăla. Când a venit a doua oară, a treia oară, eu a trebuit să spun asta: uite, măi, ce spun ăștia, că sunt corupți. De aia spun că DNA... Nu” a povestit Țiriac.

 

      Tot în cadrul interviului de la Antena 3, Ion Țiriac a vorbit și despre două mari proiecte ale sale care presupun o investiție foarte mare, de ordinul milioanelor de euro, dar care în acest moment sunt blocate de statul român.

 

      „Cu universitatea s-a terminat. Eu m-am luptat de 15 ani cu toți președinții... (...) Dar n-am avut noroc. Bruxelles-ul a fost încântat... Asta e problema mea personală. În primul rând, eu nu pot să scuip pe țara mea” a spus Țiriac și a precizat faptul că, problema cea mai mare a românilor este că „aruncăm cu pietre. Noi suntem corupți... că ajungem și acolo. 

 

      Din păcate politicienilor noștri, și astăzi, cu tot respectul, le este frică pentru toate dosarele care apar peste noapte pentru corupție. Eu vă spun încă odată. DNA, anticorupție, ăștia de la Fisc cu corupția, ăștia ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă la gât cu corupția. Noi pentru un cârnat și două sticle de țuică suntem corupți și așa mai departe. Din păcate, noi n-am avut timp să educăm cele 22 de milioane, în special ruralul, că în țara asta statul nu are bani... statul este un vehicul care face societatea să meargă” a declarat Ion Țiriac.

 

 

Sursa foto: ://www.b1.ro/stiri/sport/ion-tiriac-tuna-si-fulgera-dupa-ce-simona-halep-a-ajuns-pe-3-in-lume-m-am-uitat-la-ea-nu-e-julita-n-are-nimic-are-un-mare-handicap-260479.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
S-a decis când se începe școala. Structura anului școlar 2019-2020
Ministerul Educației Naționale a transmis un comunicat în care stab...
 
Angajatorii dispuși să plătească salarii de 1.000 de euro dar chiar și așa nu găsesc oameni
Firmele din industria alimentară sunt dispuse să plătească salarii...
 
Dan Barna a stârnit un val uriaș de ironii la adresa sa în urma unor declarații
Dan Barna, ridiculizat pe Facebook în urma declarației referitoare l...
 
Polițista care a criticat neregulile din Poliția Română, cercetată disciplinar
Pentru că a avut curaj să vorbească despre neregulile din Poliția ...
 
Guvernul pregătește noi scumpiri. Iată pentru ce vor plăti românii mai mult
Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță ce pr...
 
Claudia Pătrășcanu, fostă membră Sexy și Exotic, a divorțat de fiul unui baron PSD. „Umilință, infidelități, abuz emoțional...”
Claudia Pătrășcanu a divorțat de băiatul lui Nicolae Bădălău ...
 
Andreea Marin trece prin momente delicate, urmează să se opereze
„Am o cocoașă care nu e bine să fie în zona cervicală”
 
Dana Rogoz dă detalii despre relația cu soțul ei: Nimeni nu ne dădea șanse
„Nu împlinisem încă 19 ani când ne-am mutat împreună, iar el a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vești proaste de la economiști. Ce se va întâmpla cu deficitul bugetar dacă se va aplica noua lege a pensiilor

» 18 August 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Pro Infrastructura: Dacă autostrăzile „de importanță națională” ar fi numite „de importanță intergalactică”, s-ar construi mai repede?

» 17 August 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum a slăbit Oana Roman? Vedeta nu recomandă nimănui regimul ei

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
În patru ani, opt miniștri la Educație – „aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ”

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Varicele și venele sparte de pe picioare se pot agrava la soare

» 16 August 2019 | Comentarii 0