Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 31 Mai 2013    Actualizat: 17 Iulie 2013

DOSAR DE CANDIDAT: Constantin Niţă şi Trifu Belacurencu

 


         Ferite de lumina celebrităţii, vietăţile politice din România prosperă şi se dezvoltă cel mai bine în judeţele mici, sărace şi cât mai îndepartate de centrul Capitalei.
         CONSTANTIN NIŢĂ
         Constantin Niţă de la Braşov este unul dintre baronii locali ai PSD care gravitează în jurul mega- baronului Liviu Dragnea, eminenţa cenuşie a partidului.
         Rând pe rând, Niţă a ştiut să fie alături de taberele câştigătoare din PSD, iniţial în slujba lui Năstase, iar apoi alături de Geoană, motiv pentru care a şi fost numit ministru în 2009 şi în final alături de baronetul care l-a trădat pe Geoană şi l-a înscăunat pe Victor Ponta şef.
         Niţă a fost ministrul pentru Inteprinderile Mici şi Mijlocii şi este un tip descurcăreţ în afaceri deşi look-ul său cu mustăcioară te duce cu gândul la altceva.
         La Braşov Niţă a avut viaţă grea pentru că a trebuit să se lupte pentru putere cu primarul PDL George Scripcaru, baron şi el de felul lui, dar şi cu liberalul Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean. Chiar şi acum, deşi sunt parteneri în USL, Niţă şi Căncescu nu sunt în cele mai bune relaţii.
         Actualul deputat PSD şi candidat la alegerile din decembrie a ocupat înainte de 1989 importanta funcţie de şef al biroului de exporturi al producătorului de camioane Roman Braşov.
         Din acea perioadă dar şi după Revoluţie, Niţă l-a cunoscut pe controversatul om de afaceri cu dublă cetăţenie Paul Brener, asociat în România cu diverşi italieni, membri ai organizaţiei mafiote Cosa Nostra. Brener era omul de încredere al generalui de Securitate Dragoş Diaconescu, directorul societăţii ARGUS care se ocupa din partea Securităţii de exporturile României.
         Potrivit jurnaliştilor de la Romania libera, numele lui Niţa este legat de interceptarile telefonice facute de Squadra Mobile din Sicilia, avand drept subiect discutii purtate de capi ai mafiei italiene. In acele convorbiri, mafiotii s-ar fi referit la Niţă ca la un om de legatura cu reprezentantul lor in Romania, Paul Brener.
         Niţă a recunoscut că-l cunoaşte pe Brener dar a precizat că nu a făcut vreodată afaceri cu el.
         Tot din trecutul deputatul PSD mai sunt de meţionat implicarea sa în preluarea parcului industrial Roman SA din Braşov – în 2003 o asociaţie, numită Pro Braşov, formata majoritar din membri PSD a primit , prin hotarare de govern, pachetul majoritar (80%) al societatii care administreaza parcul industrial Roman SA.
         Imediat, in decembrie 2003, Asociatiei Pro Brasov a infiintat societatea Pro Roman, iar activele uzinei au trecut automat in administrarea acestei societati.
         Cu o asemenea dexteritate la afaceri Niţă se califică fără nici o problemă să preia un portofoliu de ministru, de ce nu chiar la Economie, trebuie însă ca PSD să aibă grijă ca nu cumva Niţă să-şi facă o asociaţie şi să treacă apoi activele ministerului prin hotărâre de guvern pe persoană juridică.
         TRIFU BELACURENCU
         La Tulcea, spre exemplu, avem peşte din belşug şi baroni cât cuprindem cu ochii. Unii baroni au devenit deja nisetrii cu icre negre care înoată prin bugetele publice.
         Unul dintre şefii PSD ai judeţului este senatorul Trifon Belacurencu, lider influent al partidului şi la Bucureşti.
         El este asociat indirect în afaceri cu un rechin al banilor publici. Belacurencu deţine societatea Valcons SA alături de Tudor Negrişan, directorul economic al companiei Deltacons SA Tulcea.
         Acestă firmă controlată de Alexandru Stroie, rechinul de care vă spuneam, a încasat zeci de milioane de euro din lucrările de construcţie şi amenajări hidrotehnice ale braţului Sulina atât în timpul guvernării PSD cât şi în timpul guvernelor portocalii, Deltacons a încasat contracte substanţiale de la ministerul Elenei Udrea.
         Stroie este eminenţa cenuşie a judeţului Tulcea, iniţial cum spuneam, şi-a dezvoltat afacerile în timpul guvernării Năstase, când a fost implicat în controvesata afacerea Rostok, prin care s-au plătit sume de ordinul milioanelor de euro pentru scoaterea evapei din Dunăre, după ce a naufragiat.
         Aşadar senatorul Belacurencu, ca orice politician profesionist , întreţine relaţii subterane cu oamenii de afaceri locali , numai că în demersul lui de a-şi proteja propriile sale afacerile a intrat în atenţia  agenţiei naţionale pentru integritate care a descoperit că senatorul Belacurencu a omis să declare că este asociat şi administrator la compania Distrigaz Sud SRL şi acţionar la companiile Valcons SA şi Alcedo SRL, toate acestea în timp ce exercita mandatul de senator.
         Belacurencu a dat pierdut procesele cu ANI şi acum se judecă în ultimă instanţă la Înalta Curtea de Casaţie. Acesta este la un pas să i se interzică să mai ocupe funcţia de senator.
         Morala poveştii este următoarea: domnilor parlamentari, fiţi băieţi deştepţi şi nu mai înfiinţaţi firme pe numele vostru- găsiţi o mătuşă, un frate sau o mamă, asemenea senatorului Necula de la Galaţi, păcat de afacerile prospere pe care le pot face alţii în numele vostru.

TULCEA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0