Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 07 Iunie 2013    Actualizat: 20 August 2013

Fiul primarului Bărbuceanu cumpără terenuri împreună cu consilierul Gorgoi

 

         Consiliul Local şi Primăria din Ştefăneşti ar trebui să fie un exemplu de urmat şi pentru alte localităţi în ce priveşte armonia politico-funciară care domneşte între aleşii locali. Situat la doi paşi de Piteşti, Ştefăneştiul este un oraş în care primarul liberal Dorin Bărbuceanu, împreună cu majoritatea consilierilor locali, şi-au dat seama repede că dacă nu pun cu nădejde osul la treabă, s-ar putea să rămână cu averile beteşugite. Aşa se face că în ultima perioadă, primarul şi consilierii care îl sprijină, mai ales cei liberali, fac adevărate minuni de vitejie pe tărâmul împroprietăririlor, banii adunându-se direct proporţional cu valoarea politică a beneficiarilor.

         Terenu-i frate cu primarul şi consilierii

         V-am povestit într-un număr trecut cum fostul şef al PNL-Ştefăneşti, Gheorghe Necula, consilier local devotat trup şi suflet primarului, a fost răsplătit pentru eforturile sale depuse în folosul comunităţii cu 1000 mp de teren, situat în zona strategică de la pasarela de lângă Gara Florica, unde metrul pătrat este evaluat la 70-80 de euro. Chiar dacă Necula n-a avut niciodată teren la pasarelă, atunci când există voinţă politică, totul se rezolvă. Şi fratele consilierului liberal Petre Bărbulescu, Vasile, a beneficiat de generozitatea primarului, fiind împroprietărit cu aproape 2400 mp de teren situat tot într-o zonă de top ca preţ, lângă Drumul Morii. Ca o coincidenţă, punerea în posesie s-a făcut la scurt timp după ce consilierul Bărbulescu a lăsat baltă PSD-ul, pe listele căruia a fost ales, şi a trecut la PNL, ca să devină coleg de partid cu primarul. Cazurile celor doi consilieri nu sunt, însă, doar nişte coincidenţe fericite, în care politica de aceeaşi culoare cu cea a primarului se îmbină armonios cu împroprietăririle. Ia să vedeţi ce bine s-a descurcat şi consilierul liberal Vergiliu Gorgoi, un tip cu totul şi cu totul special, care a făcut istorie la Ştefăneşti şi în judeţ după Revoluţie.

         Vergiliu Gorgoi, scurt „carcalete” politico -profesional

         Primul primar al Ştefăneştiului după 1989, Vergiliu Gorgoi are un trecut politic şi profesional tare zbuciumat şi amestecat precum un carcalete. O bună bucată de vreme a condus în judeţ fosta Uniune Liberală Brătianu, până ce aceasta şi-a dat obştescul sfârşit. Dar nea Virgil tot s-a ales cu ceva votând „cartoful”, pe lângă mandatul de primar la Ştefăneşti până în 1992, obţinând ulterior şi vreo 3 mandate de consilier judeţean. Poziţie din care a intrat în lumea bună a judeţului. După ULB, s-a înscris la fostul PUR, actualul Partid Conservator, partid în care n-a fost, însă, tratat la adevărata valoare şi din care a demisionat, pentru a intra în sânul puterii, la PNL. Mutare foarte inspirată, pentru că astfel a reuşit să-şi reocupe postul de şef al Casei Corpului Didactic, luându-i locul după alegerile trecute pesedistei Carmen Ursu. Din nefericire pentru el, nu şi-a putut păstra multă vreme postul de director, pentru că Ministerul şi Inspectoratul Şcolar au avut obrăznicia să-l scoată la concurs. Deşi este doctorand de profesie, încă de la sfârşitul anilor ’90, şi mai condusese Casa Corpului Didactic şi până în anul 2000, la concurs a fost jale mare pentru Vergiliu Gorgoi. La toate probele a primit nişte rezultate care nici nu merită publicate, fiind de toată jena. Rămas fără „coledzi” la judeţ, a găsit totuşi o portiţă ca să nu rămână cu onoarea nereperată. Beneficiind de influenţa pe care primarul din Ştefăneşti, Dorin Bărbuceanu, profesor şi prieten, o are în oraş în ce priveşte treburile şcolare, Vergiliu Gorgoi a fost numit director interimar la Grupul Şcolar din localitate. Unde consilierul poate fi apreciat la justa valoare, nu ca la nenorocitul de concurs de la Casa Corpului Didactic, unde a candidat de unul singur, fără să fie, totuşi, admis. Cam asta ar fi epopeea politico-profesională prin care a trecut personajul nostru. Sprijinul de care s-a bucurat din partea primarului Bărbuceanu de când a devenit consilier local PNL i-a adus, însă, şi multe bucurii funciare şi, implicit, financiare.

         Contract de vânzare-cumpărare semnat pe pat de boală

         Şi iar trebuie să ne întoarcem la pârdalnica de pasarelă de la cartierul de blocuri, acolo unde numai lumea bună primeşte terenuri evaluate la multe zeci de euro pe metrul pătrat. De această dată, o să ne aruncăm ochii în zona din preajma Fitotronului aparţinând Institutului de Cercetare în Viticultură, acolo unde ne-a fost semnalată o tranzacţie imobiliară de mare efect, petrecută pe 27 iunie 2006. Zi în care la domiciliul doamnei Dumitra Gorgoi (posibil rudă cu consilierul), care era bolnavă şi netransportabilă (aşa cum reiese din actul de autentificare nr 1551 emis de cabinetul notarial Danciu şi Şimonescu-Diaconu), s-au prezentat trei persoane cu mare greutate: Vergiliu Gorgoi, Ion Dulugeac şi, ţineţi-vă bine, Adrian Ştefan Bărbuceanu. Cu Vergiliu Gorgoi am făcut deja cunoştinţă. Ion Dulugeac este om de afaceri, asociat cu directorul Daperom, Paul Schiaucu. În ce-l priveşte pe Adrian Ştefan Bărbuceanu, este nimeni altul decât fiul primarului Bărbuceanu. Ce-au căutat cei trei acasă la o femeie bolnavă, împreună cu notarul? Au semnat un contract de vânzare-cumpărare, prin care au intrat în posesia a 1500 mp de teren în zona Fitotron, cu suma de 18.900 RON, adică 189 milioane lei vechi. Faptul că băiatul primarului Bărbuceanu cumpără terenuri împreună cu consilierul Gorgoi este de-a dreptul entuziasmant, pentru că demonstrează exact ce spuneam la început. Că la Ştefăneşti domneşte între aleşi o armonie politico-funciară de invidiat. Şi suma de doar 189 de milioane oferită de cumpărători reprezintă un capitol extrem de interesant, câtă vreme metrul pătrat la Fitotron se măsoară cu zecile de euro, şi nu la sub 4 euro/mp, la cât s-a desfăşurat tranzacţia respectivă. Dar totul e bine când se termină cu bine. Demn de remarcat mai este şi faptul că, studiind actul de vânzare-cumpărare, se observă că Virgil Gorgoi mai are un teren la Fitotron, care se învecinează la vest cu proprietatea cumpărată împreună cu băiatul primarului. Şi ar fi vorba de încă vreo 3000 mp. Deci consilierul are mai mult teren în zona cu pricina, lucru care întăreşte şi mai tare relaţia privilegiată ce domneşte între primar şi nea Virgil, care, iată, nu împart numai acelaşi partid, ci şi terenuri la categoria lux. Că doar d’aia au fost aleşi. 

Stefanesti, ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0