Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 17 Iulie 2013

Hanu, implicat în aranjamente de tip mafiot

 

         Interese mafiote şi aranjamente dubioase. Aşa caracterizează oamenii politici din Gorj situaţia de la Motru, unde primarul este bănuit că ar face presiuni asupra operatorului de cablu, pentru a nu permite posturilor locale de televiziune să emită în localitate.
         Cenzura la Motru nu a apărut acum! Primarul Dorin Hanu nu agreează criticile şi nici transparenţa instituţională, aşa că a făcut tot posibilul ca presa locală să dispară din localitate. Mai mulți oameni politici din Gorj cunosc situația și-l arată cu degetul pe primarul cu apucături dictatoriale. Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj, a declarat că: “Domnul Hanu are reminiscențe dinainte de ’89. Așa cum ştiți, niciun post tv nu se prinde în localitate și niciunde în Gorj nu se întâmplă ca la Motru, ca nicio publicație sau niciun mijloc mass-media să nu aibă acces în zonă”. Și Ilie Petrescu, candidatul PP-DD la funcția de primar la Motru, consideră că îi este încălcată libertatea de informare și spune că nicio televiziune locală nu va putea emite în Motru, câtă vreme primarul face presiuni. “Oricum o să-l dăm în judecată pe primar pentru abuzurile de la primărie. Hanu a pus bir pe toate activităţile din Motru. Poliția nu mai este a orasului, ci este poliția personală a lui Hanu, nicio televiziune din Gorj nu are acces în casele oamenilor din Motru și este inacceptabil”, a declarat fostul senator.
         Firma de cablu, pe mână cu primarul
         Candidatul UNPR la Primăria Motru, Cristinel Tutunaru, susţine că motrenii au acces la programele unor televiziuni din alte judeţe, dar la cele din Gorj, nu. Tutunaru a dat exemplul televiziunii TV SUD, care a dispărut din telecomanda motrenilor. Firma de cablu aparține lui Alexandru Enescu, despre care Tutunaru consideră că susține menținerea în funcție a lui Dorin Hanu. “Până acum două luni, Tv Sud era în grila de programe la Motru, dar a fost scos. Deținătorul firmei de cablu are anumite interese să rămână actuala conducere, pentru că are un spațiu comercial în fața sediului televiziunii, un proiect grandios realizat de oamenii primăriei. Este vorba de foarte mulți bani, pe care-i încasează și de asta mențin monopolul”, explică Tutunaru.
         “Aranjamente de tip mafiot”
         Mai dur în exprimare este senatorul PD-L, Ion Ruşeţ, care-și amintește că sunt probleme cu libertatea la informare, încă din perioada în care locuia la Motru. “Întotdeauna a fost această presiune. Eu am stat în Motru și știu că echipa primarului și viceprimarului face presiuni ca pe cablu să nu apară nicio televiziune din Gorj și niciun reportaj despre Motru. Presiunile care se fac nu sunt cele mai frumoase. Eu am spus-o întotdeauna că sunt interese și aranjamente de tip mafiot, în care sunt implicați de la primar și viceprimar, până la oamenii de afaceri. Exista o teama a oamenilor de afaceri și a celor din administraţie față de primar și viceprimar”, a menționat Rușeț.
         Slapciu: Hanu se teme că se află ce-a făcut
         Omul de afaceri Aurel Slapciu, candidatul PP-DD la funcția de consilier județean, consideră că Dorin Hanu se teme de ieșirile publice ale celor care cunosc o serie de ilegalități săvârșite de primar si de aceea refuză să lase televiziunile locale să ajungă în casele motrenilor. “Nu este benefic pentru Motru să nu aibă acces la informație. Hanu știe foarte bine de ce nu se văd televiziunile locale în oraș și ar trebui să vină și să spună public adevărul. Eu cred că are o problemă, se teme că se află ce a făcut, are ceva de ascuns”, a declarat Slapciu.
         Emisia Tv Sud, oprită abuziv
         Dispariţia TV Sud este abuzivă, mai ales dacă ţinem cont că postul tv are atât suportul tehnic, cât şi documentaţia, solicitate de Consiliul Național al Audiovizualului, pentru a emite la Motru. Directorul postului, Grigore Craioveanu, a declarat că sunt folosite permanent pretexte, pentru a întârzia emisia Tv Sud. “Ne întrebăm, cum e și firesc, ce se întâmplă dacă Tv Sud nu are probleme tehnice și nici de natură legală, care să împiedice transmisia, nu cumva sunt probleme politice, care țin de voința autorităților locale, care nu-și doresc un alt punct de vedere decât cel oficial. Tv Sud este declarată o stație liberă la retransmisie, adică nu cerem bani pentru programele difuzate, așa că întrebarea este: cine are interese ca Tv Sud să nu se vadă la Motru?”, a declarat directorul televiziunii.
         Hanu respinge orice acuzație
         Dorin Hanu susţine că nu are nicio legătură cu operatorul de cablu din localitate şi că nu el este cel care face presiuni ca televiziunile locale să nu emită în zonă. “Ei aberează. Cel care are ”cablul„ este un om de afaceri. Eu nu am nicio tangență cu individul respectiv. Astea sunt acuzații de campanie. Eu nu pot să mă bag într-o relație dintre un om de afaceri şi televiziuni. Enescu avea afaceri în Motru, înainte să ajung eu primar. Eu nu am nicio relație cu Enescu, oricum acesta este plecat mai tot timpul în SUA şi nu prea stă la Motru”, a declarat primarul.
         Are propiul ziar
         Chiar dacă Hanu cenzurează presa independentă, asta nu-l împiedică să finanţeze din banii Consiliului Local publicaţia primăriei, ziar în care sunt scrise ode în cinstea lui. Primarul Dorin Hanu este lunar pe prima pagină în „Monitorul de Motru”, oficiosul primăriei.  Acolo anunță dacă a mai asfaltat un petic de stradă, a mai pus o panseluță sau a construit un nou sens giratoriu. Când nu are realizări de prezentat, oficiosul lui Hanu dă după adversarii politici.
         "La noi, se ştie, useleul                                   
         O să halească pedeleul                                  
         Fiindcă Petrescu duce greul                            
         Ca să-şi astupe heleşteul.                              

