Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 12 Martie 2024

        Autoritățile, școlile, părinții și profesorii ar trebui să se implice cu tot ce pot pentru a reduce violența în unitățile de învățământ, dar și consumul și eventual traficul de substanțe stupefiante, susține ministrul Educației, Ligia Deca.

        Deca este de părere că în momentul în care există chiar și doar o suspiciune de consum de droguri în școli, să se sesizeze cât mai repede autoritățile competente pentru a se interveni rapid.

        „Școlile și liceele sunt spații care ar trebui ferite de orice fel de dependență sau de voință. Avem măsuri concrete, în ultimele luni, de informare, de sensibilizare, de clarificare a ceea ce se întâmplă atunci când este suspectat consum sau distribuție de droguri. Lucrăm foarte bine cu colegii de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății pentru limitarea acestui fenomen. Există un grup la nivel guvernamental creat și eu cred că sunt pași concreți care s-au făcut tocmai pentru a limita acest lucru” a transmis Ligia Deca luni, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

        Ministrul Educației a subliniat că este „nevoie de un efort comun” în cazul copiilor care au consumat deja droguri: „Școlile, însă, trebuie să fie un spațiu în care dacă sunt astfel de semne, să poată fi imediat semnalate autoritățile care pot interveni prompt”.

        În ceea ce privește violența în școli, Ligia Deca a precizat că se fac o serie de schimbări care „introduc noi sancțiuni în Legea învățământului preuniversitar și lucrăm împreună cu colegii noștri din alte instituții abilitate pentru a limita acest fenomen. Avem nevoie de pază, avem nevoie de supraveghere audio-video, lucrăm la o modificare legislativă pentru ca acest lucru să fie garantat, sigur, cu respectarea condițiilor de acces la date personale numai de către instituțiile abilitate.

        Ceea ce putem să facem însă este ca la nivelul fiecărei școli să luăm în serios fiecare sesizare, să luăm măsurile necesare să protejăm copiii și, în același timp, să știm ce avem de făcut fiecare dintre noi. Pentru că dacă fiecare dintre noi își face treaba, atunci violența se va reduce semnificativ”.

 

Te-ar putea interesa: Robert de Niro spune că nu l-ar interpreta pe Trump niciodată pentru că este o „persoană neplăcută și plină de ură”

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

Sursa foto: https://www.antena3.ro/tag/ministrul-educatiei-28276.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0