Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 17 Mai 2013    Actualizat: 08 Iulie 2013

Deputatul de Brăila Cristian Rizea își fură și propriul frate

 

         Deputatul PSD de Brăila, ales în Colegiul 5, Cristian Rizea, a fost dat pe mâna procurorilor de propriul frate, care-l acuză că, sfătuit de prietenul său, senatorul-avocat Dan Șova și totodată președintele Comisiei Naționale de Arbitraj și Integritate Morală din PSD, i-a vândut abuziv toate proprietățile. Deci deputatul PSD Cristian Rizea nu a devalizat doar bugetul Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativei Tinerilor (ANSIT) cu peste un milion de euro, bani pe care acum îi plătește statul român. El este acuzat acum la Parchet și de fratele și de mama sa.
         Bogdan Rizea, fratele deputatului, este director de bancă într-o țară occidental, dar a  făcut greșeala de a avea încredere în Cristian Rizea, căruia i-a lăsat pe mână, prin procură, casele și conturile din România, inclusiv contul în care îi trimitea bani mamei lor, ca să se poată întreține. Conform unui cotidi central, acesta își acuză fratele că i-a tocat banii din conturi, în total paguba efectivă ridicându-se la 1.088.000 de euro, așa cum precizează fratele deputatului în plângerea depusă împotriva rezoluției inițiale, de „neîncepere a urmăririi penale", dată în dosar de procurorii Parchetului General. Paguba este probată de Bogdan Rizea, cu documente și extrase de cont, transmise anchetatorilor. Astfel, 152.000 de euro reprezintă contravaloarea unui apartament situat pe Calea Plevnei, în sectorul 6 din București, și a unui loc de parcare pe care Cristian Rizea le-a trecut, folosind o procură din 2005, din proprietatea fratelui său în proprietatea „soacrei" sale, Jana Sterian. Alți 300.000 de euro reprezintă contravaloarea unei vile, cu o suprafață construită de aproape 500 de metri pătrați, situat în plin centrul Capitalei, în apropierea Guvernului. Deputatul Cristian Rizea i-a vândut-o, în numele fratelui său și în baza aceleiași împuterniciri din 2005, bunului său prieten, senatorul Dan Șova, cu prețul de 300.000 de euro, mult sub valoarea de piață a acestuia, imobilul fiind închiriat Ambasadei Kuweitului pentru 9.000 de euro lunar. Până la vânzarea acestui imobil către Șova, Cristian Rizea și-a însușit și toate sumele provenite din închirierea acestuia, adică aproximativ 486.000 euro. În plus, Cristian Rizea a mai obținut 150.000 de euro după ce și-a lăsat fratele și fără un teren intravilan, situat în centrul orașului Mangalia. După ce fratele lui a făcut o plângere împotriva rezoluției de NUP a procurorului, Cristian Rizea încearcă să dea de înțeles că Bogdan Rizea ar avea probleme psihice. De asemenea, deputatul se declară încă o dată victimă a jocurilor politice ale Puterii, ca și în cazul tunului dat la ANSIT, în urma căruia anchetatorii au cerut confiscarea a 300.000 de euro.
         Cine este Cristian Rizea
         Cristian Rizea s-a născut pe 12 aprilie 1969 în municipiul Galați, și și-a început cariera politică în 1999. În perioada 2000-2002, actualul deputat de Brăila, a fost director de cabinet al ministrului Tineretului și Sportului, iar în perioada din 2002 a fost director general al ANSIT, iar în 2006 a fost demis de președintele Autorității Naționale pentru Tineret, Karoly Borbely, după o serie de acuzații legate de alte deturnări ale unor fonduri europene. La alegerile parlamentare din 2008 acesta a obținut un mandate de deputat în Colegiul 5 din Circumscripția Brăila, iar din 2009 este și lider PSD pentru Diaspora.
         Chiar dacă luna trecută procurorii au decis să-i respingă plângerea, Bogdan Rizea, stabilit de foarte mult timp în străinătate, insistă pentru anchetarea fratelui său și mai speră într-o „justiție absolută", dar cum fratele Cristian nu are bunuri pe numele lui, este foarte greu să-i pretinzi niște bani, iar cu salariul pe care-l are de la Parlament, care poate fi poprit până la o anumită sumă, este foarte greu să se mai recupereze prejudiciul. Așa că, după ce foarte mulți politicieni sunt acuzați că au furat de la alții sau de la stat, deputatul de Brăila, Cristian Rizea a inventat și furtul de la propria familie. 

BRAILA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0