Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 07 Iunie 2013    Actualizat: 20 August 2013

DNA calca pe Viorel Miron

 

         Viorel Miron, primarul Comanestiului, este acuzat ca a semnat o adeverinta conform careia o suprafata de teren aflata la iesirea din localitate apartine zonei rurale. Adeverinta a fost folosita pentru primirea unor fonduri SAPARD nerambursabile cu care Georgel Merlusca, om de afaceri din zona, a construit “Casa Georgia”.
         Viorel Miron, primarul Comanestiului, (PNL) este reclamat la DNA, Politie, Prefectura, Presedentia Romaniei, Comisa Europeana a Drepturilor Omului de la Bruxelles si la Ministerul Justitiei ca ar fi tras sforile pentru ca o zona a orasului  sa fie “retrogradata” ca zona periurbana (n.r.-  suprafata din jurul municipiilor si oraselor, delimitata prin studii de specialitate, in cadrul careia se creeaza relatii de independenta in domeniul economic, al infrastructurii, deplasarilor pentru munca, asigurarilor cu spatii verzi si de agrement etc.). Si ca lucrurile sa fie incurcate si mai tare, in luna iunie 2006, primarul Miron elibereaza o adeverinta conform careia zona in care urma sa se ridice “Casa Georgia” apartine nu zonei periurbane, ci rurale.  Sarabanda reclamatiilor vine din partea unui localnic, George Calu, care sustine ca falsurile au fost facute pentru ca Georgel Merlusca, om de afaceri, sa poata puna mana in anul 2007 pe 100 de mii de euro  din fonduri nerambursabile, venite prin Programul SAPARD, in vederea relansarii agroturismului in zonele rurale si periurbane. Conform documentelor oficiale depuse la dosar, cu banii obtinuti Merlusca a mai pus din propriu buzunar inca pe atat si in scurt timp a ridicat pensiunea turistica “Casa Georgia”, aflata la iesirea din Comanesti spre Darmanesti. “Aceea este zona urbana! Clar urbana! Primarul a facut falsul pentru ca acele proiecte SAPARD se desfasurau numai pe zonele periurbane si rurale. E am reclamat falsul la mai multe foruri superioare si institutii ale statului, insa nu se face nimic. E o bataie de joc!”, afirma cu convingere Gerge Calu.
         Specialistii Primariei dau din colt in colt
         Specialistii in Urbanism din cadrul Primariei Comanesti afirma intr-o prima faza ca localitatea Comanesti nu are zone periurbane. Se schimba insa rapid explicatia acestora cand intrebarea noastra se refera direct la modul cum au fost atribuiti banii prin programul SAPARD, necesari constructiei pensiunii lui Merlusca. “Nu avem zone periurbane in Comanesti”, a afirmat sigur pe el Cosmin Chiriac, seful Serviciului Urbanism, din cadrul Prmariei Comanesti. Isi schimba apoi rapid explicatia atunci cand vine vorba despre modul cum s-au obtinut fondurie pentru construirea pensiunii turistice a lui Merlusca. “Cand s-a dat aprobare pentru «Casa Georgia» nu eram eu la Primarie. Trebuie sa ne uitam cu atentie pe harti, pe PUG (n.r. – Plan Urbanistic General) sa vedem ce este acolo”, a a mai nuantat raspunsul seful Serviciului de Urbanism. “Nu sunt zone periurbane in zona Comanestiului. Oricum eu am atitudinea romanului obisnuit care spune «nu stiu, nu ma bag, nu ma pricep»”, a evitat raspunsul si Emilia Caloianu, consilier local sefa Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Comanesti.  In  schimb, primarul Viorel Miron este convins ca la mijloc nu este nicio neregula. “Locul in care este construita pensiunea este zona periurbana. In 2006 Consiliul Local Comanesti emis o hotarare pentru extinderea intravilanului zonei cu 13 ha si in acel perimetru intra exact «Casa Georgia». Actele sunt in regula”, a dat asigrari primarul  Miron.
         Directorul Oficiului de Plati pentru Dezvoltare Rurala: “Nu facem politie!”
         Reprezentantii Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Bacau recunsc oficial ca Merlusca a primit suma de 100 de mii de euro printr-un Proiect SAPARD, in valoare totala de 199.998 de euro. “Fondurile se puteau accesa doar pentru ridicarea sau modernizarea pensiunilor turistice in zona periurbana. Noi am luat de bune actele depuse in dosar, ca doar sunt oficiale si au fost emise de autoritati. Noi nu facem politie, decat daca primim vreo reclamatie. Nu decidem noi daca zona in care s-a realizat constructia este zona periurbana sau nu. Noi avem incredere in corectitudinea actelor depuse la dosar”, a declarat Codrina Pascaru, directorul OJPDRP Bacau.
         Merlusca: “Recunosc! Am profitat!”
         Contactat telefonic, Georgel Merlusca, afirma ca nu a facut nicio neregula, insa recunoaste ca a profitat de o oportunitate aparuta din senin. “Zona in care intentionam eu sa ridic pensiunea a fost declarata zona periurbana inainte ca eu sa depun documentatia pe Proiectul SAPARD. Eu nu stiu cum au fost emise actele in Primarie, insa ceea ce am cerut, mi s-a dat: adica o adeverinta care sa ma ajute sa iau fonduri nerambursabile de la UE. N-am nicio vina. Am profitat doar de o oportunitate ivita din senin”, a recunoscut omul de afaceri.

Comanesti, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0