         Viceprimarul se cam ştie,
         Dar mulţi visează c-o să fie,
         Şi unii cred, albind ca varul
         Că ne pot concura primarul.

         Ilie, frate, în Capitală
         N-ai prea făcut mare scofală
         Şi te-ai trezit la epilog
         Un fulg în mâna lui Manţog."
         material preluat din Monitorul de Motru, februarie 2011.
         Conducerea firmei de cablu nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere, dar redăm un fragment din prezentarea obiectivelor societății apărute pe site-ul oficial. De aici rezultă că firma de cablu își permite astfel de abuzuri, dat fiind că relația cu primăria este atât de strânsă, încât în Motru nu mai există altă firmă de gen.
         “S.C. ENIASAN S.R.L. constituie un adevărat pol comunicaţional în bazinul minier al Văii Motrului.
         În acest context al procesului de dezvoltare al comunicaţiilor în anul 2001, în baza Legii audiovizualului şi a licenţei de emisie nr. C2787 din 31 mai 2001, pe harta comunicaţiilor din judeţul Gorj şi-a făcut apariţia S.C. ENIASAN S.R.L., ca fiind singurul post particular de televiziune prin cablu din municipiul Motru”, se arată pe siteul amintit.

Motru, GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Ambasadoarea SUA la București a spus când se va putea călători în America fără viză

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
ANPC, ordin pentru combaterea fenomenului de Shrinkflation: Companiile care taie din gramaj vor fi obligate să informeze la raft

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A fost lansată platforma de promovare a turismului cultural din România

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Amara, anunț pentru locuitorii de pe 4 străzi ale localității

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0