Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 29 Mai 2013    Actualizat: 17 Iulie 2013

Drăgușanu, candidatul PC, interese și afaceri în Neamț

 

         Vasile Cătălin Drăgușanu, propunerea Partidului Conservator pentru Primăria municipiului Piatra Neamț, este un tînăr promițător în afaceri. Fără să ne obosim prea tare, l-am găsit în cîteva firme interesante, pe care vi le prezentăm și dumneavoastră. Grupul de interese legitime în care activează are, nu se putea altfel, legătură și cu județul Neamț.  Din cîte am înțeles, omul care susține candidatura tînărului întreprinzător este senatorul Nistor de la Bacău. Cunoscătorii în ale politicii din zonă își aduc aminte de el ca un vajnic militant din garda veche a PD-ului. De aici pînă la a vorbi de un posibil blat la Piatra Neamț în folosul lui Gheorghe Ștefan și în detrimentul opoziției locale este doar un pas. Se speculează că Nistor  este prea puțin interesat de candidaturi la Piatra Neamț împotriva lui Ștefan, dar are multe interese economice  viitoare în zonă și are nevoie de prieteni puternici și capabili să-i înlesneasacă accesul la ce are nevoie. Dar să lăsăm speculațiile și să vedem ce putem să vă spunem despre tînărul nostru viitor candidat. Iată cîteva repere de interes, spunem noi.
         *S.C. Proxeline SRL Piatra Neamț, cu activități de consultanță și management, are un singur acționar/administrator, dl. Cătălin Dragoș Drăgușanu.  În 2010 are o cifră de afaceri de 38.523 lei și un profit de 7.156 lei. Pare o firmă pentru mici afaceri locale.
         *S.C. Certificări Procert SRL Tîrgu Mureș, se înființează în septembrie 2007. Printre acționari, cel puțin doi pietreni, Aiftimiei Claudiu și Vasile Cătălin Drăgușanu. Administrator, Sarchiz Dorin Ștefan. Firma are cîteva date interesante. În anul 2010 are o cifră de afaceri de 43.255 și un profit de 10 ori mai mare, de 419. 314 lei, fără nici un angajat, dar cu 9 acționari. Dacă nu sînt ceva speculații din afara sferei economice, mai rămîne posibilitatea să fi avut afaceri cu instituții publice către care să nu fi emis factură, dar acestea să le fi dat banii pe bază de decont, pe modelul firmei organizatorului ”Filmului de Piatra ” de la Consiliul Județean Neamț.
         *S.C. Ros Systema SRL Tîrgu Mureș se află la aceeași adresă cu Certificări Procert SRL. Are același administrator, Sarchiz Călin și are ca acționar chiar societatea Certificări Procert SRL Tîrgu Mureș, deci implicit și pe domnul Drăgușanu. De data aceasta cifra de afaceri pe 2010 este foarte serioasă, de 3.346.697 lei, iar profitul este de 640.478 lei și la firmă lucrau 18 angajați.
         La adresa despre care vorbeam există mai multe firme cu același administrator, iar în unele apare și pietreanul Aiftimie Claudiu, asociatul domnului Drăgușanu. Inclusiv S.C. Sisteme de management Pegas SRL Tîrgu Mureș, unde dl. Drăgușeanu lucra/lucrează, iar pietrenul Aiftimie a ajuns în poziție decizională la vîrf. Firma cu pricina se prezintă singură :  ”Firma noastră a fost fondată în anul 2000 de către Călin Sarchiz, actualul Managing Partner, în orașul Tîrgu Mureș, România. Sediul central este și azi în același oraș, la acesta adăugîndu-se în cei șapte ani de activitate birouri regionale pe întreg teritoriul României, în București, Timișoara, Constanța, Piatra Neamț, Craiova. Domeniul principal de activitate al firmei noastre este consultanța și instruirea pentru proiectarea, implementarea și certificarea sistemelor de management bazate pe standarde internaționale.” Profitul pe 2010, impresionant și el, de peste un milion de lei.
         Acum să ne amintim ce scriam cu cîtva timp în urmă despre banii aruncați pe tot felul de studii de conducerea spitalului din Piatra Neamț. În materialul de aici puteți citi despre S.C. Sisteme de management Pegas SRL Tîrgu Mureș, care a primit, fără licitație, ceva contracte. În spital , oameni din conducerea de atunci a instituției spun că firma a venit servită la spital, iar managerul de atunci a încheiat contractul pentru că era ordin. Întrebarea noastră legitimă este cine putea să dea ordin managerului de la Spital?  Un posibil răspuns, ca filieră de dat/primit ordine l-a dat Silvia Roșescu în materialul difuzat de Pro Tv, unde se plîngea că funcția de manager a primit-o la pachet cu carnetul de membru PDL. Dacă firma care face parte din grupul de interese legitime al domnului Drăgușanu ar fi fost agreată, datorită competențelor promovate în timp, de conducerea PDL Neamț, este Drăgușanu un candidat credibil?
         Noi  așteptăm prima conferință de presă a candidatului.

NEAMT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră
Secretarul general adjunct al NATO crede că Rusia se va băga în ale...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri care distrug metabolismul fără să știi

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru cei care donează sânge

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Încep acțiunile de dezinsecție în localitatea Balș

» 16 Mai 2024 | Comentarii 0